Hej underbara ni ♥
Hösten är här, och så är våra svenska äpplen!
Jag älskar svenska äpplen och mest av alla svenska äpplen älskar äpplena från mammas och pappas trädgård hemma i Torsby. Det är en riktig lyx att varje år få äta helt ekologiska och närodlade äpplen tills det sprutar ur öronen. Jag äter dem som de är, pressar juice, gör äppelmos och bakar mängder med äppelpaj.
Oh äppelpaj, så gott!
Varmt och krispigt täcke, mjuka, söta, syrliga äpplen med mycket kanel!
Till fredagsfikan idag slängde jag ihop en nyttig liten äppelpaj som jag vill tipsa om. Gott som gör gott! En fika som fyller dig med massa go energi. Glutenfri och utan vitt socker. Bara massa fin näring som gör kroppen glad! Vill du ha något gott till fredagsmyset eller helgens fikastunder rekommenderar jag dig att testa min goda äppelpaj!
Ingredienser (1 person):
- 1 äpple
- 1 msk mandelmjöl
- 2 msk glutenfria havregryn
- 2 färska dadlar
- 1 msk kokosolja
- 1 krm vaniljpulver
- 1/2 tsk kanel
- 1 nypa kardemumma
Smörj en microsäker portionsform med lite kokosolja. Skala och hacka äpplet i små bitar och lägg i botten på formen. Kärna ur dadlarna och mixa ihop med mandelmjöl, havregryn, kokosolja och kryddor. Smula över det hackade äpplet så att det täcks helt och hållet. Kör i micron på full effekt i 2 minuter. Mixa sedan keso fluffligt med lite vaniljpulver och servera tillsammans med pajen och lite pudrad kanel på toppen.
Med det önskar jag er en trevlig helg ♥
Kram / Emma.