Emma Barremyr

Saffranspasta med lax

Hej vänner ♥

Nu ska jag bjuda er på vad som kan vara ett av världens godaste pastarecept! Det är också världens enklaste och snabbaste för den som önskar att ha det så!

Kokosmjölken ger en krämig och mättande känsla, medan saffran gör hela rätten lite lyxigare! Det är alltså både gott, näringsrikt, enkelt och snabbt 🙂

Varsågoda, här får ni den perfekta fredagsmaten!

IMG_5991 IMG_5994

 

Ingredienser (4 personer):

 • 4 laxfiléer
 • 4 portioner pasta (jag använde denna)
 • 4 dl kokosmjölk
 • 1 paket saffran
 • 1 tsk sambal oelek
 • Salt och peppar
 • Ev. lite redning

Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra laxen och kör in den i 12-15 minuter. Koka under tiden pasta och gör såsen genom att koka ihop kokosmjölk, saffran, sambal oelek, salt och peppar. Red den lite så att den inte blir för lös. Häll av pastavattnet och häll sedan på såsen på pastan. Blanda runt och låt koka ihop i någon minut. Servera sedan pastan med laxen och lite grönsaker!

 

IMG_5996

 

Hoppas det smakar och att ni får en trevlig helg mina fina vänner 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Victoria

  Hej Emma! Tack för din otroligt jordnära och ärliga blogg, får alltid sköna vibbar då jag läser dina inlägg. Jag har ett problem som jag är lite bekymrad över och skulle uppskatta tips från dig. Om drygt en vecka ska jag och en kompis ut och backpacka runt om i Asien och Indien i två månader.Det ska bli jättekul men jag är även lite rädd/bekymrad. När jag var femton utvecklade jag ortorexi som blev anorexi och sedan ortorexi igen. Idag, fyra år senare är jag mycket bättre, framförallt i huvudet men har svårt att äta riktigt mat. Äter hellre yoghurt/mackor/frukt och helst på kvällen. Jag undviker alltså att äta under dagen och sedan på kvällen trycker jag bokstavligt talat i mig. Min vän vet om mina problem men hur ska jag tänka för att kunna unna mig själv semester? Att inte tänka på mat hela tiden? Att tillåta mig själv att äta mat och även kanske glass å godis?

  Förlåt om det blev långt men jag behöver verkligen råd och jag vet att du själv haft ätstörning och att din resa med vänner hjälpte dig mot ett friskare liv.

  Tusen tack,
  Kram 19 åriga Victoria

  1. Emma

   Fina Victoria! Vad glad jag blir av att höra att du får härliga vibbar av att komma in på min blogg! Dock blir jag ledsen att höra vad du går igenom och vill bara ge dig en stor kram och tala om är dig att du inte behöver ha någon ångest för maten. Nu är det ju inte så enkelt, det vet jag. Att äta mat är inte farligt, utan tvärt om – det är något livsviktigt – utan mat dör vi till slut. Jag har varit i samma situation som dig, och gav mig ut på resa för att bli frisk. Det var ett fantastiskt sätt att släppa tankarna på. Tänk att du ska äta som alla andra. VÅGA! Jag gjorde det och upptäckte sen efter resan att jag var lyckligare n någonsin. Äta äta är en rädlsa, och för att bli av med rädisor måste vi utsätta oss för dem och samtidigt tänka positivt. Lyssna inte på alla elaka tankar, utan tala om för dig själv att du är värd att äta maten, att det är gott och att det är viktigt för dig. Du kan äta precis som alla andra, jag lovar! Vill du kunna äta glass och godis – gör det, för så länge du undviker det kommer inget bli bättre! Du har alltid ett val och trivs du inte med att göra ”friska” saker kan du alltid välja det sjuka igen, om det nu ger dig mer glädje?

   Hoppas ni får en jättefin resa! Och kom ihåg att du är värd att njuta!

   Stor kram

stats