emmabarremyr

Emma Barremyr

Paella

Hej mina söta bloggläsare ♥

I helgen lagade jag en paella som jag anpassade utefter FODMAP. Det brukar ju vara lök i paella (det går att tillsätta i receptet för den som vill), men min mage klarar inte det så därför har jag plockat bort det från kosten helt och hållet.

För att få lite smak på paellan piffade jag istället till den med sambal oelek, och så körde jag på lite riven parmesan till vilket blev fantastiskt bra! Det blev lite som risotto milanese fast med kyckling och räkor + lite grönsaker!

Jättemumsigt!

Paella är dessutom himla färgglatt och hela jag blir varm och lycklig när jag ser den härliga gula rätten med röda tomater och den gröna basilikan! Matporr för både ögon och mun 😀

Hehehe!!!

IMG_7526

 

Ingredienser (3 stora portioner eller 4 små portioner):

 • 2 grillade kycklinglår
 • 500 gram oskalade räkor
 • 2,5 dl avorioris
 • 5 dl vatten
 • 3 msk kycklingfond
 • 1 paket saffran
 • 1 tsk pressad lime
 • 1 krm sambal oelek
 • 40 g smör
 • 1 gul paprika
 • 8 körbärstomater

Fräs ris i smör och saffran i en tjockbottnad gryta. Häll på vatten och fond och låt riset koka på svag värme under lock ca 20 min. Rör ihop smör, limesaft och sambal oelek. Skala räkorna och kärna ur paprikan. Skär paprika, tomater och kyckling i bitar. Rör ner kryddsmöret i riset. Lägg ner kyckling, skaldjur och grönsaker. Lägg på locket och låt allt bli varmt. Servera eventuellt med riven parmesanost.

 

IMG_7522 IMG_7524

 

En rätt som det enkelt går att göra storkok av och som även passar utmärkt att ätas kall, och därför är perfekt som picknickmat eller som lunch på stranden i sommar!

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats