Hej vänner ♥
Chiapuddingen slog igenom rejält förra året och nu görs det puddingar i alla dess olika former landat över!
Har ni testat att göra chiapudding än?
Själv gör jag det i perioder och har då en favorit som jag kör starkt på! 9 av 10 gånger gör jag min chiapudding på kokosmjölk som bas. Jag älskar ju kokos, så självklart tycker jag att det blir godast så. Jag gör också gärna någon form av god kräm till – t.ex. på silkestofu för att den blir lite mer mättande och proteinrik då. Med frusen banan i krämen blir det som glass och hur lyxigt är det inte att äta en god pudding med glass liksom?
Det blir väldigt lyxigt, och igår var det precis en sån god och lyxig bägare jag åt till frukost!
Ingredienser:
- 1 dl krämig kokosmjölk
- 1/2 dl vatten
- 2 msk chiafrö
- 1 tsk pepparkakskrydda
- 1 frusen banan
- 1 dl silkestofu
- 1 msk jordnötssmör
- 1 tsk agavesirap
- 1 krm vaniljpulver
- 1 närve blåbär/ barabär
Blanda ihop kokosmjölk, vatten, chiafrö och pepparkakskrydda. Låt svälla en halvtimme eller under natten. Mixa frusen banan med silkestofu, jordnötssmör, agavesirap och vaniljpulver. Varva sedan chiapuddingen med tofukräm och blåbär.
Ät och njut av världens godaste bägare till frukost eller mellanmål!!!
Kram / Emma.
Var finns silkestofun att köpa någonstans? 🙂
Den står i asiatiska hyllan i välsorterade butiker 🙂
bästa!!! älskar chiapudding! fick en färskpressad chia-juice idag, det var också en höjdare.
Jag också! Lät himla gott med en färskpressade chia-juice 😀
det ser ljuvligt ut 🙂 Måste testa. Sist blev jag inte alls nöjd med puddingen jag gjorde.
Hihi, hoppas du gillar 🙂
Vad menar du med krämig kokosmjöl? Kokosmjölk för mig är sån på burk som oftast står i asiatiska hyllan, är det sådan du menar? Sett flera bloggare som skrivit kokosmjölk, krämig kokosmjölk, kokosgrädde men jag hänger inte alls med.
Detta får jag reda ut i ett blogginlägg 🙂
Det går också lite i perioder för mig, men gjorde faktiskt en häromdagen som blev fantastiskt god.
Blandade blåbär och hallon med Helhetshälsas gojibärspulver och linfröolja tillsammans med lite mandelmjölk och havregurt – hade kunnat ätit det dubbla (vilket jag också hade gjort om det inte varit för att jag spillde ut hälften i all hast hemma)
Önskar dig en fortsatt fin fredag!
Kram
Åh, det lät spännande! tack för inspiration 😀 Kram
Mmm älskar chiapudding! Klarar dock inte av kokosmjölk smaken så jag gör min på havremjölk! En favorit är att blanda med hallon och lakritspulver.
Så olika det kan vara, själv älskar jag ju med kokosmjölk 😀 hallon och lakrits gillar jag också, men mer till efterrätt/ fredagsmys 😀