Hej vänner ♥
Lyxig, men enkel onsdagsmat?
Det var precis vad vi åt igår! Jag gjorde kycklingbiffar som piffades med curry och kokade ris med kokosmjölk som jag serverade till.
Och alltså HUR GOTT?
Tänk er krämigt ris som smakar kokos och smakrika kycklingbiffar med en krispig yta!
Så himla mumsigt 😀
Ingredienser (4 personer):
- 500 g kycklingfärs
- 1 ägg
- 1/2 dl vatten
- 2 msk majsströbröd
- 2 tsk curry
- 1 msk kycklingfond
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienser, forma till biffar och stek i kokosolja. Servera med ris kokat i kokosmjölk!
Recept på riset hittar du här!
Receptet är FODMAP-anpassat, men är såklart lika gott även om du inte äter enligt FODMAP!
Hoppas det smakar!
Kram / Emma.
Att jag aldrig hittat hit tidigare! Vilka recept. Vrider sig i hela magen… Tack för inspo!!
Men vad glad jag blir! Tack för dina fina ord 🙂 kram
Och hur mycket ris använder du? 🙂
1 portion per person, och så byter jag bara ut vattnet till kokosmjölk 🙂
Kan man använda jasmineris eller funkar det inte lika bra till kokosriset? 🙂
Ja jasminris funkar lika bra 🙂
Smarrigt!!
Ska jag testa med quornfärs så de passar mig som vegetarian 🙂
Mums, det borde bli jättegott 🙂