Emma Barremyr

Att vila borde vara en självklarhet

Älskade vänner ♥

Jag fick en så himla viktig och fin kommentar från en läsare förra veckan som jag fick lov att publicera för att dela med er andra! Att vila när vi känner att kroppen behöver borde vara en självklarhet – men så är det tyvärr inte i dagens samhälle. Det hetsas, vilodagar är ”tråkdagar” och vi ska minsann pressa oss hårdare trots att vi är trötta och slitna.

MEN STOPP!

Jag säger bara nej! Vi behöver inte alls pressa oss när vi inte mår bra. Vi SKA INTE det. Det är okej att vila, och det borde få vara en självklarhet. Jag säger till er att det är en självklarhet. Lita på mig!

Den här tjejen som skrev till mig tar ett klokt och så viktigt beslut för sig själv och eftersom jag vet att ni är så många som har svårt att lyssna på kroppen och faktiskt våga vila, vill jag att ni läser och tar åt er. Jag vill att ni alla ska förstå att det inte är farligt att vila från träningen, utan att det faktiskt kan ge mer att vila än att träna vissa dagar!

 

”Emma!

Vet du vad jag gjorde imorse? Jag gjorde något jag inte gjort på väldigt länge, men som jag borde göra. Det borde egentligen vara en självklarhet! Tyvärr ser inte verkligheten ut så, inte bara för mig, utan för väldigt många andra människor också. Jag är så stolt över mig själv, att jag gjorde det som jag gjorde- för bara ett par veckor sedan hade jag troligen reagerat helt annorlunda, fast jag vet att det är fel. Men idag- idag så klarade jag det! Bara tanken på att jag klarade det gör mig genast piggare och gladare- jag har ingen ångest utan det känns så himla rätt, som att jag verkligen hjälper kroppen, hjälper mig själv.

Vad var det jag gjorde då?

Jo- jag lyssnade på kroppen! Den talade till mig, bad mig- och istället för att ignorera den så som jag gjort så många gånger förr, så lyssnade jag på vad den sa till mig. Planen var en morgonlöptur i det underbara vädret och sedan spendera resten av dagen på stranden med ett par vänner. Men efter att ha vridit mig hela natten, vaknat varannan timme och kallsvettats, knappt sovit en blund och kokt te klockan 01.00 för att mildra den hemska smärtan i halsen som uppstår då jag sväljer- så inser jag att kroppen inte alls vill att jag springer. Träning ska vara till för att stärka kroppen- inte bryta ner den. Så istället för att dödstrött tvingat mig ur sängen och motvilligt sprungit min vanliga runda, så sms:ade jag mina kompisar att jag tyvärr inte kunde komma, satte på en film och försökte somna om ett par timmar.

Nu känns halsen lika illa och jag är trött och seg- men extremt pigg och glad i huvudet. Jag lyssnade på kroppen! Jag tvingade inte den att träna- för då hade jag inte gjort mig själv gott. Min första tanke var ”jag måste träna, man måste vara aktiv varje dag” men jag slog undan tankarna och tänkte” vad hade Emma sagt? Hon hade sagt- ”kroppen behöver inte aktivitet om den är sjukt, om det inte känns bra. Då behöver kroppen vila. Särskilt eftersom jag har träningsvärk efter gårdagens pass och eftersom jag alltid annars är så aktiv. Det är okej att vila kroppen när den behöver. Tränar du när du är sjuk så skadar du bara dig själv”.

Jag vill bara säga TACK Emma! Tack för att du fanns där för mig i mina tankar när jag behövde det som mest. Tack för att du inspirerar till ett hälsosamt liv! Tack för att du finns! TACK! <3

 

Blir så oerhört glad när ni mailar, kommenterar och berättar såna här saker! Det ger mig en känsla av att jag gör ett betydelsefullt jobb. TACK för att ni finns, och speciellt tack till dig som skrev kommentaren ♥

 

DSC_2227

 Foto: Caroline Dahlén 

 

Ni alla kan lyssna på kroppen, kom ihåg det. Jag lovar er att den alltid vill er väl ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Minna

    Jag blir nästan tårögd! jag håller så himla mycket med dig och din läsare Emma! Att vila är grymt viktigt och att lyssna på sig själv.
    Önskar att alla skulle resonera på detta vis, men det är vi ju här för att inspirera till. Tack för ett fint inlägg och en toppen påminnare.<3

stats