Emma Barremyr

Tacksamhet

God morgon ♥

Att känna tacksamhet är en enkel liten sak vi kan göra för att ge oss själva lite mer välmående i vardagen. Det sägs att tacksamma människor är lyckligare och mår bättre, vilket känns ganska så rimligt. Jag övar dagligen på att känna tacksamhet över det fina jag har i livet och tillåter mig själv att vara glad för det. Att fokusera på det positiva istället för det negativa!

Just nu känns det väldigt enkelt att känna tacksamhet med tanke på allt hemskt som pågår runt om i världen. Människor flyr, svälter, dödas och många har det väldigt svårt. Jag lider enormt med dem och önskar att jag kunde hjälpa fler, men jag gör så gott jag kan, det gör vi alla ♥

Låt oss lista fem saker som vi känner oss extra tacksamma för just idag, här och nu, som en påminnelse till oss själva att vi faktiskt har det riktigt bra!

Här är mina:

1. Tack för att jag har ett hem som jag är trygg i, att jag varje natt får sova i trygghet i en skön säng och att vi inte behöver fly någonstans!

2. Tack för att jag har en frisk och stark kropp!

3. Tack för att jag inte behöver svälta, utan att jag varje dag får äta massa god mat som ger min kropp näring och energi!

4. Tack för att jag har min familj, Pelle och mina vänner som alltid ställer upp och finns där för mig!

5. Tack för att jag får resa till Thailand i vinter tillsammans med min älskade familj, och att jag sen får fortsätta till Nya Zeeland tillsammans med Pelle. Jag älskar att resa och är glad och tacksam för att jag har den möjligheten!

 

Vad känner ni tacksamhet för?

 

IMG_8523

 

Läs också inlägget – Tacksamhet till dig själv!

 

Hoppas ni får en härlig fredag!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Fint inlägg!! Jag är idag tacksam över:

    1. Att min bästa kompis kommer idag.
    2. Att jag får äta massa god mat och inte tvingas svälta.
    3. Att det är sol.
    4. Att jag har ett varmt hem att bo, äta, sova i.
    5. Att jag har så många människor som bryr sig om mig.

    Jag måste verkligen bli bättre på att känna tacksamhet. Jag blir lätt deppig och sur, så ska börja göra sådana här listor!! Tack för påminnelsen! <3 Trevlig helg fina du.

stats