Emma Barremyr

ATT PLANERA RESAN TILL NYA ZEELAND!

Tjoohoo på er ♥

I måndags var det prick två månader kvar tills vi ger oss av på en efterlängtad långresa till andra sidan jorden. Vi kommer starta resan med att fira jul och nyår i Thailand tillsammans med min familj och sen flyger jag och Pelle vidare ner till Nya Zeeland för att resa runt där i en månad.

Tiden går så otroligt fort och jag har känt mig lite stressad över att vi inte har planerat något än. Jag menar rätt som det är så är det bara någon vecka kvar tills vi ska åka. Hehe. Men i helgen satte vi oss äntligen ner med en liten planering och gjorde en drömlista på platser och saker vi vill göra. Vi kikade i gudieboken, googlade, läste på texter och inspirerades av bilder på platser vi vill besöka och saker vi vill uppleva. Jag har ju varit där tidigare, så jag har lite koll. Det finns en del ställen jag vill åka till igen, bland annat Queenstown och Abel Tasman National Park, men även platser som Tekapo och Glenorchy som jag inte varit i tidigare (alltså googla bilder på ”glenorchy horse riding” ska ni får se på något helt MAGISKT!!!).

Vi håller på med en drömlista för tillfället. På drömlistan skriver vi vart vi vill åka och vad vi vill göra. Det är så vi brukar planera våra resor – genom att först plocka ut de plaster vi vill besöka och därefter göra en resplan. När drömlistan är klar tänkte vi köpa en karta, och sedan pricka ut alla ställen vi vill åka till på kartan. Därefter gör vi en bedömning av vilka platser vi kommer hinna med och hur vår resrutt ska se ut.

Vi har hyrt en husbil och kommer därför kunna åka lite som vi vill. Himla smidigt! Det är en riktig drömresa vi ska iväg på och jag längtar halvt ihjäl mig för tillfället! Åååååh!!!

 

IMG_9671 IMG_9674 IMG_9675 IMG_9678 IMG_9679

 

 

Ska ni resa något i vinter?

Berätta vad ni planerar och vart ni ska!!!

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

   Åh, det gjorde jag sist när jag var där, i Kaikoura! Det var ju helt magiskt, men galet kallt! Delfiner är verkligen speciella djur <3 Kram

 1. Felicia

  Jag ska resa till Thailand i 5 veckor i januari och backpacka ner till Malaysia 🙂 Min första långresa och längtar otroligt mycket!

 2. Josephine

  Hej Emma!
  Jag är bara lite nyfiken på vad Pelle jobbar med? Hur får han ledigt så länge osv? 🙂
  Undrar bara för att jag själv är sugen på att åka på en långresa, men vet inte hur jag ska göra med jobbet :/
  Tack för en superduperbra blogg!! 🙂
  Kram!

  1. Emma

   Hej Josephine! Han jobbar som underhålls-ingengör på Billerud-Korsnäs. I somras tog han bara två veckors semester, och har därför en kvar till Thailand och sedan en sparad till första veckan i januari (sen är det ju en del röda dagar emellan där). Resterande tre veckor blir nästa års semester, så han kommer alltid inte få så mycket semester nästa sommar 🙂 Hehe! Kul att du gillar bloggen, hoppas du kommer iväg på en långresa som du drömmer om 🙂 Kram

 3. Rebecka

  Hej Emma! Ser att du har fått många suveräna tips på NZ, och jag bidrar gärna med mina sedan jag jobbade där som au pair i 12 månader för ca 1 år sedan. Förutom de som redan har nämnts då så jag kan varmt rekommendera:

  – Fört och främst; glöm inte en varma kläder; på Sydön kan det bli rätt kallt trots att ni åker mitt i sommaren. En solhatt/keps samt faktor 50 är dock ett måste oavsett var ni hamnar. Solen är verkligen orimligt stark pga noll ozonlager.
  – Någon av glaciärerna Franz Josef/Fox Glacier, antingen vandra omkring på själva isen eller promenera/paddla kajak i naturen omkring.
  – Abel Tasman National Park. Såg att ni planerade att åka dit och jag säger bara JAJAJAJA! Jag spenderade min 20-årsdag i den nationalparken. Hyrde en kajak med guide in i själva parken, sedan vandrade vi ca 3 h bland berg och skog tillbaka till ”civilisationen” (finns typ 5 hus) igen. HELT OFATTBART VACKERT!
  -Såg även att ni planerade att åka till Bay of Islands och Lake Tekapo. Rekommenderar verkligen att åka ut på en delfinsafari i Bay of Islands (man får dra på sig våtdräkt och snorkel och simma omkring bland de vilda delfinerna, surrealistiskt oslagbart) och att vandra längs med Lake Tekapo/de vandringsleder som finns kring sjön där.
  – Om ni har tid och möjlighet är den allra sydligaste spetsen på Sydön verkligen värt att ta sig till. Det finns en ö där vid namn Stuart Island, där djurlivet är något utöver det vanliga. Även på vägen mellan Dunedin-Invercargill finns möjlighet att se både sjölejon och pingviner om man har tur!
  -Waitomo Caves på Nordön (ligger på vägen om man åker mot Auckland från Tongariro National Park) är en upplevelse om man inte har klaustrofobi. Under alla gröna kullar och fårhagar finns ett enormt grottsystem där turister kan få klättra ner (alt. åka forsränning under marken!) i och bl.a. beskåda lysmaskarna som lever där.
  – Sedan måste jag till slut slå ett slag för Okura Bush Scenic Reservs, ca 30 min norr om Auckland, där jag tillbringade en stor del av min lediga tid som au pair. Det är ett marinreservat som passar bäst att promenera omkring i vid lågvatten, då väldigt märkliga stenformationer träder fram på stranden. Åh, det är så svårt att förklara, men gå in på den här länken så kan du se bilder (inte för att de gör platsens skönhet någon rättvisa, som med allt annat i NZ): http://emberella.spotlife.se/2014/04/07/okura-walkway/#comments

  Okej… det här blev ju mycket längre än vad jag tänkt mig men jag vill bara säga att det ska bli sjukt kul att få följa er resa! Det går inte en dag utan att jag längtar tillbaka till detta fantastiska land. Hör gärna av dig om du vill veta mer!

  PS. Det glutenfria utbudet i NZ, särskilt på restauranger, är triljoner gånger bättre än hemma i Sverige <3

  Kram Rebecka

  1. Emma

   Men alltså TACK för alla tips! Både jag och Pelle blev jätteglada över att du tog dig tiden att skriva allt detta! Så mycket spännande 😀 Och vad glad jag blir av att höra att det glutenfria utbudet är bra, Yippiieee!!! Stor kram till dig

 4. Ellinor

  Underbart!
  Nästan lika fantastiskt som att faktiskt resa, är att få planera en stundande resa. Älskar att bläddra i guideböcker, surfa runt på nätet och fråga vänner och bekanta om deras smultronställe.
  Vi åker två veckor till Bali början av nästa år. Skall resa runt en del på ön samt närliggande öar. Resrutten är i stort sett klar. Har bokat de flesta boende längst med vägen. Nu skall vi också bara skriva ner en lista över alla fantastiksa platser och se vad vi faktistk kommer att besöka.
  Kram

  1. Emma

   Ja visst är det! Jag äskar förberedelserna inför en resa och bläddra i en guidebok 😀 Bali är underbart och jag tror ni kommer få en fantastisk resa! Gillar ni att dyka rekommenderar jag vrakdyk i tulamben – ett av de bästa dyker jag gjort!! Gili Island är också fantastiskt, men dit måste ni ju åka båt, men det är värt! Kram

 5. Em - mitt liv på NZ

  Horse riding i Glenorchy kan jag varmt rekommendera! Det är otroligt vackert. Bara bilfärden ut dit från Queenstown till Glenorchy är en upplevelse i sej. Det finns hur många fina vandringsleder som helst längs vägen. Jag bor i Queenstown sen 8 år tillbaka, så är det något du vill veta får du gärna höra av dej 🙂

  1. Emma

   Tack för rekommendationen, det såg verkligen helt underbart ut på bilderna jag tittade på! Känner du till någon bra gård eller företag som erbjuder ridturer där? Så fantastiskt att få bo i Queenstown, där kommer vi nog tillbringa en del tid 🙂 Tack för att jag får fråga om jag behöver! Kram

  1. Emma

   Ja det är fantastiska ställen! Spöregnade när jag var i Milford Sound sist, så hoppas är bättre väderlycka den här gången 😀

  1. Emma

   Ja jag tror att du skulle gilla NZ 😀 Kul att du vill hänga med via bloggen, hoppas kunna ge lite inspiration! Kram

 6. Nicolina

  Hej Emma!
  Nu bara jag måste kommentera, vilket jag annars aldrig gör även om jag ofta läser din blogg. Gud vad härligt att ni ska resa till Nya Zeeland! Världens finaste land! Jag bodde där i drygt 1,5 år så har en hel del tips och rekommendationer att se/göra 🙂 Jag ser ju att du har endel fantastiska saker på din lista redan, däribland Tongariro crossing (så vackert!) och Milford sound. Även landskapet runt Queenstown är ju magiskt. Om du gillar miljön runt Glenorchy så tror jag att ni kommer att älska att bila längs lake Hawea vid Wanaka, otroligt fint ladskap att man nästan håller på att köra i diket när man kollar ut! 😉 När ni ändå åker till Milford sound kan ni ju passa på att åka längs Te Anau, väldigt fint. Även Punakaiki och the Pancake rocks är coola att ha sett på sydön! På Nordön tycker jag absolut att ni även borde ge Bay of Plenty ett besök vid typ Tauranga och Mount Maunganui där ni kan simma med vilda delfiner 🙂 I närheten finns ju även härliga och vackra Coromandel där ni kan gräva ett hål i sanden och bada i ångande kokande källor ! Åh, blev så sugen på att åka tillbaka till alla dessa vackra ställen! Hoppas ni får en kanonsemester! Kram Nicolina

  1. Emma

   Hej Nicolina! Tack för din kommentar, jättekul att höra att du läser min blogg 🙂 Jag håller med om att Nya Zeeland är världens finaste land, naturen där liknar ju inget annat!!! Tusen tack för alla tips, jag skriver upp dem med desamma och uppskattar jättemycket att du tog dig tiden till en kommentar! Stor kram

 7. Fanny

  Hej Emma! Va roligt det ska bli att läsa mer om era planer för Nya Zeeland! Jag och min sambo ska till NZ drygt 3 veckor i mars så har också börjat göra upp lite planer. Vi funderar också på att hyra husbil av något slag. Vilket bolag har ni hyrt genom? Tokgillar för övrigt din blogg och besöker den varje dag. ^^

  1. Emma

   Men så roligt! Då har ni något riktigt fantastiskt att se fram emot och du kan räkna med att få läsa mer om NZ när i bloggen framöver. Hoppas kunna ge lite tips! Vi hyrde husbilen via Kilroy.se. Har bokat alla mina tidigare långresor med dem och är otroligt nöjd, så rekommenderar dem varmt 🙂 Skickar med en länk som du kan kika på om du vill (http://travels.kilroy.se/ta-sig-runt/campervans-nya-zeeland?lm). Tack för din kommentar, blir jätteglad över att läsa att du gillar bloggen! KRAM

 8. ISA

  önskar SÅ mycket jag hade en resa att se fram emot.. kanske kanske ska boka in något för nästa år 😉 grymt med NZ. Är nog otroligt vackert!

 9. Bella

  Det låter underbart, hoppas ni får en fin resa! Du som varit där tidigare – hur säkert är det att övernatta i husvagn?

  1. Rebecka

   Jag är inte Emma, men har bott på Nya Zeeland tidigare, och jag skulle vilja påstå att landet är bra mycket säkrare än Sverige. På den nivån att folk lämnar sina bilar på parkeringen med nedrullade rutor när de går in i mataffären. Sen är det ju såklart mest turister och inte kiwis på campingplatserna (där jag antar att ni kommer tillbringa nätterna med husvagn). Men jag skulle definitivt inte låta rädslan för inbrott eller liknande hindra mig från att åka, tvärtom. Är det något land jag skulle känna mig fullkomligt trygg att resa omkring i så är det NZ!

   1. Emma

    Åh, tack för ditt svar! Pelle har funderat väldigt mycket på detta (själv är jag godtrogen, hehe), så det kändes ju skönt att höra 🙂 Kram

 10. Malin

  I vinter blir det ingen resa, men nästa år ska vi åka till Tanzania på safari och sedan en vecka på Zanzibar.

  1. Emma

   Men åhhh! Då har ni något helt fantastiskt att se fram emot, jag lovar – både safarin och zanzibar är helt fantastiska!!!

 11. sally

  Gud så underbart det låter!! Vi har hyrt en stuga i Åre över nyår så det kommer bli helt underbart och mysigt. Annars reser jag så mycket i jobbet att det kan va skönt att ha mysvecka hemma också över jul. Julen är ju den mysigaste tiden ändå att vara hemma även om så klart lite värme inte hade varit fel

  1. Emma

   Åh, det låter jättemysigt ju! Jag förstår dock att det är skönt att vara hemma för dig som reser så mycket 🙂 Kommer kännas konstigt att ”missa! alla traditioner här hemma i år, hehe, men det är väl en smäll vi får ta 😉

  2. sally

   Vi var på skidsemester i alperna över jul ett år och firade då julafton den 15 redan med i princip alla traditioner vi gör den 24. Funkade alldeles utmärkt och man saknade inte något den 24. Skönt att inte ha jul ”stressen” sen heller med att ordna allt, vi var ju redan klara 🙂

   1. Emma

    Vad mysigt! Det kan jag förstå! Huvudsaken är ju att få vara med familjen och det kommer jag ju få <3 Hade varit jobbigare att vara ensam och veta att de firar ju hemma 🙂

stats