Emma Barremyr

Hemgjord granola med banan, kokos och vanilj

God morgon sötnosar ♥

Hur mår ni?

Jag hoppas att solskenet och det vackra vädret får er att må riktigt bra!

Under veckan fick jag ett ordentligt sug efter fil (bara sådär efter att inte ha ätit det på flera år?) med en knaprig granola till mellanmål. Det var riktigt länge sen jag gjorde granola, men det är ganska enkelt, så jag gick ut i köket för att se vad jag hade hemma – och vips stod det en plåt med rykande färsk varm granola, som sedan avnjöts med en stor tallrik med kall fil till eftermiddagsmellis ute på balkongen!

Vilket drömmellis en varm sommardag i solskenet!

Jag vill ha mycket crunch i min granola, och därför åkte ner det en hel drös med nötter, frön och kärnor. Kokosoljan bidrar med en god kokossmak samtidigt som den gör allt knaprigt och gott! Sötman kommer från ett par bananer samt vaniljpulver och lite extra protein fick jag från ett par äggvitor.

Det är en granola som har allt om du frågar mig, och den passar utmärkt på både yoghurt, keso, kvarg och fil. Eller varför inte på bananglassen eller som topping på gröten? Jag tycker också att den är god som den är, och äter den därför gärna som snacks eller godis till kvällen eller mellanmålet!

 

IMG_8904 IMG_8910

 

Ingredienser:

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa banan och äggvita och rör sedan i övriga ingredienser. Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt och kör in i ugnen i 20-30 minuter (granolan ska börja få lite färg). Ta ut plåten och rör runt ungefär var 5:e minut för att det inte ska bli en enda stor ”kaka” av det. 

Låt svalna och häll sedan upp i en burk!

 

IMG_8913

 

Fler tips på hemgjord granola (klicka för att komma till recept)!

 

Hoppas att ni får en härlig fredag mina vänner ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats