Emma Barremyr

Tävling i samarbete med Nogasin GO

Hej vänner ♥

 

I samband med samarbetet med Lactrase upptäckte jag en annan fantastisk tablett för oss med känsliga magar – Nogasin GO. 

 

Efter att ha gått igenom FODMAP-behandlingen har jag nu lärt mig vilka livsmedel som ger upphov till gaser, vilket är skönt att veta. Magen är nu lugnare och jag mår mycket bättre! Jag vet att jag ska undvika lök, svamp, kål, bönor, ärtor, sojaprodukter mm. Problemet är ju att det vid sociala tillställningar, restaurangbesök o.s.v. ofta är svårt att undvika allt och symtomen kommer då ofta tillbaka.

Ni som lider av samma problem som mig vet att det är just vid dessa tillfällen som man vill vara symtomfri och må bra. Tänk vad härligt att kunna njuta av maten och det sociala livet istället för att sitta med en ond mage som spänner över byxkanten och längta hem!

Det är här Nogasin kommer in i bilden! 

Nogasin är ett matsmältningsenzym som hjälper till att bryta ner svårsmälta kolhydrater i tarmen och på så sätt också minska gasbildning och uppvälld mage! Genom att ta 1-2 tabletter i samband med en måltid där problem förväntas kan symtomen på så vis förminskas. Jag har testat den själv några gånger och tycker att jag upplever en stor förbättring vilket glädjer mig!

 

Nogasin kommer många gånger i framtiden vara min räddning vid sociala tillställningar där det vankas mat som magen inte riktigt är kompis med! Tacksamheten och glädjen för det är oändlig!

 

Genom att klicka här kan ni läsa mer om Nogasin, hur det används och hur det fungerar!

Ni hittar Nogasin GO till försäljning på alla apotek!

 

IMG_7234

IMG_7351

 

I samarbete med Nogasin tävlar jag nu ut tre förpackningar Nogasin GO till tre av er läsare!

 

För att delta i tävlingen:

 • Kommentera inlägget och berätta varför du vill vinna Nogasin GO.

Tävlingen avslutas på söndag kväll kl 24.00 och vinnarna presenteras på måndag!

 

Inlägget presenteras i samarbete med Nogasin.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sp

  Hej!
  Jag har haft problem med min mage så länge jag kan minnas framförallt i sociala sammanhang då jag inte kan styra vad som skall ätas. Magen blir som en gasfull ballong och hela kvällen går åt att undvika en mycket pinsam situation. Detta är grymt handikappande. Jag vill så gärna prova tabletterna skulle jag kunna få hjälp av en tablett skulle min livskvalitet öka med flera procent.
  Tack för en bra blogg 🙂
  Sp

 2. Angelica

  Jag har testat väldigt mycket olika preparat och metoder för att få min mage att må bra , och ibland funkar det och ibland funkar det inte men kan inte komma fram till vad det är som är sammanhanget mellan vilken mat som påverkar svullnader och verken ..?! Jag har till viss del märkt att frukt gör att min mage svullnar och jag som älskar frukt tycker att det är jättejobbigt, skulle verkligen vilja ha ett preparat som fungerar ! Alla
  Dessa goda jordgubbar och meloner och äpplen nu i sommar vill jag inte gå miste bara för att magen krånglar! Kram

 3. Isa

  Bra tävling!
  Jag hade velat vinna och testa tabletterna då jag i flera år haft orolig mage/ibs. När jag var mindre kunde jag aldrig följa med på klassresor för oron över maten/att det fanns toaletter i närheten och nu som vuxen har jag fortfarande svårt för att åka på semester, gå en långpromenad med en kompis, kan inte åka kommunalt som normalt folk utan får ta taxi precis över allt och en middag på restaurang innebär ingen helkväll för mig för jag måste snabbt hem…
  Nu planeras det bröllop och jag är livrädd för att ha tagit på mig en bröllopsklänning som spänner över magen och just när klockorna ringer måste jag kuta på toa…. Men samtidigt lyckligast i världen!
  Håller tummarna att få testa!!

  Publicera inte mailadressen för bröllopsplaneringen är hemlig än! ;-))

 4. marie

  Jag skulle gärna vilja vinna och prova Nogasin eftersom jag älskar och vill kunna äta såväl laktosfria varianter på yoghurt, kvarg mm, som alla goda ”vanliga” varianter utan att få världens magknip! Och nu när det är sommar vore det ju drömmen att kunna välja och njuta av precis den glassen jag vill <3

  Kram Marie

 5. Ann-Sofi

  Hej,
  jag vill vinna dessa för att ge till min pappa! Han har problem med magen som han inte lyckas få bukt med! Det är svårt för honom då han försöker äta nyttigt, men många av de grejerna gör magen jätteupprörd!

 6. Molly Öberg

  Jag skulle bli så så så glad om jag fick testa dessa! Jag har en mage/kropp som reagerar väl på rätt mycket mat, jag blir uppblåst lätt, gasig och är även känsligt mot laktos (men jag antar att jag behöver ta andra tabletter för just det). Det skulle underlätta väldigt mycket för mig när jag äter mina maträtter/livsmedel jag älskar, som bönor och soja 😉

 7. Emelie Lundqvist

  Hej Emma!
  När jag läste detta inlägg blev jag helt paff, kan detta verkligen fungera?? Jag har provat allt ifrån iberogast till digest, supergreens och Aloe Vera. Inget av det funkar för mig klockrent. Jag skulle vilja vinna Nogasin Go i förhoppning att äntligen hitta en lösning på magproblemen som försvårar vardagen.

  Kram på dig!

 8. Sofia

  Tänk att denna gåva vinna
  att symtomen nästan kan försvinna!
  Att glömma stora burken hemma
  och byxorna kring magen börja klämma.
  Tänk vilken smidig grej
  att då kunna ha med sig
  Liten och smart ask
  Slippa oro vid bjudmiddagen- SMASK!

  Kram från Sofia 🙂

 9. Jonna

  Hej! Jag skulle bli oändligt tacksam om jag vann dessa tabletter, för att underlätta hela min vardag! Jag går fortfarande i skolan och äter därför skolmaten där. Tyvärr kan jag då inte bestämma vad jag ska äta och det är omöjligt för mig att utesluta allt som magen kan reagera på. Dessutom är maten kanske inte toppklass och innehåller tillsatser eller ingredienser som min mage fullständigt tycks hata. Resultatet blir att jag i princip varje dag går hem från skolan med uppsvälld och ond mage och hela kroppen känns tung, seg och trött. Dessutom får jag massor av gaser, vilket ju är ganska pinsamt sen när jag går till gymmet. Hela livet blir så oerhört jobbigt med en krånglande mage och när man lever så här varje dag blir man bara så ledsen… Jag hoppas verkligen att jag får vinna dessa tabletter och att de fungerar och kan underlätta tillvaron även för mig!
  Super bra blogg du har Emma! 😀

 10. Renée

  Skulle ha dessa tabletter i handväskan så man kan leva livet lite bättre när man har IBS. Känna lyckan att äta på restaurang och hos vänner utan att sitta med ångesten om att veta att ”det här kommer jag må dåligt utav, men man vill inte säga nej…igen”
  Hoppas dessa tabletter skulle göra lite underverk med min mage! :o)

 11. Linda

  Hej! jag skulle jättegärna vilja vinna dessa tabletter då jag är en student på universitet som medföljer att ekonomin är begränsad. Jag blev för några månader diagnotiserad med IBS och äter enligt fodmap. Nu i sommar jobbar jag inom resturangbranchen på kvällar. Jag äter alltså resturangmat till middag i ca 5-6 dagar i veckan. IOM fodmap – kosthållning så är utbudet på vad jag kan äta på jobbet begränsat. Detta har börjat leda till en viktnedgång som inte är bra för mitt psyke som fortfarande har mycket ätstörda tankar kvar ifrån min ätstörning som jag haft i några år. Dessa tabletter skulle underlätta min kost på jobbet så jag slipper oroa mig för gaser på jobbet och kunna äta så bra som jag bör göra.

  Tack för en inspirerande blogg!

 12. cissisträningsresa

  Å det låter för bra för att vara sant..Vore ju helt underbart att kunna äta på restaurang nån gång ibland utan att behöva spendera kväll/natt på toa. Min mage mår annars precis som din så mycke bättre av fodmap. Ibsen känns riktigt bra just nu. Kram

 13. Minna

  Magen påverkar ens mående mer än man kan tro. Har länge haft en känslig mage, trott att det enbart berott på laktos, dock har vi nu kommit på att en av mina allra värsta ting är avokado. Som är så otroligt gott! Har även upptäckt att jag ibland reagerar på köttfärs. När magen fungerar som den ska är man som allra lyckligast och ett annat ting som gör en glad är sociala tillfällen som en tjejkväll.
  Jag vill alltså få möjligheten att bli hembjuden till mina vänner på tacos utan att känna en oro för att min mage ska svälla upp
  upp.
  Tävlingar som denna är tävlingar för mående och jag älskar sådana. Så självklart är jag med!

 14. Elin

  Jag skulle vilja vinna Nogasin go , för att jag har en extremt känslig mage och ger snart upp, är inte laktos enligt tester och har inte heller ibs men blir väldigt uppsvälld. Och när jag äter ute så blir jag därför väldigt begränsad. Hade varit kul och testa och se vilken skillnad det kan göra. Är magen glad så är människan glad.

 15. Linnéa Dahlin

  Jag vill vinna nogasin för att jag själv har gått igenom foodmap och vet nu mer vad jag får symtom av och inte, men det är svårt för mig att gå på restaurang osv om jag skall äta mat som inte gör mig ”dålig” i magen. Jag vill tillsammans med min sambo i augusti kunna äta av den goda maten på all inclusive hotellet som vi skall bo på! Det hade varit så skönt att kunna ha en lugn mage och kunna smaka och testa av allt det goda som erbjuds!! 🙂

 16. Sara M

  Hej Emma!

  Jag vill gärna vara med i tävlingen!

  Min pappa lider av ganska svår IBS, han har ständigt ont i magen och den är uppsvälld och han har en drös med andra mindre trevliga symptom och jag vill så himla gärna hjälpa honom men inte ens läkarna han besökt kan hjälpa honom. Det är så jobbigt att se när någon nära lider utan att kunna hjälpa! Jag vill att han ska kunna njuta av maten på samma sätt som andra och därför vill jag vinna detta åt honom- kanske kan det hjälpa honom att må lite bättre!

 17. Michaela

  Åååå vad glad jag blir! Detta är precis vad jag behöver 🙂 På semestern ska jag hälsa på min familj i Finland och där blir det ofta traditionell finsk mat, speciellt rågbröd i alla dess former… och jag har en svaghet för karelska piroger (även dessa innehållande råg). Med min IBS är detta inte optimalt för magen, så att säga, men med Nogasin Go med på resan skulle jag i alla fall kunna minska symtomen. För en sak är säker, äkta finskt rågbröd kommer jag inte att kunna motstå 😉

 18. Marika

  Hej! Detta skulle va optimalt att testa för miged Ibs känslig mage. Tål varken bönor, laktos, lök, xylitol, kål osv. Skulle va fint om detta skulle funka när man bli bortbjuden på mat. 🙂

 19. Camilla

  Min mage verkar bli känsligare och känsligare och det vore grymt att få prova om de här kan rädda min ledsna ”efter-maten” mage!

 20. Ida

  Efter flertalet läkarbesök som viftats bort med ”ibs-diagnos” och ännu fler bortförklaringar och nejtackande till diverse middagsbjudningar samt att ha fått undvika sociala tillställningar innehållande mat pga en mage som alltid krånglar och ställer till med besvär är jag i det närmast desperat. Har inte hört talas om nogasin förut men hade hemskt gärna velat testa.
  Kram!

 21. Li

  Hej Emma:) Jag skulle väldigt gärna vilja vinna Nogasin GO för att se om denna produkt kan hjälpa mig att hantera min oroliga IBS mage. Jag bor hemma hos mina föräldrar över sommaren och är så otroligt tacksam över att få mat serverad varje dag, dessvärre är det inte alltid den typ av mat som jag lärt mig att min mage fungerar på. För att inte framstå som otacksam äter jag det som serveras men får tråkigt nog lida av det.

  Tack för att du är så öppen och ärlig med dina ”problem”, du inspirerar med din hälsosamma syn på livet & alla dina anpassade recept! Kram

 22. sofie

  Hej fina Emma!

  Det här blir första gången jag kommenterar (tror jag).

  Jag har under lång tid haft problem med magen, och efter årsskiftet fick jag reda på att jag var ”nästintill” gluten.
  Jag ligger alltså på gränsen. Att undvika gluten har inte förbättrat mina besvär, och jag har testat ALLA möjliga tabletter, vätskor, pulver från hälsokost, apotek och receptbelagda tabletter. Inget vill fungera!

  Efter sommaren ska jag på vidare kontroller, inte kul, men vad gör man inte för sin mage.
  Har länge använt mig av lactrase och nu sett deras nya ’lactrase go’ – men inte visste jag att även dessa fanns.
  Kanske dom kan underlätta.

  Tack för en härlig blogg, och förlåt för en kommentar lika lång som en livshistoria 😀

  När magen mår bra, så mår man själv bra!

 23. Caroline

  Hej Emma! Jag har precis fått diagnosen IBS (för ett par veckor sedan). Det känns skönt att veta varför jag jämt har halsbränna och magproblem men mindre kul är det ju att börja äta striktare än jag tidigare gjort. Jag har precis börjat lära känna min mage och vad jag kan/inte kan äta. Hittade även din blogg när jag googlade runt och började då att följa den då jag tycker du ger bra mat-inspiration! Det skulle vara kul att testa dessa tabletter och speciellt passande skulle det vara då jag ska utomlands en vecka i sommar och inte har lust att avstå från alla restaurangbesök hehe. Kram!

 24. Wilma

  Hej Emma! Jag skulle vilja vinna Nogasin GO för att jag har väldigt problem med uppblåst mage då min mage är jättekänslig mot laktos och den reagerar även negativt mot bröd som jag älskar! Jag har uteslutit mjukt bröd just för att jag bara mår dåligt när jag äter det. Jag skulle därför vilja vinna Nogasin GO för att min mage förhoppningsvis kanske skulle kunna klara av att äta bröd utan större problem 😀 Kramar

 25. Louise

  Det känns som jag har testas allt för att motarbeta min svullna, spända och IBS mage. Känslan av att känna sig jobbig och belastande för man inte kan äta maten som serveras, eller speciell för man bara tar en liten bit av det som bjuds. Personer som aldrig har haft allergier eller varit överkänsliga för något har svårt att sätta sig in i personens sits och blir lätt irriterade på att man är lite annorlunda kring maten för ens egen hälsa. Jag skulle gärna vilja testa NoGasin för att testa om det fungerar för mig och mina IBS problem! Vore riktgt härligt om det hjälpte! Kram Louise

 26. Amalia

  Hej!
  Jag skulle vilja vinna Nogasin GO för det skulle vara underbart om de fungerar på jobbet. Jag jobbar oregelbundet som sjuksköterska och får ALLTID sjukt ont i magen (uppblåst) efter lunch/middagsrasten. Vi har bara 30 min på oss att äta och då ska vi även hinna värma maten (såklart). Så detta med att äta lugnt och sedan sitta och vila magen ärhelt uteslutet. Det ärbara att ut och springa på avdelningen igen.

  Även om mina magproblem har blivit mkt bättre sedan jag var sjuk (anorexi för 5 år sedan). Har ja fortfarande väldiga problem med magen. Men som tur är har jag inte samma krampsmärta (VAS 6-7) dagligen som tidigare. Det har liksom blivit normalt för mig att dagligen ha ont i magen efter måltid bara…

stats