emmabarremyr

Emma Barremyr

Renskavsgryta med mos

 

IMG_5453

 

Hej vänner ♥

Är det något jag älskar så är det riktig mat, hemlagad från grunden. Husmanskost kan vi säga helt enkelt, självklart med härliga och färgglada grönsaker till. Det är mat som jag är uppvuxen med och som jag lärde mig älska tidigt i livet.

Någon potatismänniska har jag dock aldrig varit, men däremot så älskar jag potatismos (utan klumpar). Det kan typ vara det godaste som finns till en krämig gryta med mycket svamp och mört kött.

Den här gången blev det en renskavsgryta till potatismoset, och den grytan alltså!!!

Mhmmmm… säger jag bara!

Inspiration till receptet kommer härifrån!

 

IMG_5451

 

Ingredienser (2 personer):

 • 240 gram renskav
 • 2 dl frysta kantareller
 • 1 rödlök
 • 3 enbär
 • 2,5 dl vatten
 • 1 msk kantarellfond
 • 100 gram phiadelphiaost
 • 1 tsk dijonsenap
 • 1/2 tsk honung
 • majsstärkelse till redning
 • salt och peppar

Skala och skiva löken. Krossa och hacka enbären. Fräs sedan renskav, lök, svamp och enbär i smör. Tillsätt vatten, fond, phiadelphiaost, senap och honung. Låt koka upp och småputtra. Red eventuellt med lite majsstärkelse utrört i vatten och smaka av med salt och peppar.

Servera med mos och lingonsylt!

Moset gör jag genom att koka mjölig ekopotatis tills den är lagom mjuk. Därefter häller jag av vattnet, lägger i en stor klick smör, örtsalt och svartpeppar och stampar med en potatisstamp. Därefter häller jag på uppvärmd mjölk och kör sedan några varv med elvispen!

Vips! Världens godaste potatismos!!!

 

IMG_5450

 

Passar lika bra till vardagsmiddag som till helgens middag!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats