Emma Barremyr

Veckans övning – Y-lyft

Hej vänner ♥

Yippieee!!! Nu är det dags för träning igen 😀

Idag ska vi jobba med en övning vars syfte är att aktivera och stärka nedre trapezius, som är en muskel som stabiliserar, stärker och håller skulderbladet på plats. Att vara stark i musklerna runt skulderbladet är viktigt för hållningen.

Y-lyft utförs stående i en framåtlutad position vilket gör att bålen involveras mer i övningarna. Eftersom muskulaturen löper i en 45 gradig vinkel ska armarna gå i samma riktning och liksom vara en ”förlängning” av muskulaturen, så lyften utförs snett framåt. Många är stela i axlarna och har kanske svårt att komma hela vägen upp, och därför är denna övning en väldigt bra övning för att även träna rörligheten i axlarna.

Värm gärna upp med den här rörlighetsövningen!

DSC_9523

Foto: Caroline Dahlén

Ställ dig i en framåtlutad position med med lätt böjda knän, hantlarna i händerna och handflatorna vända in mot kroppen. Håll ryggraden i ett neutralt läge och spänn i bålen. Lyft armarna snett uppåt utåt tills dess att armarna är i linje med överkroppen och kroppen påminner om ett Y. Håll kvar en kort stund i den utsträckta positionen. Sänk långsamt hantlarna tillbaka till startpositionen.

 

Lycka till!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats