Emma Barremyr

Allhelgonamiddagen!

IMG_9903

 

Hej vänner ♥

Ida är en barndomsvän till mig och min syster Lina och vi är i stort sett som systrar allihopa! När vi var små lekte vi ofta, tränade gymnastik ihop, åkte på tävlingar och semestrar tillsammans, firade de flesta högtider ihop och ja – vi gjorde det mesta ihop! En av traditionerna våra familjer hade var att fira allhelgona över en god middag och den traditionen har vi tagit över de senaste åren.

I lördags träffades vi hemma hos Ida och Erik för att laga en trerätters tillsammans. Det är så himla härligt att umgås över en middag och blir extra mysigt såhär års när det är så mörkt och dystert ute. Umgänge, god mat och alla tända ljus livar upp och betyder oerhört mycket!

För att få lite egen tjejtid i köket skickade vi ut killarna till tv:n och sedan började vi med med maten. Jag fick i uppdrag att fixa förrätten medan Lina och Ida tog tag i varmrätten.

Förrätten var en kär gammal favorit – avokadohalvor med lax, chili och basilika! Till dessa serverade vi parmesanchips, vilka vi gjorde genom att hyvla strängar av parmesan på en bakplåtspappersklädd plåt och körde in i ugnen tills de fick fin färg.

 

IMG_9870

Ida hade pysslat och gjort bordet riktigt spöklikt!

IMG_9873 IMG_9877

Parmesanchipsen blev krispiga och goda, och passade utmärkt till den krämiga avokadoröran!

IMG_9879

Till varmrätt hade Lina och Martin tagit med en ”dragen älg” med rödvinssås som stått i ugnen hela natten och gottat till sig. Så otroligt gott! Denna härliga gryta åt vi tillsammans potatis i ugn och en fräsch sallad toppad med nötter och frön!

IMG_9889

 Till efterrätt fyllde vi upp bananer med mjölkchoklad och skjutsade in i ugnen tills chokladen smält. Sen åt vi de varma bananerna med glass och ännu mera choklad!

IMG_9891 IMG_9892 IMG_9900

 Och så hade vi en liten kissemiss som ville vara med och mysa vid bordet!

IMG_9906

 Vi avslutade kvällen med att spela spel! Sverigespelet var riktigt roligt och jag lärde mig både en och två och tre nya saker den kvällen 🙂

IMG_9908

 

Är så otroligt tacksam för den här mysiga kvällen och för att jag har så fina vänner ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats