Emma Barremyr

HEMMA

God morgon vänner ♥

Igår kväll anlände jag till lägenheten hemma i Karlstad igen, och herregud så härligt det var att få komma hem. Borta kan verkligen vara helt fantastiskt, men det är så sant att inget slår hemma. Hemma är bäst helt enkelt!

För min del blev det raka vägen bums i säng då ögonen nästan gick i kors av tröttheten! Det blev en tuff resdag med få sömntimmar i bagaget natten till måndag eftersom jag alltid har lika svårt att sova när jag har tider att passa. När jag anlände till Gardemoen sent på eftermiddagen hade jag sedan tre timmar i bil framför mig, och det krävdes då en och annan kaffekopp för att jag skulle orka hålla mig på alerten! Men det gick!

Idag passade jag på att sova ut och började sedan dagen med en morgonpromenad i 8 grader och regn – vilken kontrast från förra veckan när det var närmare 25 grader redan på morgonen! Jag gillar det och luften kändes frisk och syrerik denna morgon 🙂

Igår kväll hann jag in på Konsum för att handla lite, ägg, keso och bananer, vilket blev perfekt då jag var sugen på bananpannkakor nu på morgonen, så det fick bli till frukost idag! Jag piffade till dem med lite lucumapulver och serverade dem med keso, blåbär, kokos och chiafrön, och drack en stor kopp te till det i soffan framför Nyhetsmorgon – något jag längtat efter att få göra!

Dessutom hade nya Veckorevyn landat hemma i brevlådan när jag kom hem igår 😀 Den här månaden visar jag grymma coreövnigar som du kan göra hemma, i gymmet, i parken eller på semestern i sommar – du behöver bara dig själv och kan därför träna vart som helst! Utöver övningarna tar jag upp läsarfrågor om hur du kan göra för att öka i vik på ett hälsosamt vis, vad du kan göra för att sova bättre och ett smarrigt tips med dadlar!

Hoppas ni gillar det!

IMG_6803 IMG_6804

 

Ingredienser:

Mixa ihop med en stavmixer och stek sedan plättar/ pannkakor i kokosolja! Servera exempelvis med keso och bär!

 

*Lucuma är en frukt som har sitt ursprung i Sydamerika. Det var första gången jag testade idag och det passade definitivt bra i pannkakor! Pulvret gav lite extra sötma och smak av karamell som tillsammans med vaniljpulvret blev otroligt gott!

 

IMG_6805

 

Idag har jag en hel del jobb att beta av med förberedelser inför veckan! Jag jobbar hemifrån under dagen idag och kombinerar det med tvättstugan. I eftermiddag ska jag till gymmet och träna en PT-kund och därefter håller Johan Hellström en föreläsning om ”fysisk stress” på STC som jag tänkte joina. Ska bli spännande 😀

Hoppas att ni får en härlig dag mina vänner ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gabriella

    Kommer du gå tillbaka till fodmap nu när du är tillbaka i Sverige? Jag håller själv på med ett skolarbete nu där jag ska prova på fodmap och utvärdera det. Jag gick igenom dina recept för att få lite inspiration! Avokado kommer dock bli mycket saknat haha..

    1. Emma

      Ja det är tänkt så! Ska köra någon vecka med elimineringsfasen för att komma tillbaka på banan och sedan börja lägga till livsmedel igen för att se vad jag reagerar på 🙂 Avokado har varit mycket saknat hos mig med! Ett tips är att försöka tänka på det du KAN äta istället för det du inte kan äta, det finns mycket gott inom fodmap också 🙂

    1. Emma

      Tack fina du <3 Ja den var riktigt smarrig, och extra njutningsfull när jag fick sitta hemma i min egen soffa och mysa 🙂

stats