God morgon sötnosar ♥
Hur mår ni?
Jag hoppas att solskenet och det vackra vädret får er att må riktigt bra!
Under veckan fick jag ett ordentligt sug efter fil (bara sådär efter att inte ha ätit det på flera år?) med en knaprig granola till mellanmål. Det var riktigt länge sen jag gjorde granola, men det är ganska enkelt, så jag gick ut i köket för att se vad jag hade hemma – och vips stod det en plåt med rykande färsk varm granola, som sedan avnjöts med en stor tallrik med kall fil till eftermiddagsmellis ute på balkongen!
Vilket drömmellis en varm sommardag i solskenet!
Jag vill ha mycket crunch i min granola, och därför åkte ner det en hel drös med nötter, frön och kärnor. Kokosoljan bidrar med en god kokossmak samtidigt som den gör allt knaprigt och gott! Sötman kommer från ett par bananer samt vaniljpulver och lite extra protein fick jag från ett par äggvitor.
Det är en granola som har allt om du frågar mig, och den passar utmärkt på både yoghurt, keso, kvarg och fil. Eller varför inte på bananglassen eller som topping på gröten? Jag tycker också att den är god som den är, och äter den därför gärna som snacks eller godis till kvällen eller mellanmålet!
Ingredienser:
- 2 bananer
- 2 äggvitor
- 2 msk kokosolja
- 2 dl havrekärnor
- 2 dl quinoapuffar
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl mandel
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl kokosflingor
- 1/2 dl skalade hampafrön
- 1/2 dl chiafrön
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa banan och äggvita och rör sedan i övriga ingredienser. Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt och kör in i ugnen i 20-30 minuter (granolan ska börja få lite färg). Ta ut plåten och rör runt ungefär var 5:e minut för att det inte ska bli en enda stor ”kaka” av det.
Låt svalna och häll sedan upp i en burk!
Fler tips på hemgjord granola (klicka för att komma till recept)!
Hoppas att ni får en härlig fredag mina vänner ♥
Kram / Emma.
Mums vad gott 🙂
Jag äter granola varje morgon & älskar detta knapriga, mättande och mumsiga 🙂
Gör egen jag oxå, detta recept gillar jag:
http://lindaassarsson.blogg.se/2015/july/granola.html
Trevlig helg!
Helg = långa frukostar med gott om tid att mumsa granola 🙂
Ja granola är så himla gott 🙂 Såg smarrigt ut ditt recept också, får testas någon gång! Kram
Vad smart att söta granolan med banan. Det ska jag testa nästa gång!
Annars gillar jag att söta den med äpplejuice. Fungerar också bra.
Ha en fin fredag!
Ja det är himla gott! Äppeljuice var ju också smart – måste JAG testa 😀 Kram