emmabarremyr

Emma Barremyr

4 GLÄDJEÄMNEN – 4 RÄDSLOR

IMG_9479

 

Hej vänner ♥

Anna skrev förra veckan ett riktigt härligt och ärligt inlägg som jag blev inspirerad av. 4 glädjeämnen och 4 rädslor, och jag kände direkt att jag ville skriva av mig om mina. Precis som Anna skriver är djupa känslor både mer tidskrävande och och jobbigare att prata om än mer lättsamma ämnen. Därför är ofta det spontana svaret bra, när någon frågar hur vi mår?

Genom sociala medier ser vi ofta bara de bra och glädjefyllda sakerna, men jag tycker att det är så viktigt att vi pratar om de sämre dagarna och att vi vågar visa oss sårbara. Ingen är perfekt, alla har vi rädslor och sämre dagar, så enkelt är det!

Därför vill jag också dela med mig av BÅDE det som gläder mig och det som bekymrar mig!

 

IMG_9256

 

Livet är en fantastisk berg-och-dal-bana och jag är en känslomänniska som kan gå från sprudlande glad till ledsen och orolig på bara en liten stund. Jag är en ganska orolig själ under den där sprudlande positiva och glada personligheten som identifierar mig, och fast att jag har så mycket fint att vara glad och tacksam för i mitt liv finns det vissa saker som gnager inom mig.

Här kommer mina fyra för stunden glädjeämnen och rädslor!

 

IMG_9261

 

4 glädjeämnen:

1. Huset! Jag trivs så himla bra i huset. Vi har bott här i två månader snart och det känns som vi aldrig bott någon annanstans tidigare. Det känns verkligen som hemma och det är så mycket jag uppskattar med att bo här. Det är vårt eget, är stort och härligt (jämfört med tidigare), ligger precis vid skogen, har ett underbart fint kök, badkar, kamin, trädgård, tvättmaskin och allt sånt jag drömt om. Jag myser verkligen av att vara hemma nu för tiden och kan fullkomligt älska känslan av att sätta på en tvättmaskin innan frukosten på morgonen, tända i kaminen eller ta ett varmt bad när jag kommer hem!

2. Familj, vänner och sambo! Självklart står de med på listan över mina glädjeämnen i livet. De kommer alltid gå först, över allt annat och jag är så otroligt glad och tacksam över att ha dem i mitt liv.

3. Yogan! Jag är så otroligt glad över att jag hittat den medicinska yogan som utvecklat mig så mycket under hösten. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta kurserna fram till jul och känna på dess effekter det ger mig mentalt! Såhär lugn som jag känner mig inombords har jag inte känt mig på länge!

4. NI UNDERBARA LÄSARE! Precis som Anna är jag så otroligt glad över er, mina fantastiska, goa och fina läsare. Jag är otroligt tacksam över att få ha er som bloggläsare. Ni är ju som mina bästisar allihop som som stöttar mig i bed och botgång! Hur fantastiskt är inte det? Era mail och kommentarer muntrar upp varje dag och jag är så tacksam för det! Mailet nedan damp ner i mailkorgen förra veckan och jag grät krockodiltårar av lycka! Det är så otroligt fint att ha er ♥ Tack för att ni hänger med mig här!

 

Hej Emma!

Jag har läst din blogg sen många många år tillbaka och jag måste bara säga – hatten av! Jag har läst många många träningsbloggar, men din blogg är den i särklass bästa, och jag ska berätta vad som gör den just till den bästa: det är att man ALLTID känner sig glad när man läser din blogg. Din harmoniska personlighet, din förmåga att nå ut till alla på ett mycket ödmjukt sätt, din empati, hur du vill alla så väl ifrån hjärtat. DET MÄRKS SÅ VÄL! Jag tränar inte själv annat än promenerar väldigt mycket (ca 9 mil / vecka) och jag har haft, som så många andra, en grav ätstörning som ung tonåring. Därför slår din blogg an en extra sträng i mig, och det du förmår – vilket jag inte upplevt av någon annan bloggare – det är att du verkligen inte planterar något som helst dåligt samvete i en över att man kanske inte tränar lika hårt, lika ofta som andra. Ofta när jag läser inspirationsbloggar, eller mat/träningsbloggar finner jag att jag känner det där lilla stynget av dåligt samvete över att jag skulle kunna vara lika aktiv som de som skriver, men att jag inte är det. Men du lyckas på något sätt nästla dig runt det där dåliga samvetet som bara vill prata elakheter till en, och lämnar en med känslan: du är okej. Jag vill beröma dig tusenfalt för det!

Stor kram Emma, du är en enorm förebild – unik i ditt slag

 

Det här mailet var verkligen något extra och som gjorde mig så otroligt glad ♥

 

IMG_9461

 

4 rädslor:

1. Ekonomin! Det är ju så – med eget företag så går du aldrig säker. Lönen rullar inte in utav sig själv, jag är produkten i mitt företag och jag måste hela tiden slita hårt för det. Jag behöver vara med och synas i många sammanhang och “prestera” varje dag vilket vilket kan stressa livet ur mig, och jag funderar ibland på om det är värt det? Men det är det ju såklart, för i slutändan får jag jobba med det jag älskar och brinner för. Ena stunden rullar jobben in och det känns fantastiskt, men det kan sedan gå snabbt till att allt känns hopplöst och oron för att inte få ihop det med ekonomin nästa månad håller då på att äta upp mig. Det ordnar sig alltid, så är det ju, och även om rädslan har funnits där många gånger har det alltid löst sig och gått bättre än vad jag någonsin kunnat tänka mig. Efter två år kunde jag leva på företaget, det är ju fantastiskt egentligen, men det finns ändå en rädsla där då och då!

2. Vintermörkret! Jag är rädd för vintermörkret på två sätt. Jag är både rädd för mörkret i sig, men även känslorna som vintermörkret för med sig. Jag tycker det är obehagligt med mörker och jag har alltid varit mörkrädd. Sen har jag alltid varit en person som drabbats av trötthet och depressionsliknande symtom som mörkret på vintern för med sig. Tröttheten både skrämmer och stressar mig även om jag mer och mer börjar acceptera den nu jämfört med tidigare år. Jag har lät mig lyssna på kroppen och hitta saker i min vardag som livar upp trots mörkret. Men fortfarande tänker jag ofta på känslorna och hur fruktansvärt det är att må dåligt hur otäckt mörkret är.

3. Att inte hinna med! Och då tänker jag främst på att inte hinna träffa de jag älskar. Tiden går så otroligt fort och jag önskar varje dag att jag kunde träffa min familj, vänner, morfar, farmor och farfar oftare än vad jag gör! Men tyvärr har dygnet för få timmar för att jag ska hinna träffa alla så mycket som jag önskar. Det är något som gnager i mig ofta!

4. Att inte kunna få barn! Är det något jag drömmer om i framtiden så är det en egen familj. Som så många andra vill jag också få uppleva en graviditet och uppfostra mina alldeles egna ugnar. Att få barn vet jag inte är någon självklarhet och därför är det såklart något som skrämmer mig. Nu är det inget jag tänker på jätteofta eftersom vi inte försöker skaffa barn än, men tanken dyker upp då och då eftersom jag börjar längta så smått!

 

IMG_8237

 

 

Vilka är dina glädjeämnen och/eller rädslor just nu?

Dela gärna med dig, lätta ditt hjärta eller bara behåll för dig själv.

 

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. marie

  Ett fantastiskt fint inlägg som jag tror många har lätt att känna igen sig i. Men så är ju ofta livet, det finns både positiva och negativa sidor.

  Bamsekram <3

 2. Julia

  Så himla fint skrivet Emma. Kan inte annat än att hålla med det läsar-brevet du fått. Dina texter känns väldigt genuina och -som sagt, de framkallar inte den där “du kanske också borde ha tränat idag-känslan” som många hälsobloggar gör. Du förmedlar hälsa på alla plan, ät gott, träna och lev livet – i rätt dos 🙂 visst känns det viktigt att prata om rädslor eller saker som inte är perfekta, eller som man tvivlar på hos sig själv – det gör vi alla. Delar vi med oss kan vi förhoppningsvis stärka någon annan, eller kanske se på saken ur ett annat perspektiv. 🙂

  1. Emma

   Tusen tack för din fina kommentar, den värmer verkligen! Tack, tack, tack!!! Skickar över stora kramar till dig <3

 3. Anna - Trend o träning

  Vad roligt att läsa om dina glädjeämnen och rädslor Emma. Flera av dem har vi gemensamt utom hus (trivs i lägenhet), rädsla för vintermörker (mysigt tycker jag) och rädsla för att inte kunna få barn. Sistnämnda var jag dock i flera år och kan lugna dig med att det finns bra hjälp att få om det skulle vara svårt för dig. Dock hoppas jag inte att det ska behövas.

  Kram och tack för att du delar med dig!

  1. Emma

   Kul att du gillade det! Tack för peppen angående barn också, känns skönt att det finns hjälp att få om det skulle vara svårt 🙂 Kram

 4. Emelie

  Kul och viktig lista!! 🙂 Jag är likadan; kan gå från jätteglad till jätteledsen till jättearg till jätteglad på ingen tid alls. Jobbigt ibland, men jag tror det är bra att våga känna och visa känslor i längden.

  Mina glädjeämnen just nu:
  * Crossfit! Som jag älskar denna sport och som jag älskar att jag blir bättre och bättre för varje dag. Jag verkligen längtar till varje pass och jag mår SÅ BRA under och efter alla pass. Det är verkligen min stora passion i livet.
  * Att jag börjar landa i mig själv och acceptera att mina åsikter och känslor är okej. Även om mamma eller pappa eller någon annan tycker att jag borde göra si eller så, så gör jag det JAG vill. Jag har alltid gjort det, men jag har ofta mått dåligt/blivit ledsen över det (känts som att jag gjort “fel” då liksom). Nu skiter jag i vad andra tycker mer och mer.
  * Att ha flyttat hemifrån! Så.skönt.det.är. Saknar min familj en del, men det är himla skönt att bo själv.
  * Att jag kom in på en av de svåraste utbildningarna i hela Sverige, juristprogrammet i Uppsala. Så glad och stolt över mig själv som gjorde det.
  * Att jag får så mycket från min familj. Kärlek, omtänksamhet, hjälp ekonomiskt och med boende. De vänder ut och in på sig själva mina föräldrar, de gör allt för mig och min lillebror och skiter fullständigt i sig själva och jag är SÅ glad över att få fått dem som föräldrar.

  Mina rädslor:
  * Att dö. Det är min allra största rädsla i livet (haha ironiskt) och jag har lite smått dödsångest ibland. Jag är så FRUKTANSVÄRT rädd för att dö, alltså helt sjukt. Jag vill inte!!!!! Alltid varit rädd och orolig för döden, har minnen från min barndom när jag panikgråtit för att jag varit rädd för att dö. Fick panik när flygplanet skakade i somras för trodde att det skulle störta och vi skulle dö. Vill helt enkelt verkligen inte dö. Inte ALLS. Till detta hör ju då typ bli mördad/skada mig/krocka osv iom att det = dö.
  * Sjukdomar. Hör ihop med min rädsla för att dö. Är sååå rädd för att få någon allvarlig sjukdom och är lite väl hypokondrisk. Har jag huvudvärk en dag är det första jag tänker inte “jag är trött” utan “tänk om jag har en hjärntumör?”. Usch.
  * Att inte kunna få barn. En stor rädsla för mig är att inte kunna få barn.
  * Att inte hitta någon kärlek, som älskar mig och prioriterar mig så som jag gör för han. Jag är en familjetjej och hemmatjej och allt som hör till det. Vill ha en pojkvän/sambo/man, hus, barn. Vill ha allt det! Därför är jag rädd att jag inte ska “hitta” någon att skaffa allt det här med.
  * Att inte klara juristutbildningen. Jag vill verkligen ta juristexamen, men tänk om jag inte klarar det?! Tänk om jag hoppar av?!? Vad ska jag då utbilda mig till? Jag har ingen aning om vad jag annars skulle plugga till. Vill gå hela juristutbildningen på en gång, så jag är klar när jag är 23 år. Vore så förbannat kul och skönt. Så är rädd att inte klara det.

  Varsågod för längsta kommentaren ever. Men GUD så skönt det var att skriva av sig?! För min skull liksom. Ska typ börja skriva dagbok kände jag nu.

  1. Emma

   Åh, Emelie! Tack för att du delade med dig 🙂 Visst är det bra att visa känslor, tror det är jätteviktigt för oss! Härligt att du ville skriva av dig och att du kunde få ut något av det. Vill bara dela med mig om att jag var precis lika rädd som du för att inte hitta kärleken, men plötsligt hände det, det tog bara lite längre tid än vad det gjorde för mina kompisar! Är helt säker på att du också kommer hitta någon 🙂 Kram på dig!

 5. Alexandra

  Tack för att du delar med dig, goa du! <3 Så viktigt med variationen i bloggen, precis som du skriver, livet är inte alltid en dans på rosor, punkt, och heller inget farligt att skriva om eller dela med sig av. KRAM!

stats