Emma Barremyr

Svar på läsarfrågor 3

Alexandra hade ett helt gäng med frågor, och här kommer mina svar på dem! 

 

FRÅGA:

Hur ofta ”behöver” man träna egentligen? Vet att det är en väldigt individuell fråga men förr i tiden så var man duktig om man tränade 3-4gr/vecka medans det nu känns som att man måste komma upp till varje dag, ibland även två pass om dagen för att få en klapp på axeln. Upplever sådan hets kring träning nu för tiden, varför kan inte 3 pass i veckan kännas ”okej”?

SVAR:

Precis som du säger så är det en väldigt individuell fråga eftersom det helt klart beror på målsättningen för den enskilda individen. Problemet idag är att många drar likhetstecknet mellan elitidrott och hälsa och allt fler tränar som elitidrottarna, och det är egentligen inte hälsosamt. Fitness, som många också tror är hälsosamt handlar inte heller om hälsa, utan är en extremsport som sliter på kroppen väldigt mycket! Det råder en träningshets i samhället vilket jag tycker är så synd. Träning ska ge glädje och energi, inte stress och ångestkänslor.

Träningen är självklart otroligt viktig i våra liv, men ska vi prata HÄLSA behöver vi inte träna varje dag, men vi behöver röra på oss och använda våra kroppar! Gå eller cykla till jobbet/ skolan och ta trapporna när ni får chansen. Lek med barnen/ hunden, gå ut i skogen/ parken, spela brännboll med vännerna och låt rörelsen bli en tid för avkoppling! En aktiv livsstil gynnar hälsan och får du till vardagsmotionen räcker det gott och väl med 3 träningspass per vecka för bibehållen hälsa. DET ÄR OKEJ! Okej? 🙂

 

FRÅGA:

Om du skulle arbeta med något annat än det du håller på med idag (alltså, träning, hälsa, daglig människokontakt), vad skulle du då kunna tänka dig för yrke?

SVAR:

Har skrivit ett inlägg om det tidigare, klicka HÄR för att läsa det!

 

IMG_0197

 

FRÅGA:

Har du någon lite ovanlig rädsla? (bortsett från de vanligaste man brukar ha såsom att något ska hända de närmsta/mörker/höjd osv)?

SVAR:

Inte vad jag kan komma på? Jag är ju otroligt mörkrädd, men det är ju inget ovanligt som du säger. Jag är nog ganska ”vanlig” när det kommer till rädslor 🙂

 

FRÅGA:

Om du fick komponera ihop en förrätt, varmrätt och efterrätt, hur skulle den då se ut? (både en som klassas som ”nyttig” och en ”onyttig” sådan.)

SVAR:

Mums med trerätters! Det finns ju sååå mycket gott att välja mellan, men jag ska försöka plocka ut några favoriter 🙂

Förrätt: Fyllda avokadohalvor eller tunnbrödskorg/ snittar med skagenröra

Varmrätt: Lax i någon form med en god potatissallad eller en fin grillad köttbit med ostgratinerade potatishalvor och en god gräddig sås

Efterrätt: Pakeokladdkaka med grädde och bär eller någon form av cheesecake (typ den här)

 

img_9468_5043069c9606ee47ad002c5f

 

FRÅGA:

Vilka fysiska affärer handlar du oftast ifrån?

SVAR:

Jag handlar otroligt sällan i något annat än mataffärer, och då är det Ica Maxi som är favoritbutiken. Där är jag minst en gång i veckan och storhandlar! I Karlstad brukar jag vara inne på Boulevard och handla heminredning ibland och när det kommer till kläder brukar det bli Intersport, Stadium, h&m, Vila och BikBok typ!

 

FRÅGA:

Om du skulle få en flicka eller en pojke, har du några förslag på namn?

SVAR:

Visst har jag funderat lite i de banorna, men det känns lite för privat för att dela här. Eftersom det inte är några barn på gång än på ett tag kan det också komma att ändras! Så det återstår att se den dagen det blir barn 🙂

 

Fortsättning på svaren från frågestunden följer....

 

ram / Ema.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats