emmabarremyr

Emma Barremyr

Om att sänka kraven

Hej vänner ♥

Igår råkade jag ut för ett sånt där pass som inte alls blev som jag hade planerat. Det händer ju att det blir så ibland, och jag tänkte att vi skulle prata lite om det!

Efter en lång dag med jobb framför datorn kände jag mig otroligt trött och slö och tänkte att en joggingtur skulle pigga upp. Jag åkte ut till Skutberget här i Karlstad för att springa milen i ett lugnt tempo, vilket brukar vara skönt och uppiggande. Men igår var det inte så, det var allt annat än skönt kan jag lova.

Jag sprang två km, vilket det brukar ta för kroppen att komma igång, men min kropp ville inte springa! Magen började göra ont, kroppen kändes slö och tung och pulsen steg snabbt! Det fanns ingen njutning alls trots att vädret var helt fantastiskt, luften var sval och skön samt att jag hade en helt otroligt vacker skog runtomkring mig.

Jag insåg då att – idag, ja då måste jag sänka kraven på mig själv, avbryta passet och inte pressa kroppen till något den inte vill. Så jag gjorde det! Jag släppte alla förväntningar, stannade upp och började istället gå i ett lugnt tempo och kortade ner sträckan till 5 km.

Igår var en sån dag som kroppen behövde vila på. Det är inte alltid lätt att känna i förväg, för 9 av 10 gånger blir jag piggare av att komma ut när jag är trött, och då kan det vara bra att pressa sig lite över den där trötthetströskeln för att faktiskt komma ut, för att sedan komma hem med mer energi. Men igår var inte en sån dag som jag skulle pressa mig. Kanske hade jag något skit i kroppen på g? Kanske hade energin gått åt till annat? Oavsett så sa kroppen tydligt till mig att inte springa!

Jag hade kunnat känna mig så otroligt missnöjd med passet och mig själv, men istället för att klanka ner på mig själv så sa jag till mig själv att jag var grym som gjorde ett försök och 5 km promenad är trots allt mycket bättre än ingenting. Det blev inte som jag hade planerat, men jag gjorde så gott jag kunde utefter mina förutsättningar, och det är bra nog!

Promenaden var trots allt skön och jag njöt så himla mycket mer av att gå än att springa igår. Så är det ibland och det är bara att acceptera!

4-15 2-55

 

Idag tar jag en extra vilodag från träningen och gör ett nytt försök med milen en annan dag!

 

Kom ihåg att även det lilla räknas mina vänner!

Istället för att tänka på på allt ni inte gör och bli stressade för det, lägg fokus på det ni faktiskt gör och var stolt och nöjd över det!

Ni är fantastiska!

 

Ett annat lästips – Din kropp är den enda kropp du kommer ha, var rädd om den!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Petra

  Hej emma
  jag tycker att du är fantastisk vill jag bara säga! Tror en blogg som din är viktig framförallt för unga människor och kanske särskilt kvinnor som motvikt till alla prestations/fitnessbloggar. Fortsätt det goda arbetet!!

 2. Anna

  Härligt inlägg (som vanligt ;))
  Känner verkligen igen mig i det där! Jag och pappa pratade det där med träning, att det inte måste va “ge allt eller inget”. Har man för höga krav på sig själv kan det sluta med att det inte blir nån träning av alls och istället nån slags ångest, och så ska det inte vara! Utan njuta av dom gånger man hinner med i veckan :)!
  Är lite av en ovan löpare och fick ont i vänster ben en dag när jag sprang mitt 4 km spår jag brukar springa. Brukar inte stanna men fick lov o göra det. Precis som du, gå och njuta av naturen på ett annat istället 🙂 Som Morran säger: Det är en dag imorrn å 😉

  1. Emma

   Tack snälla 😀 Ja det du säger stämmer och det är inte bra med för höga krav. Det ger ju lätt ångest om man inte uppnår dem! Bra av dig att se till ditt eget bästa, din kropp kommer tacka dig för att du tar hand om den 🙂 Och JAAA!!! Det är alltid en dag imorgon, så underbart <3

 3. Anonymisen

  Du är verkligen en så stor förebild Emma! Sådanthär borde man kunna få läsa varje dag och på alla bloggar, då det är såhär det ska vara. Men alltförmånga (enligt mig) pressar sig trots att de inte egentligen vill/orkar eller kan, bara för att de känner att “de måste”. Tack Emma! Du är så inspirerande! kram<3

  1. Emma

   Vad glad jag blir av att höra det! Precis som du säger så är det såhär livet är, vissa dagar är bara skit och jag tycker att det är viktigt att visa! Andra dagar är ju himla bra 😀 Ta hand om dig fina du! Kram <3

 4. Karin FitnessochHälsa

  Klokt av dig att göra så! Inte alltid lätt att lyssna på kroppen eller för den delen sänka på kraven. Men så viktigt att göra det när det behövs. Du kommer säkert springa med glädje en annan gång!

  1. Emma

   Ja det där med att vara snäll mot sig själv är lättare sagt en gjort, men med träning blir det bättre och då inser jag ju också att jag MÅR bättre 🙂 Stanna upp och tänka vad man skulle sagt till sin bästa vän brukar jag göra, det blir enkelt då 🙂 Idag sprang jag med glädje, och det blev hela 12 km, tjohoo! Kram

 5. Felicia

  Så fint Emma! Jag kommenterar inte så ofta men du ska veta att jag finns här. Förr, när jag hade problem med ätstörning/träning hjälpte din blogg, tillsammans med några andra mig att ändra hur jag såg på min hälsa. Nu läser jag kanske inte dessa bloggar lika ofta längre, eftersom jag känner inuti att jag är frisk och inte behöver dem på samma sätt som förut, men ibland kikar jag in. Det glädjer mig så mycket att du fortfarande skriver och delar med dig av den energi och de kloka tankarna du har. Du gör ett jättefint jobb och är så tacksam för det du gör varje dag. Tack verkligen!

  1. Emma

   Så glad jag blir att du kommenterar Felicia! Känns overkligt att min blogg har hjälpt dig, men det värmer att höra! Tack för att du läser 🙂 Ta hand om dig! Stor kram <3

 6. Linda Assarsson

  Igår sprang jag 16 km med en såå tung känsla i kroppen..
  Inget vidare, men ändå nöjd med insatsen efter 🙂
  Idag var känslan i kroppen inte toppen..
  Så vad göra..?
  Jag skippade att slå på min Runkeeper när jag sprang!
  Bra musik i öronen, regnjacka på och sen lufsade jag min runda i riktigt mystempo 🙂
  Gav mig själv en klapp på axeln efter!
  Skön känsla att bara släppa alla krav på prestation och ge sig ut och springa med målet att bara njuta..
  Det gick sakta, men det gick!
  Och denna goa känsla har stannat kvar hela dagen 🙂

 7. Helena

  Väldigt bra skrivet! Toppenbra budskap i en nutid där all hets och alla krav hit&dit lätt tar över.
  Det är så lätt att sätta för höga krav på sig själv och bli besviken när saker o ting inte blir som man tänkt. Vi har helt klart en förmåga att fokusera på de saker som går fel istället för på de bitar som faktiskt är positiva. Det är viktigt att ibland stanna upp och ge sig själv en klapp på axeln över saker man lyckas med! För att “-You can’t live a positive life with a negative mind.”
  Toppenbra blogg!
  Kram

  1. Emma

   Tack snälla du! Det är som du säger väldigt viktigt att stanna upp och ge sig själv en klapp på axeln ibland 🙂 Ta hand om dig <3 Kram!

 8. Minna

  Jag älskar det här inlägget! Budskapet är så oerhört viktigt och en del i att behandla sin egen kropp på ett vettigt sätt 🙂
  Vi måste ju ta hand om oss själva!

 9. Rebecka

  Läser flera olika träningsbloggar och tycker att du har sundast värderingar både när det gäller mat och träning. Ibland känns det som en andningspaus att komma in på din blogg, man får ett break från den där hetsen som annars råder. Tack för det!

 10. Linda Assarsson

  Så himla bra inlägg Emma!! Och så viktigt!!

  Att fokusera på allt man gör bra ger en enorm energi, tvärtom vad det resulterar i om man gör tvärtom, alltså bara ser det man inte lyckas med!

  Att ge sig själv en klapp på axeln å säga att det man gör är bra, att det man gör är tillräckligt..det är viktigt!!

stats