emmabarremyr

Emma Barremyr

En väldigt grön pasta

Hej vänner ♥

Det är sällan jag följer ett recept till punkt och pricka, utan jag tycker att det är roligt att experimentera med ett utgångsrecept, för att göra något eget av det. Den här veckan ville jag ha mycket fokus på vegetarisk mat och eftersom jag känner mig dålig på att hitta på egna vegetariska recept klickade jag mig in på ICA’s hemsida, som jag tycker är perfekt för middagsinspiration.

Jag fann det vegetariska receptet “En väldigt grön pasta” och gjorde en egen – vegansk variant av det!

Basen bestod av bönpasta och krispiga sojabönor vilket gav rätten en hög protein- och fiberhalt med lång och skön mättnadskänsla. Avokadon och olivoljan bidrog med nyttiga fetter som också de ger en bra mättnadskänsla. Det här var en sån där typisk rätt som jag fick påminna Pelle om att “du vet att du äter veganskt nu” eftersom han tyckte att det var så gott utan tänka på att han inte åt några animaliska produkter alls (annars vill han gärna ha det, hehe). Så ni som vill bjuda på en god vegansk rätt – testa denna! Mycket smak och väldigt mättande! Perfekt till dig som vill ha en grön och fräsch rätt!

Varsågod – en väldigt grön pasta!

IMG_5127 IMG_5125

 

Ingredienser (4 personer):

 • 1 paket bönpasta
 • 1 paket á 250g frysta sojabönor
 • 1/2 grön chilifrukt
 • 3 msk pinjenötter
 • 1 kruka färsk basilika
 • 2 msk citronjuice
 • finrivet skal av 1 citron
 • 1/ dl olivolja
 • 2,5 krm salt
 • 2 mogna avokado
 • 1 paket körsbärstomater
 • 50 g färsk spenat

Koka sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och låt ånga av. Dela, kärna ur och grovhacka chilin. Mixa chili, pinjenötter, basilika, citronskal och citronjuice med oljan. Krydda med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar. Hacka tomaten. Blanda ner basilikaröra, avokado, bönor, tomater och bladspenat i pastan. Strö över flingsalt/ örtsalt.

 

IMG_5126 IMG_5124

 

Att äta mer vegetarisk/ veganskt mat är ett av mina kostmål under 2015 – mycket för min egen hälsas skull, men även för miljön och djurens skull. Det här kommer bli en favoriträtt  fortsättningen här hemma gissar jag! Men en konstig sak – jag har av någon anledning ALDRIG ätit sojabönor förut, och hur kan jag INTE ha gjort det? Fasen så gott det var 😀

 

Har ni några kostmål eller nyårslöften vad gäller kosten?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. bjulle

  så himla kul att du lägger upp veganska/vegetariska rätter!
  har varit vegetarian rätt länge nu och blir på riktigt lycklig av att se folk äta mer vegetariskt.

  tummen upp, barret! 🙂

 2. Jennifer

  Åh va gott!!!

  Jag är vegan sen okt 2014 men har inte heller smakat sojabönorna än!
  De SER så goda ut o e de asså knapriga? =) (Har dock för mej att de e lite dyra??)

 3. Anna

  Har faktiskt samma mål! 😀 Tycker man känner sig så lätt och fräsch med denna mat. Kan tipsa om ICA Selection Edamamebönor (med skal), fruktansvärt goda!!! *emoji med hjärtögon*

 4. sofia

  Har som mål att äta mer veganskt under året – äter idag lalto-ovo-vegetariskt. Jättekul att fler och fler börjar dra ner på köttet. Det är ju en nödvändig förändring om vi ska undvika de värsta klimatförändringarna!

 5. Helena Stålberg

  Sojabönor är fantastiskt! Min dotter är en picky eater och jag är grymt nöjd med att hon pillar i sig dem. De godaste finns med skal i frysdisken, ICA selection. Kokas någon minut och skalas varma och äts direkt. Enligt receptet på kartongen ska det saltas nåt kopiöst, men det tycker jag är onödigt.

 6. Fanny

  Åh va gott det ser ut! Tycker det är så härligt att läsa om kostförändringar som inte bara är för ens egen hälsa utan att en gör det även för hänsyn till miljön och djuren. 🙂 En viktig aspekt när man tar fram en diet/kosthållning som ska vara långsiktig, att den inte bara är det för en själv utan även för klimatet, djuren och resten av världen. Så ser fram emot att få ta del av fler vegetariska och veganska recept under året. 🙂

stats