Emma Barremyr

Övningstips – rodd i gunga

Hej alla träningssugna ♥

Jag har ett övningstips åt er!

I Milano körde jag och Pelle träning i lekparken, som ju också kan vara lika mycket lekpark till oss vuxna som till barnen. Jag tänker lek i form av träning för oss vuxna! Ett gym är absolut inte nödvändigt för den som vill träna i sommar och har du dessutom barn kan du ta med hela familjen till lekparken för att ”leka” 🙂

Gungan använde vi bland annat både till magövningen och till ryggövningen! Magövningen hittar ni här <– (klick) och ryggövningen tänkte jag visa er här nedan!

Vi kör idag Rodd i gunga som tränar övre delen av ryggen, baksida axlar, biceps och bål och här nedan visar Pelle hur ni ska göra!

IMG_0266 IMG_0267

 

RODD I GUNGA:

Gör så här: Stå på marken med händerna greppade i gungan. Luta dig bakåt tills armarna är raka och tänk att kroppen ska vara en rak linje. Dra sedan överkroppen uppåt med armbågarna tätt mot kroppen. Dra bak axlarna, spänn bålen och aktivera skulderbladet genom att knipa åt musklerna mellan dem innan du sänker ner kroppen tillbaka till startläget. Övningen görs tyngre genom att du tar ett kliv framåt (till en mer liggande ställning).

 

 Vill du ha fler övningstips hittar du det HÄR!!!

 

Njut av träningen och ta hand om er!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats