Emma Barremyr

Svar på frågestunden del 2

Vart ser du dig själv om 5-10-20 år?

Jag tycker alltid den här frågan är så svår! Jag har väldigt många drömmar och mål i mitt liv, men tycker inte om att ”planera” framtiden eftersom det alltid kan hända så mycket saker. Livet kan snabbt ta nya vändningar och jag vill kunna vara öppna för dessa utan att ha ”planerat” vad som ska ske. De senaste åren har väldigt röriga på flera vis med tanke på att jag har jobbat på två orter varannan vecka och pendlat med tåg fram och tillbaka. För mig som känner mig tryggast med rutiner det är först NU när jag slutat som personlig assistent i Torsby och bor i Karlstad på heltid som jag känner att jag landat med en vardag som jag egentligen trivs med. Jag har älskat mina jobb, men inte trivts med att pendla. Det jag hoppas nu är att jag kan skapa en vardag som jag trivs med och att jag kan fortsätta att utveckla företaget i många år till. Sen ska jag såklart jobba med att uppfylla mina drömmar som jag skriver mer om i nästa fråga!

 

Har du några drömmar/mål som du vill förverkliga? (ex ta någon kurs/utbildning, åka till något land du aldrig varit i etc)

Ja verkligen! Jag är en riktigt drömmare och älskar att planera! Skulle väldigt gärna vilja utbilda mig till kostrådgivare och även i framtiden bli någon form av yogainstruktör. Jag vill gärna bygga mitt eget drömhus, besöka ett nytt land varje år (har så många land på listan), skriva en bok, lära mig att klättra, köpa en MTB och börja cykla härliga naturleder, köpa en segelbåt och lära mig segla, dansa mer, gå en fotokurs (jag är självlärd), bestiga fler höga berg och skaffa barn. Det är några av sakerna på listan, men det finns så mycket mer jag vill göra!

Det här med drömmar och mål var något som var en väldigt viktig del i mitt tillfrisknade från ätstörningen. Jag behövde få ett syfte med livet. ETT LIV ATT LEVA. Det var då jag började skriva drömlistor med saker som jag ville göra och fylla mitt liv med. Australien hamnade högst på listan även saker som hoppa fallskärm och bungyjump, simma med delfiner, bestiga ett högt berg, ta dykcertifikat, osv. Alla de sakerna betades av och så har det fortsatt!

 

P1010332

Första gången jag seglade var i Australien – 09. Fantastiska dagar (och nätter under en stjärnhimmel jag aldrig tidigare skådat)!

 

Vad jobbar Pelle med?

Han jobbar som underhållsingenjör på Billerud-Korsnäs i Grums.

 

Du verkar vara en härlig och jordnära person, har du alltid varit det eller är det något som växt fram allteftersom? (kanske är svårt att svara på)

Tack fina du, så snällt sagt! Jag tror alltid att jag har varit så, jag har iallafall aldrig haft tankarna på att jag skulle vara bättre än någon annan. Jag tror på att varje människa är unik och värdefull, och att visa det för dem. Jag har alltid varit en ganska lugn person, och brytt mig väldigt mycket om andra människor. När jag gick ur nian fick jag ett väldigt fint stipendium där lärarna utsett mig till ”skolans bästa kompis”. Utan att vilja skryta kan jag säga att det var en pris som visade vem jag var/ är ganska bra!

 

Favorit tv-serier och filmer? (genre om inte annat)

Tidigare har jag inte varit så mycket för serier, men efter att ha kollat på One Three Hill förra våren insåg jag hur mycket jag trivdes med att ha något att följa och drömma mig bort i. Just nu följer jag Vampire Diaries slaviskt och om jag ska nämna mina två favoritserier – One Three Hill och Vampire Diaries kan jag säga att de är de enda jag sett, haha! Någon av er kanske har en annan serie att rekommendera?

Vad gäller filmer så tittar jag gärna på romatisk drama eller romatisk komedi. Jag gillar att se på filmer där jag inte behöver använda hjärnan så mycket. De må vara förutsägbara filmer, men det är något tryggt med det 🙂 Annars gillar jag det mesta förutom skräck och trillers (med mycket våld). Jag har svårt för våld och mår väldigt illa när jag ser människor skada varandra eller när jag blir rädd.

 

Om du skulle bo i ett annat land än Sverige, vart hade det då varit och varför?

Nya Zeeland alla gånger! Det är ett land som jag varit i och som jag älskade både med tanke de härliga invånarna och mentaliteten där, men även för den fantastiska naturen och närheten till äventyr! Jag skulle absolut kunna tänka mig att flytta dit ett tag för att jobba och resa runt, men inte för alltid såklart. Jag vill gärna bo i Sverige och vara nära min familj och mina vänner, det är trots allt de som betyder allra mest för mig i livet!

 

P1030047

Bild från Flock Hill, Nya Zeeland – 09

 

Hej! :-) jag undrar hur du gick tillväga då ni gjorde eran norge resa förra året? :-) kollade ni upp före alla ställen ni skulle på? Jag och min syster är sugen på att fara dit i sommar och gå nån vandringsled eller liknande 🙂 Tack för bästa bloggen!

Förra sommaren var vi påväg till Island, men fick inte riktigt ihop det med tid. Vi hade inte riktigt två veckor på oss och Island ville vi tillbringa mer tid på, så i sista stunden bestämde vi oss för att åka till Norge och ta Island nästa år istället. Det blev inte mycket tid för planering, men vi hade redan en ”lista” på ställen i Norge som vi ville till, så planeringen gick ut på att få till en bra rutt!

När jag planerar en resa är jag en riktig NÖRD. Jag kan sitta i timmar och googla runt och läsa på vad andra skrivit och rekommenderat. Googla bilder och inspireras. Jag kollar ALLTID upp ställen innan jag åker dit, skriver ner saker att tänka på, vägbeskrivningar, avgifter, namn som jag behöver komma ihåg osv.

Minns att jag hittade den här när jag googlade på Norge och blev otroligt inspirerad (KLICKA)! Sen googlade jag bara vidare på varje ställe för att hitta mer inspiration! Visit Norway har mycket bra information!

Ett tips är att köpa en ”resebok”. Den är perfekt att ha både för att skriva upp drömställen att besöka, men även för att använda vid planering av en resa 🙂

 

Fler svar kommer inom kort!

 

Hoppas att ni får en fantastik helg mina vänner ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Petra Davidsson

  Hej!
  Jag har följt din blogg länge och gillar verkligen den. Men det är en sak jag undrar över. Du har tidigare tagit upp frågor gällande ätstörningar osv. men då utgått ifrån anorexi mestadels och det kan jag förstå eftersom det var den diagnosen du själv hade. Men jag lider av bulimi, mest i alla fall. Jag äter jättenyttigt i veckorna, utesluter kolhydrater, sedan när lördagen infinner sig äter jag stora mängder av det ”onyttiga” och främst kolhydrater, mackor. Det brukar bli både lör-sön sedan får jag mycket ångest på måndagen.

  Snälla tips, hur kan jag gå tillväga? 🙁

 2. Maria

  Förr var jag ingen tv-tittare men de senaste åren har vi sett många serier och det finns så många som är bra, jag rekomenderar O.C och Gilmore Girls, de är ju serier som gått klart, så man kan se dom från börja till slut, sen är även Hart of Dixie är bra men den är ju pågående 🙂
  Ja one tree hill tyckte jag också var bra, har inte sett vampyrer daires, kanske borde kolla in den 🙂
  Nu ser vi revenge, homeland med mera, men det är ju inget som gått färdigt och kanske inte riktigt lika bra och lättsamt som ovanstående serier 🙂

  Du har en inspirerande och bra blogg 🙂

 3. Rebecka

  För tre månader sedan återvände jag till Sverige efter ett år som au pair i Auckland och alltså, Nya Zeeland är utan tvekan världens vackraste land (inte partisk alls, nej då). De kristallklara sjöarna, det turkosblå havet, den svala regnskogen, de mystiska bergen, de sagolika stränderna och alla miljontals får (som väckte en halv sex varje morgon med sina ”bää” men det är en annan femma). Må låta förskönande med alla målande adjektiv, men det är snarare tvärtom. Gjorde du Tongariro Crossing (dagsvandring över ett vulkaniskt landskap på nordön) när du besökte landet? Något jag starkt rekommenderar annars om du någon gång återvänder.

  Hur som helst är det människorna med min värdfamilj i spetsen som jag saknar allra mest, alla kiwis med sin ”sweet as”-mentalitet som jag kom att uppskatta så mycket. Det är dock först när man bosätter sig utomlands som man upptäcker vilket fantastiskt land Sverige faktiskt är. Det sociala välfärdssystemet här med fri skola och universitet, sjukvårdsförsäkring, äldreomsorg, rättsskydd m.m. är verkligen någonting alldeles särskilt. Bara en sådan sak som att om alla ”mina” barn (de jag tog hand om som au pair alltså) skulle gått på motsvarande fritids och dagis, skulle det kostat ca 100 kr per barn och dag (och därav anledningen till att det finns så många au pairer i landet). Vet inte riktigt vart jag vill komma med den här kommentaren mer än att det finns för och nackdelar med allt här i livet 🙂

 4. Alexandra

  Hej Emma!
  Jag älskar också One Tree Hill och The Vamper Diaries. Några andra tips på fantastiska tv-serier är Hart of Dixie och The O.C. Jag tycker du verkligen borde se dem.

  Kram Alexandra

 5. Malin

  Hej! Tänkte provbeställa från Bodystore nu när man får rabatt med kod från Lekmer. Har inte beställt därifrån förut så jag tänkte bara kolla om du har nåt tips på ”måste-ha”? 🙂 Tack på förhand!

 6. Marie Andersson

  Tack för himla bra tips i sista frågans svar och vilken inspirationskälla den länken var! Jag klickade mig vidare än hit och än dit och hamnade både uti rymden och lite överallt på jorden 🙂

  Hoppas du får en härlig helg, här blir det snart tacos utifrån ditt recept på vegansk taco 🙂

  Kram Marie

stats