Emma Barremyr

Kokos- och ingefärslax i foliepaket

Hej vänner ♥

I helgen hade vi grillpremiär hemma hos mamma och pappa! Lördagsvädret var sådär magiskt utan en enda vindpust i luften, en klarblå himmel och en värmande sol. Att damma av grillen blev då en ypperlig idé, trots att det hann bli ganska kallt till kvällen. Men maten smakade fantastiskt bra ändå! Vad slår grillat egentligen?

Vi grillade två varianter av lax. Mamma gjorde en variant med vitlök och lite annat som jag inte kan äta under FODMAP-behandlingen och jag gjorde en FODMAP-anpassad variant med kokosmjölk, ingefära och lax i folie som blev så mumsig!

Till laxen serverade vi skivad potatis som rostats i ugnen med olivolja, salt och timjan, puls lite apelsin och en grönsallad!

Mums!

IMG_5948

 

Ingredienser (4 personer):

  • 4 laxfiléer
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 1 msk citronsaft
  • 4 nypor chiliflakes
  • salt och peppar

Lägg varje lax på en bit folie, salta och peppra på laxen. Blanda ihop övriga ingredienser och häll sedan över laxen. Vik ihop paketet och lägg sedan på grillen i ca 15 minuter (om laxen är tinad).

Servera med önskat tillbehör!

 

IMG_5949

 

Har ni dragit igång grillpremiären än?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Hej Emma! Tack för din inspirerande sida, jag följer dig sedan ett tag tillbaka.
    Jag har en inflammatorisk tarmsjukdom och är opererad många gånger och har idag stomi. Jag har sedan tre månader tillbaka varit trött och haft sjukdomskänsla som jag trott berott på min sjukdom. Men inget finns det att ta på när det gäller prover och dylikt. Har sista månaden varit hemma för att jag är helt orkeslös och magen krånglar. Jag har börjat fundera över om jag kanske kan göra något åt min mage (och allmänna mående) på egen hand med hjälp av kosten. Har du någon erfarenhet av kostråd vid candida? Sur/baskisk kost?
    Tack för all din fantastiska inspiration!

    1. Emma

      Hej Lina! Så roligt att du hittat hit och följer, det gör mig glad! Förstår att du har det jobbigt när magen inte mår bra, och att göra något åt ditt mående tycker jag låter som en bra idé, om du kan åverkan det så har du ju allt att vinna 🙂 Tyvärr har jag ingen erfarenhet kring sur/ basisk kost, även om det verkar spännande 🙂

  2. Linus

    Hej! Det låter jätte gott! Men kan man äta kokos under FODMAP? Jag har sökt runt en del på internet och som jag förstått det så ska kokos helst undvikas.. jag utesluter också FODMAPS för tillfället så det är därför jag undrar. Älskar för övrigt kokos!
    Tack för en mycket bra sida!

    1. Emma

      Ja kokosmjölk går bra, men inte andra kokosprodukter som vatten, flingor, mjöl, chips osv… 🙂 Kul att du gillar sidan! Hoppas att din mage blir bättre med hjälp av fodmap 🙂

  3. Jasmine Leia

    jättedum fråga men kan man göra samma i ugnen? hur länge ska den vara inne då? 🙂 mvh sämst på matlagning

    1. Emma

      Ja absolut! Fast då behöver du inte lägga den i folie. Ta en ugnssäker form och kör in i 12-15 minuter på 200 grader 🙂

stats