Emma Barremyr

Annandagen!

God morgon ♥

Idag är det 10 år sedan tsunamikatastrofen i Thailand hände, och därför vill jag skänka en extra tanke och ett par rader här på bloggen till alla er som drabbades. Många människor miste livet, och ännu fler miste en eller flera familjemedlemmar/ vänner. Omfattningen av katastrofen var och är otroligt svår att ta in, men jag vill ändå att ni ska veta att mina tankar är med er ♥

Idag har jag vaknat upp hos mina svärföräldrar i Sunne. Termometern står på -20 och hela världen gnistrar av vit snö. Det är fantastiskt vackert, men liiiite för kallt för min smak. Jag är dock glad att vi fick en kall och vit jul och hoppas av hela mitt hjärta att det håller i sig resten av vintern. Juldagarna har varit lugna och sköna och efter all god mat och allt julgodis som ätits är jag nog ett par kilo tyngre nu, men lika lycklig för det. Jag har njutit av det goda och är så glad att jag kan göra det utan ångest eller några dumma tankar om kompensation. Som man brukar säga – det är inte dagarna mellan jul och nyår som räknas – det är dagarna mellan nyår och jul som räknas 🙂 En liten påminnelse till er som känner ångest eller är nojiga! Speciellt en sån här dag kan jag tycka att det är lätt att bara känna tacksamhet och glädjas åt livet, och tankar om matångest känns långt borta. Vi har ju ett liv att leva ♥

IMG_5034 IMG_5037 IMG_5032 IMG_5030 IMG_5026 IMG_5029

 

Idag ska vi åka hem till Karlstad igen och det ska bli så himla skönt att vara lite lediga tillsammans på hemmaplan. Borta bra, men hemma bäst – det är så himla sant! Imorgon kommer dessutom mina underbara tjejkompisar till stan, och vi ska lyxa oss med eftermiddagsspa och sen middag och spelkväll hemma. En riktig tjejkväll var så himla länge sen, så det ska bli väldigt roligt! Bättre avslut på julhelgen kunde jag knappast få 🙂

 

Hur har ni haft det under julen? Berätta hur ni mår och vad ni gjort?

 

Ta hand om er nu och ha en riktigt god fortsättning!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anonym

  Först vill jag säga- TACK FÖR VÄRLDENS BÄSTA BLOGG UNDERBARA EMMA!

  Sedan undrar jag vad du menar när du skriver att du är ett par kilo tyngre nu efter allt julgodis? Menar du att du gått upp i vikt av för mycket julmat- alltså i fettvikt och inte muskelmassa? Kommer du i så fall gå ner det sedan eller bara låta det vara? Jag menar absolut inget illa med fråga, utan undrar eftersom jag själv kämpar på med liknande problem.
  Tack ännu en gång för världens bästa blogg!

  1. Emma

   Hej söta du! Vad glad jag blir att du gillar bloggen 🙂 Något kilo har jag nog gått upp, men jag väger mig inte så jag är inte säker. Jag brukar lätt dra på mig vätska när jag äter mycket kolhydrater och går då upp lite i vikt, men sen när jag äter normalt igen jämnar det ut sig. Det är det jag menar med balans, om en har en bra grund gör det liksom inget om en äter lite sämre någon gång ibland. Det är normalt att pendla några kilo och hit dit ibland. Som jag skrev i inlägget så är det dagarna mellan nyår och jul som räknas, inte mellan jul och nyår! Så oroa dig inte för något extra kilo under julen så länge du har en bra grund resten av året. Kram på dig!

 2. anonym

  Hej!
  Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara allting men ska göra så gott jag kan.
  För ett år sedan bestämde jag mig för att börja träna och äta nyttigt och när jag verkligen bestämmer mig för något så går jag all in. Jag tränade 4-5 gånger i veckan och åt aldrig godis eller kakor. Jag rasade i vikt utan att först märka det, för det var inte ens mitt mål från början. Innan jag började träna vägde jag ca 56-57 kg, 169 cm lång, jag låg inne och åt godis och kakor hela dagarna, mängder alltså.
  Men började sen som sagt träna och vikten gick ner. Helt plötsligt vägde jag 53 kg, sen 50, sen 49. (det med att inte äta godis, höll i sig i 5 veckor sen började jag fika någon gång per vecka och äta godis) Jag åkte på semester i 3 veckor och tränade bara 2 gånger i veckan i somras och åt massor med mat men gick inte upp något i vikt ändå (hade bestämt mig för att försöka) Jag hade inte problem med mat eller att äta, jag tyckte jag åt ordentligt och fikade ibland, åt godis ibland osv. Men på hösten blev det lite värre med mat förhållandet, jag kunde inte riktigt behärska mig och åt massa godis efter tex lunchen och då skippade jag mellanmålet och åt inte jätte mycket mat på kvällen. Jag tränade inte så mycket, 2-4 gånger i veckan och inte så hårt. Så när jag ställde mig på vågen på julafton för första gången på länge slogs jag av både panik och chock när jag såg att vågen stod på 45.7 kg. Jag började darra och blev så himla rädd. Min farmor sa även då till ” vad smal du är, du måste gå upp i vikt” och kollade oroligt på mig och frågade vad som orsakat detta. Mina föräldrar har länge varit oroliga och lika så min mormor. Jag har bara inte riktigt sett det själv först på julafton. Så nu har jag satt upp ett träningsförbud, ingen mer träning först jag gått upp några kg och jag försöker äta mycket mer och inte tänka så mycket på vad. Jag bryr mig inte om jag äter choklad istället för något nyttigt mellanmål eller så, vill bara öka i vikt. Jag har inte fått min mens den här månaden heller, den skulle kommit för 3 veckor sen, och jag är rädd för att det är pga min undervikt.
  Hur farligt är det att vara såhär smal? Jag har aldrig svält mig själv, har aldrig levt på ett äpple per dag, utan har ätit bra de flesta dagar förutom då jag har ätit massa godis efter lunch och inte äter lika stor middag som vanligt. När får jag börja träna igen? Jag vet inte vad jag ska göra, jag har ren panik och kan ibland inte somna på nätterna pga ångesten av att vara smal. Äter då en bar eller något så jag kan somna. Vad ska jag göra? Snälla, lägg inte upp det här som ett inlägg på bloggen utan det skulle vara jätte snällt om du kunde svara privat. Kram

  1. Emma

   Vill ge dig en stor kram! Det är uppenbart att dina anhöriga är oroliga för dig och jag tycker att du ska ta det på allvar. Om du tappar så mycket i vikt kan det kanske vara något fel och därför rekommenderar jag dig att ta kontakt med en läkare som kan undersöka och utesluta andra sjukdomar. Om det inte är något fel kanske det vore bra om du fick kontakt med en dietist som kan kolla över din kosthållning, så att du får i dig allt du behöver. Så först behöver du ringa vårdcentralen för att få kontakt med en läkare. De hjälper dig! Var rädd om dig fina du! Kram

 3. Emma

  Tillbringar min annandag full av ångest.. Så trött på att ständigt tänka på mat och vikt!!

  Vad gör jag? Har du några snabba råd som kan hjälpa mig att inte gräva ner mig totalt de kommande dagarna? Vet att det tar tid och inte går att fixa över en dag osv…Men kanske finns något jag kan tänka på..

  Tack för en superbra blogg! Ger mig hopp om ett normalt och friskt tankesätt igen!

  1. Emma

   Du är fantastisk precis som du är! Jag VET hur jobbigt det är och något jag tycker funkar bra är att tänka på mig själv som en vän, hur behandlar du dina vänner? Behandla dig själv så också, för du är värd det! Stor kram

 4. Linda Assarsson

  Vilken underbar jul ni haft 🙂
  Jag har firat den finaste julen i mitt liv och känner en enorm tacksamhet över det <3

  I min blogg finns mer om min julhelg för den som är nyfiken, och en hög smarriga recept!

  Laddad för en fin avslutning på året och taggad för ett fantastiskt 2015!!

  3-rätters på nyår, finns det någon som har tips på delikata rätter som passar en vegetarian och en köttätare 😉 !?

  1. Emma

   Åh, det låter jättehärligt 🙂 Spännande med en vegetarisk nyårsmeny, ser fram emot att höra om den sen 🙂 Kram

stats