Emma Barremyr

Måndagsfrågan – tacksamhet till dig själv

Hej vänner ♥

Det var några veckor sen vi tog upp en måndagsfråga här på bloggen!

Tidigare har vi pratat om:

 

Idag, tjejer och killar, tänkte jag att vi ska prata lite tacksamhet, men inte vilken tacksamhet som helst – utan den till oss själva!

Vi är för det mesta otroligt självkritiska och bra på att klanka ner på den vi är och det vi gör. Det är så sorgligt! Vi gör saker och ting, men kan alltid göra bättre, vara bättre, se bättre ut o.s.v. o.s.v. Hur vore det om vi istället tänkte på hur vi alltid gör vårt bästa och sen tackar oss själva för det?

Tror ni inte att det skulle skapa mer välmående och bättre förutsättningar för att vara tillfreds med sig själv? Det tror jag. Jag tror också att det skapar bättre förutsättningar för att vi faktiskt ska göra ett bättre jobb, tro på oss själva, vara en bättre mamma/syster/vän/pojkvän/flickvän etc.

Därför vill jag idag att du funderar på:

Vad vill du tacka dig själv för?

Ta dig själv i handen, le mot dig själv i spegeln, klappa dig själv på axeln och tacka dig för det du gör bra. Är det något som inte känns bra? Fundera på vad du kan göra för att ändra på det istället för att gå runt och må dåligt! Gör det för DIG, för att du är värd det!

 

IMG_8823-Kopia-701x467

 

Undrar lite vad ni tycker om det här med måndagsfrågan?

Det är för Er jag skriver inläggen, för att ni ska få reflektera och för att ni ska få verktyg för att kunna skapa de bästa förutsättningarna för ett bra liv. Ni är värda att må bra, och jag vill att ni ska förstå att det är NI som skapar förutsättningarna för er själva. Det är lite klyschigt sagt, men vill vi något här i livet är det viktigt att ta kommandot över ratten i sin egen bil och styra dit en vill. Vissa förändringar kan gå snabbt att göra, medan andra kan ta flera år.

Ett tips: Lyssna på Träningsglädje TALKS sista poddavsnitt där det pratas Life Design – väldigt inspirerande och får en att tänka till på vad som är viktigt här i livet!

 

Hoppas att ni har en underbar måndag!

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats