Emma Barremyr

Fällkniven – en favorit för magen!

Hej vänner ♥

 

Fällkniven är en av mina favoriter när det kommer till magövningar!

Vilken är din?

 

Sist när jag och Carro sågs så passade vi på att fota lite magövningar och förra veckan visade jag er den godingen som har tre övningar i en – helgrym! Har ni testat än?

Fällkniven tar hela paketet – både de yttre och inre magmusklerna och är precis lika jobbig som den låter. Den svåraste varianten av övningen är att jobba med raka armar och ben (som på bilden nedan), men för en lättare variant kan du böja på benen.

 

DSC_3957 DSC_3962

 

Foto: Caroline Dahlén

 

Ligg på rygg med armarna sträckta ovanför huvudet. Lyft upp benen samtidigt som du lyfter överkroppen mot benen. I slutläget har endast rumpan kontakt med underlaget och fingrarna nuddar vristen/tårna. Sänk långsamt ner tillbaka till startläget och upprepa till utmattning i magen.

I den här övningar är kontakten med bålen otroligt viktig. Får du ont i ländryggen är du för svag och bör avsluta övningen genast. Börja istället med lättare övningar innan du ger dig på fällkniven – den vara ett bra mål att sträva mot 🙂

 

TIPS!!!

Klicka här för att komma till fler övningstips!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats