emmabarremyr

Emma Barremyr

MÅNDAG!

God morgon vänner ♥

Har ni haft en fin helg?

För min del har det varit lugnt och skönt med fokus på umgänge med familj och vänner – sånt som laddar mest energi! Det blev fortsatt vila från träningen under helgen och idag känns ryggen faktiskt riktigt bra, så den här veckan ska jag försöka komma igång med träningen igen. Det får bli lugnt till att börja med då jag kan räkna de senaste fyra veckornas träningspass på en hand. En månad går så jäkla fort, men det är lång tid med vila och att gå ut för hårt är ingen bra idé att köra på som vanligt. Svår tanke att finna sig i, men en viktig påminnelse till mig själv just nu 🙂

Jag blev kvar i Torsby hos mamma och pappa en extra natt eftersom jag på vägen hem idag ska stanna till på Selma Spa och göra en helkroppsbehandling med både bad, skrubb och massage. Jag fick nämligen ett presentkost av svärföräldrarna i julklapp förra julen, och det är dags att damma av det nu innan det går ut i datum 🙂 Så för min del börjar veckan med måndagslyx på hög nivå!

IMG_5956IMG_5957IMG_5959

 

Frukosten har varit ganska så enformig under senaste veckan sedan jag började med elimineringsfasen. Jag har nästan helt uteslutet ätit ugnsbakad gröt med hirsflingor (som typ är enda flingorna jag får äta), men under helgen varierat gröten med fröknäcke med ägg och keso, vilket jag även kör på idag. Ägg blir det verkligen massor av just nu då det både är gott och mättar bra! Men jag saknar avokado och mjuka hembakade smörgåsar otroligt mycket! Jag ska åka förbi affären på hemvägen sen och handla lite till ett brödbak jag haft i tankarna, jag skulle verkligen vilja få till FODMAP-anpassade tunnbröd 🙂 Vad tror ni om det?

 

Hoppas ni fått en fin start på måndagen!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nina

  Åh vad härligt och lyxigt med en spabehandling en vanlig måndag 🙂
  Har också besökt selmas spa och deras behandlingar är ju verkligen så härliga !

  1. Emma

   Ja det var en bra start på veckan 🙂 Mmm, Selma spa är verkligen fint! Hoppas du får njuta av en behandling där snart igen! Kram

 2. erika

  Hej Emma, tack för en bra blogg!

  Jag är inte diagnostiserad med IBS, men har problem med magen och kan tänka mig att det är det jag lider av. Varit hos läkare, men dom hittar inget fel.
  Kan få “diarreattacker” och vissa dagar kan jag vara lite lös i magen och ha en slags bubblig/oroligmage-känsla hela dagen, lider också av gaser och har halsbränna ofta. Har uteslutit gluten ett tag och det har blivit bättre, fuskar jag några dagar blir jag dålig. Men ibland blir jag dålig i magen även fast jag inte ätit gluten och i snitt kanske jag äter dimor/imodium 1 gång/vecka. Tar ofta en tablett i lite förebyggande om jag är “bara lös” pga har inte tillgång till toalett när jag jobbar (förutom under lunchrasten).

  Det är så otroligt handikappande att alltid behöva vara orolig för att bli dålig, speciellt när man ska någonstans eller så. Skulle t.ex. aldrig få för mig att fjällvandra som det känns nu! Och den här oron man får lär ju påverka magens funktion också…

  Har du något tips?? Tror du det är värt att testa FODMAP??

  Kram

  1. Emma

   Hej Erika! Jag förstår dina problem och vet vad du lever med. Det är verkligen handikappande när magen krånglar. Om jag vore dig skulle jag ta kontakt med en dietist för att få hjälp med en kostbehandling som fodmap, eller maila dem på isfri.se och höra vad de säger där! Tror absolut inte att det skadar att testa, men du bör göra dem med uppföljning och hjälp av en dietist! Hoppas du hittar något som funkar 🙂 Kram

  1. Emma

   Ja verkligen, önskar det kunde vara så varje måndag, haha 😀 Hoppas du får en skön dag på spa på söndag! Kram 🙂

 3. Anonyma jag

  Du utstrålar verkligen hälsa på din blogg, just med det att du visar att det är okej att vila från träning och dyl. Känns att så många, både utanför och i bloggvärlden bara tränar och tränar, utan vila, och ibland trots att de skadat sig eller inte känner sig på topp. Kanske det inte är så egentligen, och bara jag som reagerat på det menmen… Tack för att du driver en härlig blogg-och tack för att du är du.
  Ps. hoppas FODMAP hjälper dig-har du redan märkt förändringar? 🙂 har ju inte gått så länge så kanske svårt att säga ennu. Kram!

  1. Emma

   Så glad jag blir av din kommentar! Så TACK för att du läser och kommenterar så fint!!! Ja faktiskt så har jag märkt förändringar med fodmap. Har ju bara hållt på med elimineringsfasen i en vecka, men gaser, illamående och halsbränna har försvunnit. Jag är fortfarande lite svullen, men det kan ta upp till sex veckor innan alla symtom försvinner så jag känner mig positiv 😀 kram

 4. Linda Assarsson

  Så härligt med ett spa-besök som start på veckan 🙂

  Jag njuter av en lugn morgon med lång frukost och hemmafix 🙂
  Förra veckan var smockfull med jobb och i helgen insåg jag att så mycket jobb vill jag inte ha framöver..
  När man är så trött på söndagskvällen att man mest är apatisk..
  Nej, då är det dags att dra i bromsen!
  Så nu blir det lagom med jobb framöver 🙂
  Bra att testa dock, så man ser vad som passar en bäst!
  För mig är det en lagom mix av träning, jobb, ledighet, tid med sambon, vänner och allt annat härligt livet har att bjuda på 🙂
  Balans!!!! 🙂

  Spännande att se hur ditt brödexperiment blir Emma 🙂
  Slängde ihop 2 bananbröd här nyss, åker ner i väskan och med till jobbet ikväll 🙂

  Ha en underbar dag & tack för din fina blogg som inspirerar mig varje dag 🙂

  Kram ❤️

  1. Emma

   Så härligt Linda! Och vilka viktiga ord, verkligen!! Bra att du tar hand om dig <3 Är glad att du kikar in här och kommenterar varje dag, TACK!!! Hoppas att du har en fin vecka 🙂 Kram

stats