emmabarremyr

Emma Barremyr

RESPLAN 2015

 

IMG_2498

 

Hej vänner ♥

2014 bjöd på ett magiskt resår med ett grymt äventyr i Tanzania, två vinterresor, en sommarhelg och en träningshelg uppe i Idre, ett vandringsäventyr i Norge och så x antal resor till Stockholm + härliga dagsturer med vandring och löpning!

Resor är något som jag älskar att spara pengar till. Jag prioriterar gärna bort andra saker som alkohol, fest, kläder och annat som inte ger mig så mycket tillbaka. Resor däremot är något som berikar mitt liv med just LIV. Det behöver inte vara stora resor, utan små äventyr och dagsturer är också himla värdefulla för mig! Helst vill jag ha mycket äventyr och naturupplevelser när jag är ute och reser, men jag gillar även att upptäcka nya städer, träffa nya människor och kulturer!

2015 har vi planerat en hel del smått och gott och här kommer en liten lista!

 

Åre 

I mars åker jag och Pelle med några kompisar till Åre för en långhelg med skidor och stugmys. Jag har aldrig varit i Åre tidigare, men ser väldigt mycket fram emot det efter att ha läst om allt Sara skrivit om stället!

 

Idre

I april kör vi den årliga familjeresan till stugan Idre. Det är standard för oss och i år blir det 19:e året i rad som vi åker upp dit för en veckas skidsemester. Våren i fjällen är det bästa som finns och som jag längtar!!!

 

IMG_4968

Världens bästa utsikt från stugan i Idre ♥

 

Italien/ Milano

Pelle kommer jobba utomlands under fyra veckor i april/ maj och förmodligen blir det i Milano. Jag ska självklart hänga med! En hel månad blir det nog inte för min del, men tanken är att jag tar med mig mitt jobb och åker dit i ett par veckor iallafall. Ett café i Milano är nog ingen dum arbetsplats 🙂 Sen funderar vi på att ta en veckas semester i Alperna, Venedig eller Cinque Terre, när vi ändå är där liksom 🙂

 

IMG_3167IMG_2525

Två gamla bilder från Italien -11. Den övre är från en parkbänk i Milano och den nedre från när vi vandrade i Bormio. 

 

Island

I juli åker vi till Island på äventyr. Det är något vi tänkt göra i många år, men det har bara inte blivit av (andra resor har kommit emellan). Såklart står Golden Circle på “to-do-listan” men vi är främst intresserade av att åka upp till Västfjordarna och Hornstrandir naturreservat och vandra. Sen är planen att hyra en bil och köra runt ön under ett par veckors tid och bland annat besöka Landmannalaugar, MývatnVatnajökull nationalpark, Jökulsárlón och Reykjavik. Vi har inte börjat planera resan än, men jag har en guidebok som jag redan drömt mig bort i 😀

Har ni tips om Island? Hojta till!

 

Thailand/ Koh Chang och Bangkok

Mamma fyller 50 i början av nästa år och därför kommer vi fira jul och nyår i Thailand 2015. Jag har firat nyår i Thailand en gång tidigare och det var verkligen något speciellt, och jag ser fram emot att få göra det igen! Att vara bortrest under julen känner jag mig lite kluven till eftersom jag älskar alla jultraditioner här hemma så himla mycket, men vi åker inte förrän 19:e december så jag hinner nog med massa julmys ändå 🙂 Hihi. Vi har aldrig varit utomlands hela familjen ihop (eftersom pappa är flygrädd), men nu har han tagit tag i det så det ska bli himla kul med en familjeresa!

 

P1070526

En gammal bild från -10 i Thailand på det!

 

Nu när inte jag jobbar helg längre tänker vi också att vi ska försöka göra lite mer “småäventyr” på helgerna. Det kan t.ex. vara att vi springer/ vandrar en fin led i kombination med en natt i tält, fler småturer upp till stugan i Idre, dagar på olika spa runtomkring i Sverige, toppbestigningar av berg (vi har Kebnekajse på listan) och kanske roadtrips till nya städer. Har ni tips på smultronställen får ni gärna dela med er så jag har något att skriva upp på listan!

 

IMG_4724

Från en dagsvandring i Murstensdalen -13.

 

Och nu är jag nyfiken på er! Har ni några resor eller äventyr inplanerade? 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellinor

  Om allt går som det ska så åker jag till Hawaii i nästa vecka (håller verkligen tummarna) Det blir också en bra start på vad jag hoppas kommer att bli ett fantastiskt resår. Föregående år må vara svårt att toppa, men jag tror nog att vi skall få till det. Hittills är en resa till Paris inbokad. Jag får min årliga dos av denna stad jag älskar så samtidigt som jag får visa upp “mitt Paris” för min pojkvän. Senare i sommar blir det troligen Italien och Kalabrien. Däremellan skall det väl hinnas med en eller två weekends till och hösten, ja så långt har vi inte kommit än, men en långresa i jul blir det i alla fall.

 2. Sofia

  hej! jag såg att du ska till koh chang. Då måste jag rekommendera er att ta en båt till en ö som heter koh maak. En helt underbar liten ö där du verkligen får uppleva Thailand på riktigt. Underbara människor, fina stränder, orört vatten och fantastisk mat!! 😀

  Det tar cirka 30-45 minuter med båt från koh chang och tre-fyra nätter där räcker gott och väl! Ett ypperligt ställe att vila upp sig på!
  Lagom avundsjuk! 🙂

  Tack för fantastisk inspiration!

 3. Josefine Friberg

  Herregud människa! Du gör mig inte alls avundsjuk och resesugen 🙂 Du har ett helt underbart år framför dig. Hoppas alla resor blir fantastiska! Kram

  1. Emma

   Hehe, man får väl passa på innan tankarna å familj och allt det där kommer 🙂 Hoppas att även du får en grym år, oavsett vad du hittar på! Kram finis <3

 4. Anna

  När ni åker till Island måste ni besöka blå lagunen, gör under för huden och är en fantastisk upplevelse! Sedan har perlan fantastisk mat, äter där varje gång jag är där och har aldrig blivit besviken. Sedan finns det många goda fik där deras kanelbullar (med genomsnittlig diameter på 15 cm) är underbara, det med kókómjólk (en supergod chokladmjölk) är delicious! Jisses, måste verkligen tillbaka snart igen. Finns ingen stan jag tycker bättre än än Reykjavík! 🙂 ni kommer få en fantastisk resa!

  1. Emma

   Ja blå lagunen har vi också tänkt, den glömde jag visst skriva med 🙂 Tack för tipset, jag ska absolut besöka den restaurangen när vi är i Reykjavik 😀 Kram

 5. Linnea

  Jag var på Island i somras. the golden circle må va turistigt, men det är så sjukt värt! Blå lagunen är också grymt. Ett lite mindre turistigt ställe är en liten ort som heter Vik, som ligger på sydkusten. Där finns en svart strand som är heeeelt fantastisk! Den kallas black sand beach om du vill googla 🙂

  1. Emma

   Ja jag förstår det, det mesta är nog värt på island gissar jag 🙂 Tack för tipset, det ska jag kolla upp 😀 Kram

 6. Marie Andersson

  Å vad sugen jag blir på att åka med till Milano:)

  Jag tror det kommer bli en fin jul även om ni är utomlands, ni har ju varandra, familjen betyder guld <3

  Kebnekaise är sååååå fint! Hoppas ni får stå på toppen och njuta av utsikten! Jag och min pojkvän var där för några år sedan och vi hade sååå tur! Precis när vi var uppe på toppen så sprack det upp och blev helt klart, sedan efter några minuter precis när vi började gå ner så kom tät dimma igen.

  Höga kusten är också underbart, bland det roligaste jag vet är att paddla kajak och klättra via ferrata på Skuleberget, riktigt roligt!!! Man kan även gå en vanlig led upp om man hellre vill det 🙂 Utsikten från toppen slår det mesta! 🙂

  Hoppas ni får ett underbart rese 2015-år! =)

  Kram Marie

  1. Emma

   Ja Milano är en underbar stad, fast sist vi var där lyckades vi pricka italienarnas semester och typ allt var stängt. Så nu hoppas jag få uppleva RIKTIGA Milano 😀 Vilken tur ni hade på Kebnekajse, man kan aldrig lite på vädret i fjällen och det gäller att tima rätt 🙂 tack för tipsen Marie! Hoppas du får ett underbart resår du med! KRAM

 7. Zeruda

  Jag har varit på Island! Det var fantastiskt!! Du kommer att älska det! Du får lov att besöka den blå lagunen som är ett spa med varma källor 🙂 Sen om du vill unna dig att käka på en riktigt flott restaurang en dag så ska du besöka Perlan i Reykjavik!! Vilken upplevelse! 😀

  1. Emma

   Åh, jag kan tro det! Nu längtar jag ännu mer när du säger så 🙂 Tack för tipset om restaurangen, den kommer vi garanterat besöka 🙂 Kram

 8. Rebecca

  Jag har precis varit på semester på Madeira, en ö som tillhör Portugal. Får se om det blir något mer i år, troligtvis i sommar men jag har ingen aning om var eller med vem/vilka. Jag vill till Italien (lyckos dig som ska dit!), Frankrike och USA. Går just nu heltid på universitetet och ska göra 4.5 år till så jag har svårt att resa på “loven” då jag oftast har tentor då och på terminerna är det fullt upp.. :/ men jag håller med om att resa är helt underbart!

  1. Emma

   Åh vad härligt! Vilken bra start på nya året 🙂 Jag vet hur läget är när man pluggar, svårt att åka iväg, men det kommer en framtid när du blir fri igen! om inte annat kan du göra små äventyr. Sverige är också väldigt fint 🙂 Kram

 9. Sofie

  Åh vad många spännande resor 🙂 Jag var själv i Milanotrakten över nyår och hälsade på en kompis där. Kan verkligen rekommendera att ni åker någon dag till Maggioresjön och/eller Ortasjön som ligger ca en timme nordväst om Milano. Så himla vackert med bergen i bakgrunden och fina sjöar med en massa mysiga (typiskt italienska) byar som Arona och Orta 🙂
  Får se vad 2015 som reseår innebär för mig. Amsterdam över påsk med familjen är iallafall bokat. Kanske blir det tågluff med några kompisar i Europa i sommar, och sen jobba hela hösten så att jag åka bort stora delar av våren 2016!

  Kram

  1. Emma

   Så härligt att fira in det nya året i Italien 🙂 Tack för tipset, det ska jag kolla upp! Spännande med tågluff i Europa, det är något jag också skulle vilja göra 🙂 Ta hand om dig! Kram

 10. Linna

  Hej!
  Älskar också att resa! Jag och ett par kompisar har pratat på att också bestiga Kebnekajse i sommar. Jättekul om du skriver ut hur du förbereder dig för det och vad som kommer att finnas med i packningen!
  Super bra blogg, fortsätt som du gör!

  1. Emma

   Spännande! Det ska jag absolut göra om vi kommer iväg 🙂 och kul att du gillar bloggen, värmer att höra! Kramis

 11. Rebecka

  Skuleberget och nationalparken som hör till är otroligt vacker (bor där i närheten), ett världsarv faktiskt! 🙂 Annars kan jag också varmt rekommendera Höga Kusten-leden som går längs Höga Kusten, också en mycket mycket vacker slinga med många härliga uppför och nedförsbackar 😉

 12. Sally

  Låter fantastiskt! Jag spenderar ju ganska mycket tid i Milano, så har vi tur kanske vi kan vara där samtidigt 🙂

  Island är fantastiskt, var där för en plåtning i höstas och vi badade i de varma källorna vid landmannalaugar vilket var så härligt (och värmande efter en kall dag). Tänk på att ha gummistövlar och ficklampa för “vägarna” på Island är inte de bästa om man lämnar de stora vägarna för att upptäcka (vilket jag tycker att ni ska göra) och då måste man kolla djupet i floder så man vet var man kan korsa med bilen (helt enkelt genom att gå i gummistövlar och känna efter) Ananrs att vandra runt är helt fantastiskt och det finns så många olika naturmiljööer. Grönt och vackert och sen helt lavaklädd mark.

  Själv hoppas jag också på mycket resor i höst, vet ju aldrig var mitt jobb tar mig . Men nu är det NY och sen vet jag att i juni åker jag och familjen till Kanada för att följa damerna i fotbolls VM. Ska bli superkul!

  1. Emma

   Det vore kul att ses där nere isåfall 🙂 Är lite avis på dig som får resa så mycket i ditt jobb, måste vara härligt! Kul med en fotbollsresa 😀 Hoppas året blir riktigt bra 😀 Kram finis!

 13. Alexandra

  Låter som att ni har mycket trevligt inplanerat inför året, härligt! Vi lägger också helst våra pengar på resor, resor och mat. 😀 Vi får se lite vad det här året har att bjuda på, det enda som är på agendan just nu är en resa till träningsresorten Playitas på Fuertuventura, vi var där förra sommaren också och älskade det. Men sen får vi se, vill åka en weekend till Budapest också så det ska väl hinnas med. 😀

  1. Emma

   Ja det kan nog bli bra 🙂 En träningsresa skulle jag också vilja göra. Skönt att bara få komma som deltagare! Budapest ska ha många fina spa, det får ni kolla upp 🙂 Kram

 14. Linda Orre

  Nu i vår packar vi vanen o drar iväg på en 4-5 veckor lång europasemester. Jag Längtar Så Otroligt mycket! Första långresan med denna bil 🙂 2010 var vi till Frankrike med gammelvanen, det var en underbar resa. Den nya drar mindre bensin, skönare säng, bättre gasolkök och riktigt kylskåp. Jag tror o hoppas det kommer bli perfekt 😀

stats