emmabarremyr

Emma Barremyr

Hej från Idre fjäll

Gokväll kära ni ♥

Jag och Pelle har åkt upp till vintern – från 5 plus i Karlstad till 10 minus på Idre fjäll. Så HIMLA underbart! Det är nästan 30 cm i snödjup, och snökanonerna går för fullt – det pirrar i hela mig av förväntan!

Det blev en lång och seg resa hit upp och det dåliga väglaget gjorde att det tog oss nästa 6 timmar från Karlstad till Idre med bara en kort paus för fika i Malung. Vi kom upp hungriga som vargar och jag ställde mig därför direkt i köket och slängde ihop ett gäng varma svamp- och kycklingsmörgåsar som blev över förväntan goda!

IMG_4951 IMG_4950

 

Ingredienser (till 4 stora smörgåsar):

  • 1/2 grillad kyckling
  • 200 gram champinjorner
  • 1 dl vispgrädde
  • maizena
  • ost
  • salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka champinjoner i små bitar och stek dem sedan i smör till de blivit mjuka. Rensa kycklingen och hacka den i mindre bitar och lägg i pannan tillsammans med svampen. Krydda med salt och peppar. Häll på grädde och och red stuvningen med maizena. Lägg upp fyllningen på bröden (till mig hade jag hembakade tunnbröd och till Pelle hällakaka) och toppa med ost. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter tills osten får lite färg. Servera med en sallad.

 

Nu blir det en tidig kväll för oss. Pelle har varit sjuk hela veckan, men är på bättringsvägen. Själv känner jag mig lite hängig och väldigt trött så jag hoppas att en god natts sömn och lite fjälluft gör susen. Jag vill ju inte gärna tillbringa även den här vistelsen i Idre med en tråkig förkylning (som jag råkade ut för under träningshelgen jag hade här i september). Nej, håll tummarna för att jag får hålla mig frisk nu så jag kan njuta av skidåkningen i helgen 🙂

 

Hoppas ni mår bra!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats