Hej ♥
Råris är en av mina personliga tillbehörsfavoriter!
Det är så gott, har härligt tuggmotstånd och mättar bra! Jag fullkomligt Ä L S K A R att koka det i kokosmjölk och blanda i lite färsk söt ananas och sedan servera en perfekt stekt laxbit eller kycklingfilé till. Japp, det tillhör mina middagsfavoriter utan tvekan!
För att variera det där kokoskokta riset kokade jag igår en variant med tomat och oregano i. Och OJ SÅ GOTT!
Det blev självklart inte lika krämigt som med kokosmjölk, men väldigt ”tomatigt” vilket är himla gott om en gillar tomat. Det gör jag 🙂 Ihop med oregano gör sig tomater dessutom extra bra!
Ett tips till dig som tål vitlök – jag gissar att det är himla gott att pressa ner en klyfta eller två för att få lite sting på det hela! Lite chili i kanske också vore gott! Ja ni ser, det går att hitta på lite saker och använda fantasin. Prova er fram till något ni gillar 🙂
Tomatkokt ris med oregano (4-6 personer):
800 gram krossade tomater
1 kruka färsk oregano
3 dl vatten
3 dl råris
salt
Häll krossade tomat och vatten i en kastrull. Klipp ner oregano och häll sedan i ris och salt. Koka upp och låt koka på svag varje i 10-15 minuter.
Servera med något gott och proteinrikt tillbehör!
En enkel rätt som passar väldigt bra att göra storkok på för att fylla matlådor! Jag lagade det igår och idag låg det i min matlåda 🙂
Mums!!!
Vad låg i era matlådor idag?
Kram / Emma.
Det där ser riktigt härligt ut 🙂
Matlådan igår: wokgrönsaker, quornfiléer, bönor, stekt rödlök & mango = mums 🙂
Idag: min veggielasagne, haricot verts, bönor & majs 🙂
En bra lunchlåda förgyller tillvaron 🙂
Ja visst är det härligt med färg 🙂 Låter som du haft mumsiga matlådor i veckan du också! Trevlig helg Linda!
gott