emmabarremyr

Emma Barremyr

Morgonpromenad och chokladbollsröra

IMG_9510

 

God morgon kära vänner ♥

Min underbara och älskade vana att gå en morgonpromenad det första jag gör när jag vaknar har inte riktigt flyttat med till huset. Jag har bara gått ett par morgnar sedan vi flyttade hit för en månad sen och jag saknar det så himla mycket! Ändå får jag inte till det. Det beror bland annat på att det fortfarande är mörkt när jag vaknar nu om morgnarna, och att det inte finns några gatuljus längs vägarna här. Jag är så mörkrädd och går därför senare på förmiddagen eller under eftermiddagen när det är ljust istället. Det funkar ju det också, men just den där härliga känslan att få gå ut och få frisk luft och motion direkt på morgonen saknar jag!

Idag tog jag en liten sovmorgon och fick till min lycka se att det var ljust ute när jag vaknade! Jag hoppade därför direkt i träningskläder och träningskor och gav mig ut på en morgonpromenad. Solen var precis på väg upp och skogen glittrade i ett gyllene sken från morgonens första strålar!

Vilken underbar start på dagen!

När jag sedan kom hem 45 minuter senare kurrade magen och jag var otroligt kaffesugen! Jag mixade ihop en chokladbollsröra och pressade ett par koppar av mitt favoritkaffe från Arvid Nordqvist. Sen slog jag mig ner i soffan med en filt och njöt av frukosten framför Nyhetsmorgon ♥

 

IMG_9504

 

 

En riktigt mysmorgon!

Chokladbollsröran var det länge sen jag åt till frukost. Jag gjorde den till mellanmål häromdagen och blev så sugen att göra en mer rejäl sats till frukost någon dag. Idag blev den dagen!

Gillar du chokladbollar? Du borde du testa den här goda chokladbollsröran! Den innehåller såklart massa nyttigheter och funkar därför lika bra till frukost som till mellanmål eller kvällsgotte 🙂

 

Ingredienser:

 • 2 dl keso
 • 1 dl havregryn
 • 2 msk kokosflingor
 • 1 msk rå kakao
 • 1 krm vaniljpulver
 • 1 stor mogen banan
 • 1 dl blåbär
 • 1 msk jordnötssmör

Stavmixa keso, havregryn, kokosflingor, vaniljpulver, kakao och halva bananen till en röra. Lägg upp på ett fat. Mosa ihop resterande halva av bananen med jordnötssmör och använd som topping tillsammans med blåbär och lite riven kokos. 

 

 

IMG_9512

 

 

Vad åt du till frukost idag?

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Klara

  Getyoghurt! Finns i affären har i Australien och smakar precis som vanlig yoghurt fast med en lätt hint av get. Trodde att det skulle smaka ost men nä! Jättegott att kunna äta yoghurt igen då jag inte klarar av komjölk längre. Toppade med banan, russin, kanel och rostade solrosfrön och kokosflingor. Mums 😀

 2. Erika

  Den där chokladröran måste jag testa! Som vanligt bjuder du på grymma recept 🙂

  Jag älskar med morgonpromenader och har varit rätt så duktig med dem på sistone. Förutom de senaste morgnarna när vår lilla två-åring blir galen om jag lämnar sängen när kl ringer vid fem.

  Kram!

  1. Emma

   Tack, vad kul att höra! Hoppas du gillar röran om du testar 🙂 Härligt att du kommer ut på morgonpromenader, heja dig!!! Kram och trevlig helg

 3. Karin FitnessochHälsa

  Mmmm, det där kan jag tänka mig att äta som både godis och till mellis eller frukost. Visst är det härligt att komma ut direkt på morgonen! Älskar också det, men med små barn är det inte alltid jag får till det. Idag blev det dock löpning ganska så direkt efter att jag gått upp. Så härligt!

  1. Emma

   Ja den funkar ju till allt 🙂 Förstår att det blir lite mer avancerat med små barn, men jag tycker du är grym som får till det så bra ändå! Heja dig 🙂 Kram

 4. Linda Assarsson

  Ser jättegott ut 🙂

  Jag tog en morgonjogg & avslutade med brödinköp på bageriet där vi bor!
  Efter en skön dusch blev det långfrukost med matiga mackor med mumsiga pålägg & massa kaffe 🙂
  Livskvalitet & energiboost!

 5. Elin

  Det där måste ju bara provas någon dag! Min frukost blev en ingefära-shot, en skål med havreghurt, äppelmos och kanel toppat med havregryn, kokos och russin. Till det blev det en kopp te och ett stort glas vatten.
  Ha en bra torsdag 🙂

stats