Emma Barremyr

Veckans matsedel vecka 40

Hej vänner ♥

Igår stod det egentligen pasta carbonara på vårt matsedel från förra veckan, men eftersom vi åt mat med Pelles familj under dagen fick det bli scones till kvällen istället. Ni vet, ibland är det ju bara himla skönt att slippa ställa sig och laga mat, och istället baka ett bröd som en kan krypa upp i soffan med tillsammans med en kopp te. Precis det gjorde vi igår och därför blir det pasta carbonara idag istället.

Slutet av veckan blir lite annorlunda för oss eftersom vi reser bort över helgen! Vi ska unna oss att äta mat ute, och förmodligen blir det scones även nästa söndag kväll eftersom vi kommer äta mat längs vägen när vi åker hem från fjällen! Så är tanken iallafall, om någon undrar varför vi bara äter scones till middag 🙂

På matsedeln den här veckan har jag lite nya recept som jag ska testa och därför kommer recept som vanligt efteråt!

 

Här är vår matsedel för vecka 40:

Måndag: Pasta carbonara

Tisdag: Kycklingköttbullar med kokoskokt ris

Onsdag: Panerad torsk, potatis och remouladsås

Torsdag: Laxsallad (tänkte göra den här fast med lax istället för halloumi)

Fredag: Kycklingtacos

Lördag: Middag ute

Söndag: Scones (jag väljer ett av mina tre godaste recept)

 

(klicka på rätten för att komma till receptet)

 

IMG_5889-701x467

 

Som vanligt är jag nyfiken på vad ni planerar för mat den här veckan? 

Dela gärna med dig om du har något smarrigt recept!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Erika

  Hej Emma! Bakade dina mandelscones idag och ojojoj vad goda! Både jag och min 2-åring slukade hela plåten, haha. Perfekt eftersom han endast äter glutenfri mat. Jag slängde upp receptet inne på min blogg. Hoppas ok? Jag länkade självklart till dig! Btw så är du en ny favoritblogg hos mig. Så bra och intressant läsning med massa fina bilder 🙂 Keep up the good work! Kram!

  1. Emma

   Åh vad roligt att ni gillade dem! Självklart fick du lägga upp dem på din blogg med en länkning 🙂 Bara kul om fler hittar receptet ju! Blir glad av att läsa din kommentar och att höra att du gillar min blogg, tack snälla! Kram

 2. Zahra

  Här blir det lax och blomkålsmos, tacos i salladswraps, kycklinggryta och blomkålsris, bönpasta och grönsaker i kokosmjölk, falafel och broccolisoppa. Vad sugen jag blev på scones nu 🙂 Hoppas du får en fin vecka!

  1. Emma

   Åh blomkålsmos är så gott! Det kan jag verkligen sakna, men det mår tyvärr inte min mage så bra av! Njut av alla veckans måltider och ha en fin vecka du med! Kram

 3. Julia

  hej jag bara undrar om du inte äter lagad mat två gånger om dagen eller om jag missuppfatta det du skrev? Har en ätstörning så det är kanske jag som tolka fel! Tack för en bra blogg kram 🙂

 4. Emmi i Barcelona - explorista.se

  Lite andra råvaror här i Spanien, jag som lagar väldigt mycket med creme fraiche måste tänka om här. Inte mycket till mejerivaror här och det mesta som finns är sötat. Har lyckats hitta osötad naturell yoghurt till frukost, även om de är i småförpackningar. Idag blev det en carbonara, matlagningsgrädde har de här också och carbonara funkar alltid.

  1. Emma

   Ja det förstår jag! Skönt att du hittat alternativ och även osötad yoghurt – det bruka riste vara det lättaste utomlands 🙂 Mums med carbonara!!!

 5. Emelie

  Jag som pluggar har matlåda varje dag så fixade i köket hela morgonen idag. Det blev kycklinggryta (kycklingfilé, 1/2 burk havrefraiche, Renee Voltaire’s Hey Bombay-kryddor) med fullkornsbulgur i några matlådor, vegetarisk currygryta med Risentas nya kikärtsmakaroner i några andra (paprika, champinjoner, morötter, kikärtor, curry, 1/2 dl kokosmjölk och resten som blev kvar av havrefraichen efter kycklinggrytan), samt några lådor med ugnsstekt lax och blomkål/lite av den vegetariska grytan som pastan inte räckte till. Så nu har jag lunch/middag för några dagar framåt, himla skönt att inte behöva köpa mat ute varje dag (tror jag har gjort det EN dag sedan terminen startade.. onödiga pengar) och himla skönt att ha allting klart efter/innan träningen. Men vissa kvällar i veckan fuskar jag och äter proteinpannkakor eller gröt och ägg istället hihi för det är ju såå gott 😀 och trycker i mig mandariner gör jag också, alltså på riktigt, HUR goda är dem inte?!

  1. Emma

   Åh så härligt! Jag förstår att det är himla skönt med färdiga lådor i kylen nu under veckan! Och så mycket gott du lagat 🙂 Lite fusk behöver man ibland också, men vem säger att proteinpannkakor, gröt och ägg inte är bra middagsmat? Du har ju faktiskt allt du behöver där :)J Jag själv kan gilla frukostmat till middag väldigt mycket, det är så mysigt, speciellt nu till hösten!!! Mandarinerna är verkligen urgoda nu, mmm 🙂

stats