Emma Barremyr

Kryddig chailatte

God morgon fredag ♥

Andra adventshelgen knackar på dörren och det känns faktiskt ganska overkligt att det är jul om några veckor. Det här året har gått så otroligt fort och jag minns förra december som om det vore igår. Då närmade sig Tanzaniaresan med stormsteg och förberedelserna pågick för fullt. Jag saknar det och känner att en resa skulle suttit fint nu. Jag längtar efter att få komma bort, få värma själen och fylla på med soljus. Nästa år ska jag planera bättre, hihi 🙂

Här hemma blir det inte mycket äventyr just nu! Jag tillbringar morgonen i soffan då jag inte känner mig helt hundra för tillfället. Tröttheten har tagit över och jag försöker lyssna på kroppen och bromsa tempot lite. Det är mycket som händer just nu och jag inser återigen att jag måste ta bättre hand om mig själv och inte pressa mig för hårt, och då tänker jag mest på jobb. Det här har varit en stort problem för mig länge eftersom jag alltid älskat att jobba, men det jag börjar inse är hur viktigt det är att vila även från jobbet. Det går inte att köra på i 110% jämt, det krävs vila även från jobbet! Så en oplanerad helg med vila och återhämtning sitter fint nu känner jag 🙂

Frukosten blev som vanligt en delad rostad bovetefralla med avokado, örtsalt och kokosost, en clementin och en kryddig chailatte. Den där chailatten är ungefär som ägglatten med kaffe som jag gjorde väldigt mycket ett tag, fast utan kaffe. Jag läste om den i någon tidning som jag inte minns vilken det var, men receptet kommer iallafall därifrån!

Testa, chailatten var jättegod! En riktigt julig och kryddig drink!

IMG_4786 IMG_4791 IMG_4792

 

Ingredienser:

 • 1 ägg
 • 1 msk kokosolja
 • 1 krm vaniljpulver
 • 1 tsk pepparkakskrydda
 • 1 färsk dadel
 • 2 dl het havremjölk (alternativt annan mjölk)

Stavmixa alla ingredienser och häll upp i en kopp. Pudra över lite kanel och servera!

 

PS. Glöm inte bort att kika in på söndag och tävla i adventskalender! Ett fint pris från Craft står på spel och det vill ni INTE missa! DS.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tobbe

  Första receptet jag testar från årets receptkalender. Både jag och min fru tyckte det var jättegott! Så här gjorde jag:

  1 ägg
  1 msk kokosolja
  1 krm vaniljpulver
  ½ tsk kanel
  1½ krm ingefära
  ½ krm kardemumma
  ½ krm nejlika
  2 dadlar
  2 dl ekologisk mellanmjölk

  Hällde 1½ dl mjölk i en gryta tillsammans med dadlarna. Resten av ingredienserna hällde jag i en stavmixerbägare och mixade ihop. Sen kokte jag upp mjölken med dadlarna. Lyfte över dadlarna till mixerbägaren och mixade slätt. Sen hällde jag i den kokheta mjölken i en tunn stråle samtidigt som jag mixade för att inte ägget skulle klumpa sig.

  Anledningen till att jag hade med dadlarna i mjölken som jag kokte upp var för att de var lite gamla och torra. Genom att koka upp dem så blir de mjukare och lättare att mixa. Hade jag haft färskare dadlar hade det säkert inte behövts.

  Som sagt – jättegott! 🙂 Mysigt värmande så här på en kylig decembermorgon 🙂

 2. Lena

  Hej Emma!
  Har hittat din blogg och alla dina goda recept :-), denna chailatte är ju kanongod! Har dille på den och gör den väldigt ofta. Tack för inspiration!

  1. Emma

   Ja med tanke på ägget kan man lätt bli lite skeptisk 🙂 Men ägget gör den bara UNDERBART krämig! Kul att du gillade! ha en fin helg 🙂

 3. Fanny

  Hej!
  Måste bara säga att jag älskar din blogg! Har testat lite olika recept och de har varit jättemumsiga! Du har verkligen lyckats med att samla ihop alla superrecept på ett och samma ställe. Är alltid ute efter hälsosamma sockerfria recept eller med annan sötning 😉 Testade precis denna chailatten med min egen hemmagjorda pepparkakskryddmix och blev överrumplad av hur lik smaken var espressohouses chai! (dock inte lika sockersöt, vilket är ett pluss) Perfekt sätt att göra en härlig varm dryck utan koffein och socker 😀

 4. maria

  Jag provade att göra denna chailatten och oj vad mumsig!! Tänk vad underbart att kunna göra en sån här hemma, det kommer jag definitivt att göra om. Tack för all fin inspiration på din blogg 🙂

 5. Ida

  Alltså ägglatte, så gott! Dock brukar jag ha växtmjölk istället för vatten, är även supergott med kakao – bästa receptet på varm choklad!

 6. Marie Andersson

  Hej Emma! Jag känner igen mig i det du skriver, det ’är så lätt att stressa upp sig, ofta är det ju även svårt att ta det lugnt i tid men jag känner att ju äldre man blir, desto mer erfarenhet och lärdomar får man med sig och det låter superbra att du lyssnar på din kropp och tar en oplanerad helg, det behöver vi så väl ibland! 🙂

  Å, den här chai latten måste jag bara testa, låter supergott och snabbt och enkel att mixa till =)

  Kram Marie

  1. Emma

   Ja det är alldeles för lätt, och för min del som jobbat på två orter och pendlat veckovis i många år är så trött på att aldrig få en fast punkt. Jag älskar min jobb, men även ett roligt jobb är viktigt att vila från. Nu har jag valt ett – företaget och kommer satsa fullt ut efter nyår. Känns så himla skönt, för då kommer jag bo HEMMA 😀 Tjohoo!

   Hoppas du gillar chailatten och att du får en superfin helg!

   Kram

stats