Emma Barremyr

Älgskav i kokossås med potatis-och palsternackspuré

Hej vänner ♥

Igår gjorde vi älgskav i kokossås med potatis-och palsternackspuré till middag. En enkel, snabb och smidig middag efter en lång dag i skidbacken som också passar bra vid FODMAP-behandling. Jag kör fortfarande på elimineringsfasen och försöker anpassa så gott det går. Först tänkte jag att en älgskavsgryta utan lök och svamp kan ju inte bli så gott.. men faktiskt så blev det jättegott! Jag inser nu hur otroligt känslig min mage är mot både lök och svamp (som jag ätit mycket av tidigare) och är så glad att jag kan göra ett val, men ändå alltid äta gott!

Så mina vänner, här har ni en riktigt smarrig älgsvsgryta utan svamp och lök som alla känsliga magar borde må bra av 🙂

Och självklart kan alla ni som INTE har känslig mage också testa detta goda recept, speciellt du som precis som jag – älskar kokos!

IMG_6138

 

Ingredienser (2 personer):

 • 1 paket älgskav á 240 g
 • 1 dl kokosmjölk
 • 1 tsk timjan
 • salt och peppar
 • 200 g palsternacka
 • 200 gram potatis
 • 1 dl kokosmjölk

Skala och skär potatis och palsternacka i bitar. Koka dem mjuka och stek under tiden älgskav som du kryddar med timjan, salt och peppar. Häll på kokosmjölk och låt puttra en stund. Mixa sedan ihop palsternacka och potatis med kokosmjölk och smaka av med salt och peppar. Servera moset med älgskav, lingonsylt och sallad.

 

IMG_6140

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marinda

  Ser otroligt gott ut! Mina föräldrar gillar inte vilt så mycket men jag äääälskar viltskavsgrytan som vi får i skolan. Och eftersom jag älskar skolans så borde jag väl totalälska din? 😉

  1. Emma

   Hur kan man inte gilla vilt? 😀 Det är ju så himla gott (och mer eko går ju inte att få) 😛 Hoppas du testar min och gillar! Kram

 2. Malin Johansson

  Hej!

  Det ser och låter väldigt gott 🙂 Perfekta tips och bra recept, kul att följa! Jag har också besvär med ibs-mage och tänkt att prova FODMAP. Vet du hur det är med tillskott osv? Kan man ta det samtidigt? Upplever att det är en djungel med alla tillskott som finns. Vad är det bästa för en krånglande mage och hy? Enzymer, probiotika, B-vitaminer?

  Tack för en väldigt bra blogg!!
  Mvh,
  Malin

  1. Emma

   Hej! vad roligt att höra 🙂 Tråkigt med ibs-mage bara, men då är nog fodmap en bra idé. Själv upplever jag förbättringar i magen av det! Tillskott under den behandlingen är nog okej, kör du via ibs-skolan kan du fråga dietisterna där 🙂 Kram

stats