Emma Barremyr

Trekornsriskakor och smart äggklocka!

God morgon fredagsvänner ♥

Ett nytt snöoväder har dragit in över Karlstad inatt och nu när jag vaknade på morgonen var det alldeles vitt ute – IGEN 😀 Jag hoppas verkligen att yr.no har rätt nu, för enligt dem har snön kommit för att stanna den här gången. Nästa vecka väntas många minusgrader och en strålande sol. Förhoppningsvis är det februari-vädret som kommer på besök, och det är precis sån vinter som jag vill ha!

I helgen ska vi åka upp till våra föräldrar och hälsa på. Första stoppet blir i Sunne, och imorgon åker vi vidare till Torsby för att fira pappa som fyller år. Förutom Stockholmstrippen förra veckan blir det första gången jag packar väskan den här månaden. Jag har inte varit i Torsby sedan jul och det har varit välbehövligt för mig att vara hemma och vila, varva ner från allt fläng! När jag tänker på hur mycket jag jobbat och hur mycket jag flängt runt de senaste åren förstår jag inte riktigt hur jag klarat det. Jag hade inte orkat länge till, och jag kommer inte åka upp till Torsby för att jobba igen. Jag behöver en vardag med en fast punkt och trygga rutiner!

I helgen ska det bli underbart att bara få åka hem och umgås med familjen, åka skidor, äta gott och mys!

Till fredagsfrukost blev det en ny variant av riskakor. Riskakor trekorn från Urtekram!!! Jag älskar verkligen deras riskakor – de är så krispiga och mycket tjockare än vanliga riskakor, och som ni ser så tycker jag att de är allra godast med mosad avokado och prästost (äter typ alltid det, jag är något beroende av avokado, haha). Och så örtsalt såklart – det ska på avokadon innan du lägger på osten.

Mmmmm 🙂

IMG_5332 IMG_5336

 

Till riskakorna brukar jag alltid koka två ägg också!

I födelsedagspresent fick jag en himla smart ”äggklocka” som kokar med äggen och visar när du ska ta upp dem beroende på om du vill ha soft, medium eller hard boiled. Jag brukar köra på medium och då blir ägget sådär perfekt kletigt! Så himla mycket smidigare än att ställa klockan på iphonen som jag alltid gjort tidigare!

 

IMG_5334

 

Nu är det dags att ta tag i fredagsjobbet! Jag har en del jobb framför datorn att beta av innan jag tar helg 🙂

 

Hoppas att ni fått en härlig start på dagen och att ni får en fin fredag mina vänner!

 

Kram/ Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madde

    Jag blev också beroende då jag smakade Urtekrams vildriskakor! Nu duger inga andra sorter länge. Synd, tycker plånboken då jag är en riktig riskake-addict 😉 Så snabbt och smidigt mellanmål 🙂

stats