emmabarremyr

Emma Barremyr

Omelettpizza

Hej vänner ♥

Eftersom en eftermiddag i gymmet väntade efter meditationen idag behövde jag något snabbt när jag kom hem för att äta lunch. Det stod en öppnad kartong med passerade tomater och fanns även en liten ostbit och några skinkskivor som behövde ätas snarast (rötmånad gör att saker och ting blir dåligt fort).

Jag fick därför idén att göra en omelettpizza!

Pizza är verkligen gott i alla former! Den här blev både väldigt god, men också väldigt vackert att titta på! Jag tokälskar när maten är färgglad, och jag kan löjligt sitta och le när som jag tittar på maten framför mig, samtidigt som jag känner en enorm tacksamhet för att jag får möjligheten att äta så vacker mat.

Känner ni också så ibland, eller tycker ni bara att jag är helknäpp? Haha 🙂

 

Här kommer iallafall recept på en väldigt god och enkelt lunch – min omelettpizza!

 

IMG_8952 IMG_8959

 

Ingredienser:

 • 2 ägg
 • 1 skvätt passerade tomater
 • 2 skivade plommontomater
 • 4-5 skivor ost
 • 2-4 skivor skinka
 • 1 näve ruccola
 • 1 tsk pizzakrydda
 • 1 nypa salt
 • 1 msk smör

Lägg en klick smör i en panna och sätt på plattan. Kläck i äggen och rör runt tills hela botten täcks. Strö över salt och vänd sedan äggen ner de stelnat på ovansidan. Sänk värmen på plattan och häll på tomatsås, skinka, ost, ruccola, tomater och pizzakrydda. Låt osten smälta lite och servera sedan genast!

Ät med en bit grovt bröd för en komplett och hälsosam måltid!

 

IMG_8961 IMG_8966

 

Hoppas det smakar lika gott för era magar som det gjorde för mig!

 

Kram på er / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cecilia

  Hej Emma!

  Jag tokdiggar din blogg och du inspireras så himla mycket av din positivitet och driv!

  Jag har precis som dig IBS och får av och till KRAFTIGA besvär där jag knappt kan stå upp och smärtor så tårarna sprutar. Har utöver detta väldiga problem med magkatarr av och till och lider av ångest och vart i en depression. Har även haft ätstörningar i form av anorexia som övergick till ortorexi men mår idag mycket bättre! Jag är inte frisk för mina hjärnspöken gör sig påminda ibland… Men till mina frågor!

  Jag har under en tid uteslutit gluten helt och det hjälpte enormt mycket. Fortsatte äta laktosfria produkter men försöker nu när jag helt är fri från gluten att även få bort detta då jag i början mådde kanon men börjar bli lite för mycket av även detta. Jag är en person som är en total sucker för allt vad heter yoghurt och kvarg i mängder, för då magen inte samarbetar är detta ibland det enda jag får i mig.

  Men har lite problem och hitta bra mellanmål då jag inte kan äta för stora mängder nötter, ägg, avokado och dylikt som ändå mättar bra och det är så lätt och ta en skål yoghurt….
  Även kvällarna är svåra när man är lite småhungrig och bara vill ha nåt snabbt innan man ska sova. Så jag undrar vad du har för tips? Har du kanske sett nåt substitut för just yoghurt och kvarg då det är den kalla och goa konsistensen man ibland får craving för! Jag hoppas nån får in kokosyoghurt eller kokoskvarg gjorda på kokosmjölk snart 😀

  Dessutom ser jag att du ibland äter keso. Jag läste någonstans att det är mildare mot magen och kan i de flesta fall gå bra och äta eftersom det inte är så surt. Upplever du att du klarar av detta och är det något du hört om också?

  Det blev en himla massa text här men vill bara säga vad mycket du hjälpt mig det senaste med dina fina texter, peppande ord och din underbara personlighet helt enkelt!

  Många kramar

  1. Emma

   Hej fina Cecilia! Jag förstår verkligen dina problem och lider med dig! Usch vad tråkigt det är med magproblem! Skönt att det hjälp lite när du uteslutet gluten! Hur är det med banan, funkar det att äta för dig? Det är ju himla gott att mixa frysta bananer till en glass 😀 Det skulle jag rekommendera dig!Funkar det med lite jordnötssmör så är det jättegott i!

   Kan hålla med om att keso känns lite snällare mot magen, men jag har också mycket problem med sura saker som kvarg/ yoghurt/ fil… Så tråkigt!

   Hoppas du gillar bananglassen! Blir himla av glad fina fina ord om bloggen! Tack ska du ha vännen <3 Kram!

stats