Emma Barremyr

Grindavík och Blå Lagunen

Hej vänner ♥

Idag har det varit ett strålande väder här på Island och för första dagen på resan har det inte regnat. Och hör på den här – det har TILL OCH MED varit så varmt att jag inte behövt ha på mig dunjackan! Det har känts som en varm vårdag hemma i Sverige ungefär, vilket ju är helt underbart efter nästan två veckor med ett fåtal plusgrader. Tjohoo på den!

Vi startade dagen med en hotellfrukost som satt himla fint efter en lång sovmorgon. Jag lyckades skrapa ihop hela elva timmar till sömnbanken och är det något jag inte fått för lite av här på Island så är det sömn i alla fall. Jäklar så gott jag sover, både inne som ute. Jag antar att det är de aktiva dagarna som gör sitt!

Eftersom solen sken gav vi oss ut på en långpromenad längs havet under förmiddagen. Vi hade blå lagunen bokad till klockan tolv och behövde därför sysselsätta oss med något till dess. Vi gick nästan en mil och fann längs vägen en otroligt vacker och färgglad fyr! Sen såg vi stora får också och även lavafält så långt ögat kunde nå.

Blå Lagunen var en upplevelse på flera sätt! Bland annat så var det ju himla vackert – mitt bland alla gråa lavafält bryter det tandkrämsblåa vattnet av och ger ögonen en härlig kontrast. Samtidigt var det riktigt skönt att sitta i det varma vattnet och bara njuta. Vattnet var dock mer grönt än blått i själva ”lagunen” där en badar (inte riktigt som det visas på bilder). De små pölarna med vatten utanför var desto mer turkost, men jag antar att det är tillsatt både det ena och det andra i lagunen med tanke på alla turister som badar där dagligen. Just turisterna var en annan upplevelse att titta på. Så många människor på ett och samma ställe – och folk är som galna! Jag blir lite avskräckt av såna här platser just eftersom det är så mycket folk som det är – det känns bara som jag trängs med massa andra människor och njutningen i upplevelsen blir lite avtrubbad om ni förstår vad jag menar? Samtidigt är det en sak som en bara måste göra om en är på Island – blå lagunen är ju ändå blå lagunen 🙂

När vi sedan åkte till Reykjavik tog vi vägen om Kleifarvatn som ligger uppe i bergen söder om Reykjavik. Där möttes vi av ännu en torkos liten sjö som låg så otroligt vackert. Fast vi varit här på Island inästan två veckor nu slutar jag inte att förundras över det vackra landskapet och den allsidiga naturen här! Det finns verkligen så mycket att se, och det liknar inget annat jag någonsin tidigare sett!

 

IMG_8517 IMG_8519IMG_8535 IMG_8523IMG_8537IMG_8540IMG_8547IMG_8549IMG_8552IMG_8558IMG_8560

 

Nu har vi precis varit ute och ätit middag på en restaurang som serverade ”seafood buffé”. Det var en riktig höjdare minsann! Maten var så otroligt god och nu är jag så mätt att jag håller på att spricka! Ska berätta mer om den här underbara restaurangen en annan dag, men nu är jag så trött att jag håller på att somna!

 

Hoppas ni haft en härlig måndag! 

 

Kram till er fina läsare / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats