Hej vänner ♥
Den här veckan har jag satt ihop ett gäng med FODMAP-anpassade favoriter från tidigare veckor under elimineringsfasen!
Jag försöker tänka variation när det kommer till proteinkälla och även tillbehör. Kyckling, kött, fisk, skaldjur och en eller två vegetariska alternativ finns oftast med varje vecka, och gärna ett alternativ på soppa. Tillbehören varierar just nu mellan tillåtna rotfrukter, hirs, ris, rispasta, quinoa och tillåtna grönsaker!
Jag älskar att planera maten och kan vara sådär löjligt glad när jag vet hur mycket gott vi ska äta under veckan. Mat är verkligen njutning som skänker energi, glädje och styrka till livet. Det är inget vi ska gå och vara rädda för kan jag säga som en påminnelse som tidigare ätstörd. Våra kroppar behöver både kolhydrater, protein och fett 🙂
Såhär ser matplaneringen för vecka 17 ut hos oss:
Måndag: Ugnsstekt kyckling och kokoskokt ris
Tisdag: Spenatbiffar med halloumi och myntasås
Onsdag: Lammfärsbiffar i kokossås med kokt hirs
Torsdag: Pumpasoppa med limemarinerade räkor
Fredag: Hamburgare i bröd med stekt saganaki
Lördag: Ugnsstekt lax med potatissallad
Söndag: Banan- och hirspannkakor med jordnötskeso
MUMS MUMS MUMS !
I helgen gjorde jag även en FODMAP-anpassad ”dragen älg” som jag lovar lägga upp recept på i veckan!
Hoppas ni hittar lite inspiration för veckans matlagning 🙂
Kram / Emma.
Men basilika är väl godkänt eller har jag missat något? Örter är ju gröna allihopa 🙂
Ja du har helt rätt! Vet inte vad jag tänkte med? Fick för mig att jag hade pesto i receptet (brukar ha det ibland), och det är det ju vitlök i, men jag kollade nu och det ska ju bara vara basilika och fetaost. Haha! Tack för att du har ögonen öppna 🙂
Vilket jobb det måste vara att pyssla ihop allting. Väldigt gulligt att du delar med dig till dem som kan behöva.
Ja det är lite pyssel, men det är kul 🙂