Emma Barremyr

Mandelpanerad rödspätta med spenatsås och sparris

Tjohoo på er ♥

Igår lagade jag ett LCHF-inspirerat recept i form av mandelpanerad rödspätta med spenatsås och sparris!

På iPaden läser jag regelbundet tidningar från Readly, bland annat en tidning som heter Allt om LCHF” som har massa spännande recept. Det är inte så att jag har börjat äta LCHF, men jag tycker det är kul att bli inspirerad och läsa tidningar om mat, och när jag såg receptet på den mandelpanerade fisken tyckte jag att det såg så gott ut. Jag tänkte att ”det där kan vi äta sötpotatis till”, men det glömde jag helt bort igår när jag följde receptet….

Men det blev otroligt gott ändå, och frågan är – varför har jag aldrig panerat i mandelmjöl förut?

IMG_5567 IMG_5566

 

Ingredienser (4 personer):

  • 800 gram rödspättafiléer
  • 3 ägg
  • 3-4 dl mandelmjöl
  • salt och peppar
  • kokosolja till stekning

Vispa ihop ägg i en djup tallrik och mandelmjöl, salt och peppar i en annan tallrik. Doppa fisken först i ägg och därefter mandelmjölet. Stek sedan i rikligt med kokosolja ett par minuter på varje sida.

Spenatsås:

  • 150 g färsk bladspenat
  • kokosolja
  • 10 basilikablad
  • 2 dl havrefraiche
  • 1-2 krm malen muskot
  • 1 tsk pressad citron

Fräs spenaten i kokosolja tills den mjuknat. Tillsätt basilikablad, créme fraîche, muskot,citron och salt och peppar. Mixa såsen slät.

Servera fisken med en rejäl sallad, kokt sparris och spenatsås!

 

IMG_5565

 

Mums!!!

 

Det var gårdagens middag det! Idag blir det kokoskokt ris och kyckling hos oss 🙂

Vad blir det för middag hos er?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cecilia

    Hej Emma!

    Hittade din blogg för ett par dagar sedan och är helt fast! Helt fantastiska recept och bra inlägg 🙂 Sen är det roligt att du som jag, även är från Karlstad! En liten fråga kring detta recept (som jag bara måste testa laga idag) kan man använda fryst spenat till såsen också eller blir det konstigt? Har du smaksatt kokosolja till detta eller inte?

    Ha en bra dag!

    1. Emma

      Hej Cecilia! Välkommen och vad roligt att höra att du gillar bloggen 🙂 Kul med en Karlstadsläsare! Det borde funka med fryst spenat till såsen också, och jag använde smakfri kokosolja 🙂 Kram

  2. Alexandra

    Vi brukar skära kycklingfilé i mindre bitar och panera i mandelmjöl – världens godaste chicken nuggets! Eller så kan man mixa mandel själv lite grövre så blir det lite krispigare, också mumsigt. Men idag blir det linssoppa och ägg till middag. 🙂

  3. Linda Orre

    Matlådemiddag på jobbet idag, fläskfile o potatisgratäng 🙂 till eftermiddagsmellis tidigare idag testade jag att baka muffins på bland annat svarta bönor. Hittade inspiration på en massa olika bloggar, var väldigt skeptisk men man måste våga. Grymt gott blev det 🙂
    Har idag bestämt mig att lägga ner kcalräkning ett tag. och just nu känns det jättebra! Livet ska ju ändå inte handla om siffrorna… ska fortsätta äta 5-6 gånger om dagen o tänka på portionstorlek. Nog ska jag kunna krympa lite ändå utan att räkna, det hänger nog med på köpet i fajten att nå motionsmålen 🙂

  4. Linda Assarsson

    På hemväg från jobbet & med 2 tuffa träningspass under dagen i bagaget skriker magen efter MAT 🙂
    Grekisk sallad, nykokt broccoli & färskostfyllda quornfileer står på menyn 🙂
    Kommer garanterat att bli dessert i form av min smarriga kladdkaka efter 🙂

    Ha en trevlig tisdagkväll 🙂

stats