emmabarremyr

Emma Barremyr

Morgonträning och grötfrukost

God morgon vänner ♥

Vet ni?

Idag har jag varit och morgontränat i form av ett spinningpass! Gaaaah, så skönt det var att få börja dagen med svett och puls! Det var sååååå länge sen att jag helt hade glömt bort hur skönt det var!

Det senaste halvåret har det inte blivit ett enda morgonpass av olika anledningar, inte heller många morgonpromenader. Jag har varit allt annat än morgonpigg allstå. Träningen har fått bli senare under dagen då kroppen inte riktigt har fungerat morgontid, och det har gått bra det med. Jag har saknat morgonträningen och energin den ger, men säger kroppen nej så är det bara att vara klok och lyssna.

Men med ljusare dagar kommer energin tillbaka, och nu äntligen kom jag iväg på det jag älskar så mycket!

Gissa om jag är lycklig?

45 minuter intervallspinning blev det och tjeeena trötta ben! Har inte cyklat på evigheter så mjölksyran kom fort. Det är dags att börja träna nu för i vår har jag tänkt köpa en MTB 😀

Innan passet laddade jag upp med ett litet mellanmål i form av riskaka med avokado och ost, och efter passet en härlig grötfrukost!

Nu är jag redo för fredag!

IMG_5501 IMG_5502 IMG_5503

 

Pärongröt:

 • 1 dl havregryn
 • 1,5 dl vatten
 • 1 äggvita
 • 1 riven päron
 • 1 msk jordnötssmör
 • 1 tsk kanel
 • 1 nypa vaniljpulver
 • 1 nypa salt

Koka ihop alla ingredienser (spara lite livet päron till topping). Jag serverade med keso, pumpakärnor, salta jordnötter, riven kokos och russin.

 

Har ni någon fredagsfys på schemat kära läsare? 😀

Ett gympass? En härlig skogspromenad? Intervallträning? Skidor? Yoga?

Vad unnar du dig för träning just idag?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Vilken god frukost! Jag gjorde denna gröt i morse och mums vad gott det var! Härmade dig nästan precis: i gröten: 1 dl havregryn, 2 dl vatten, 0,5 msk jordnötssmör, nästan 1 rivet päron, okänd stor mängd kanel, lite vaniljpulver. Toppad med resten av päronet, lite bananslantar, russin, pumpakärnor, lite mer jordnötssmör, lite kokos och keso.

  1. Emma

   vad kul att du gillade den! var länge sen jag åt den så det är nog dags igen snart! Tack för att du påminde mig 🙂 Kram

 2. Lisen

  Åh vilken härlig start på dagen! 😀 Önskar dig en fin fredag och en fortsatt underbar helg! Stor kram fina Emma!

 3. Linnéa Dahlin

  Hej Emma!
  Jag är en sådan människa som en gång blir förkyld i fem dagar ca, börjar sedan träna och blir förkyld igen efter en vecka… sedan fortsätter det i en sådan spiral hela tiden… Vad skall jag göra åt det? Jag älskar att röra på mig och jag blir ofta lite febrig när jag blir förkyld…. Försöker vila och äta mycket för att återhämta amig, men åker på det igen och igen….
  Är trött på detta! Vad skall jag göra???

  Tack för en bra blogg!!
  Kramar

  1. Emma

   Hej Linnéa! Det kan förmodligen vara så att du sätter igång för tidigt om det tar omtag för dig. Alternativt kanske du går ut för hårt. testa att vänta ut förkylningen ordentligt och börjar försiktigt med få och lugna pass och öka sen successivt! Zink kan vara bra att äta för immunförsvaret om du vill testa! Krya på dig och hoppas att det hjälper dig! Kram 🙂

 4. Alexandra

  Låter härligt! Har väldigt svårt för cardioträning sådär tidigt på morgonen, har ingen energi tyvärr…
  Om någon timme ska jag iväg och träna rygg/axlar och senare på eftermiddagen ska jag till naprapaten. Ska bli intressant!
  En fråga, slänger du äggulan eller använder du äggvita på dunk? 🙂

  Hälsningar Alexandra

  1. Emma

   Vi är alla olika, men jag kan hålla med om att energin är bättre på eftermiddagen när man fått i sig mer. Dock är jag noga med att ladda ordentligt kvällen innan så att jag har energi i kroppen tidigt på morgonen 🙂 Vad gäller äggulan brukar jag köra äggvita på dunk, om inte kastar jag tyvärr ut den eftersom jag inte tycker gulan är så god i gröt. Det går ju att ha med den, men jag tycker den smakar 🙁

   Hoppas det gick bra hos naprapaten och att du får en fin helg 🙂

stats