Emma Barremyr

Risenta surdegsknäcke

God morgon ♥

Att göra egna fröknäckebröd är så enkelt som det bara kan bli! 

Du blandar ihop diverse frön och hackade nötter med valfritt mjöl, olja och smaksättning, smetar ut på plåten och kör in i ugnen. Själva gräddningen tar lite tid, men eftersom det sköter sig själv i ugnen får du tid att pyssla med annat under tiden!

Och hur gott är det inte med hembakat?

För den som vill ha det ännu enklare finns även färdiga bakblandningar att köpa. Förra veckan fick jag hem en ny bakblandning från Risentas glutenfria serie. Blandningen var gjord på majsmjöl, rismjöl, pumpakärnor, linfrön, solroskärnor, surdegspulver av ris, bovetemjöl, salt och psylliumhusk.

Helt enkelt en glutenfri mix som gav helt fantastiska surdegsknäckebröd!

IMG_5749 IMG_5762

 

Bakmixen räcker till två plåtar, men jag valde att göra en plåt och använde därför halva blandningen. Jag mixade ihop 1/2 dl rapsolja med 2 dl kokande vatten och 2 2/3 dl maxmix med en elvisp under 1 minut. Därefter kavlade jag ut bakmixen mellan två bakplåtspapper och strösslade sedan över flingsalt + lite kummin och fänkål, innan jag försiktigt skar bröden i bitar och körde in i ugnen i 150 grader i sisådär 60 minuter!

Ut kom sedan ett krispigt och så himla gott bröd med smak av surdeg!

Mums!!!

 

IMG_5765 IMG_5766

 

Har ni testat baka egna knäckebröd?

 

Tre andra knäckebrödstips!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cecilia

    Hej Emma!

    Tänkte önska ett litet inlägg här eller bara en svar på denna kommentar 🙂
    Ska ut i fjällen och åka skidor om två veckor och undrar vad du har för tips på för mat och dylikt man kan ta med sig i backen. Jag lider, precis som dig, av kraftig IBS och är väldigt försiktig med gluten och laktos. Gör all mat ifrån grunden och köper aldrig nåt färdigt. Men i skidbacken är det ju känt med grillning av korv och hamburgare, smörgåsar och oboy. Har du nåt tips på egen mat som man lätt kan göra och ta med utan att det blir dåligt eller att hamburgarna faller isär om man gör dom själv. Kanske andra tips på mat som är gott och lättvindigt och kan förberedas innan man åker 🙂

    Vet redan med mig att jag ska ta med dina helt underbara kokosfrallor och knäckebröd 😉

    Kram!

    1. Emma

      Vilket roligt förslag på inlägg! Ska finula på ett och försöka få upp det här innan veckan är slut! Kram 🙂

stats