God morgon ♥
Idag tänkte jag bjuda på nybakat bröd!
Jag har snöat in rejält på bovetefrallorna till frukost, men blev himla nyfiken på receptet på havrebullarna som fanns på havremjölsförpackningen från Utrekram.
Så jag testade, och jag blev INTE besviken 😀 Det här brödet läggs genast till på min brödfavvolista!
Att baka eget bröd behöver inte vara krångligt eller ta lång tid, det här brödet var himla smidigt (precis som jag vill att det ska vara). Det är också mycket godare med hembakat än köpt bröd och brödet får även ett bättre innehåll eftersom du styr över det själv. Inga konstiga tillsatser eller socker behöver finnas med! Därmed tycker jag att hembakt mättar bättre och att jag står mig på det längre. Var tycker ni?
Och just det, hembakt bröd är även en himla fin kolhydratskälla!
Ingredienser (10 bullar):
- 5 dl ljummet vatten
- 15 g jäst
- 20 g psylliumhusk
- 65 g bovetemjöl
- 65 g majsmjöl
- 270 g havremjöl <– (klicka)
- 1 tsk havssalt
Lös upp jästen i vattnat och tillsätt genast psylliumhusk och blanda väl. Tillsätt bovetemjöl och majsmjöl och låt sedan blandningen svälla i 5 minuter. Tillsätt salt och havremjöl och rör om ordentligt. Skölj händerna i kallt vatten och forma bullarna. Låt sedan jäsa i 30 minuter (här känns bullarna fortfarande ganska bastanta, men de blir bättre efter gräddning). Grädda i 200 grader i ca 25 minuter.
Här är havrebullarna serverade med mosad avokado och stekt ostägg!
Tre andra goda brödrecept att testa:
Hoppas att ni startat dagen med en mumsig frukost och att ni får en riktigt härlig tisdag mina vänner ♥
En stor KRAM till er alla / Emma.
Vilket superrecept! Testade dessa fast hade i vanliga fiberhavregryn istället, det gick alldeles utmärkt. Blev så gott. Äntligen ett gott bröd som är nyttigt och som inte innehåller en massa nötter och frön. Ibland är en mjuk macka utan massa tuggmotstånd så fantastiskt gott!
Kram!
Hej Emma och tack för en superbra blogg!! Har nyligen börjat snöa in mig på dessa superfrön – chiafrön och undrar om det finns någon variant på varm chiagröt? 🙂
Kram<3
Hej fina! tack för att du är en av mina grymma bloggläsare 🙂 Jag har tyvärr aldrig testat varm chiagröt så jag har inget tipps att ge där 🙁 Kram
Men gud vad sugen jag blir! Kan det bli frukost snart? 😉 Dom där måste jag ta mig tid att baka, bara denna fullspäckade vecka är över 🙂 Kram och tack för all inspiration. Testar många recept utav dig och bloggar om dem med 🙂 Och länkar till dig såklart !
Åh, vad glad jag blir 🙂 Stor kram till dig!
Hej Emma!
Detta recept ska absolut testas men undrar bara vad allt motsvarar i dl? Har ingen våg att väga allting med 🙂
Jag vet tyvärr inte! Men på Clas Ohlson finns vågar för en hungrig ville tär väldigt bra att ha när man ska baka bröd 🙂
Hej Emma,
Det är alldeles nyligen som jag hittat din blogg, och jag är verkligen imponerad! Du är otroligt inspirerande:)
Jag provade detta recept idag, men hade inte bovetemjöl så tog rågmjöl istället (äter gluten). Fantastiskt goda! Och så enkla att göra:) Nu bytte jag ju ut bovetemjölet, men annars var ju receptet detsamma, och det smakar som vilket hembakt gott bröd som helst!
Tack för allt du delar med dig av på din fina blogg:)
Hej Lisa! Vad glad jag blir, välkommen hit 🙂 Kul att bullarna smakade så bra! Hoppas att du får en riktigt fin helg! Kram
Gjorde liknande scones häromdagen! Hade i lite kummin för att få en lite kryddigare smak, funkade superbra! Recept finns på min blogg!
Tack för en inspirerande blogg 🙂
Mums vad gott det låter 🙂 Tack själv för att du kikar in och kommenterar! Hoppas du haft en fin dag! kram 🙂
Mumsigt med nybakt 🙂
Vi startade oxå dagen med nybakt! Helt underbart 🙂
Stylade ihop en egen glutenfri limpa 🙂
Kika bloggen om du vill ha receptet!
Ha en underbar dag!!
Nej nybakat är aldrig fel 🙂 Limpa låter gott det också! Hoppas att du haft en härlig dag Linda! Kram
Hej världens bästa bloggerska! 🙂
Jag har en fråga 🙂 Du kanske inte minns hur ”riktigt” bröd smakar, alltså med vanliga mjöler, men hur smakar dessa i jämförelse?
Hej sötis 🙂 Visst minns jag hur vanligt bröd smakar och om jag ska jämföra så tycker jag att det här brödet hör till ett av de bröd som mest liknar ”vanligt” bröd 🙂 Nu smakar det mycket havre om detta, men den smaken älskar ju jag!