Hej vänner ♥
När jag kom hem från gymmet idag hade jag bara en sak i tankarna…
PANNKAKOR!
Jag hade egentligen inte planerat pannkakor till lunch eftersom det stod en låda linsgryta i kylskåpet från gårdagens middag. Men nu var jag ju så otroligt sugen på just pannkakor, så ställde jag mig och stekte det istället. Lådan med linssoppa finns kvar tills imorgon som tur är 🙂
Pannkakorna som jag stekte blev både gluten- och mjölkfria, och det gillade min mage! Istället för vanlig mjölk använde jag havremjölk, och istället för vanligt mjöl använde jag majsmjöl. Det gör pannkakorna frasiga och goda! Dessutom smaksatte jag med en nypa vanilj för en extra söt touch!
Pannkakorna fyllde jag sedan med en chokladkräm på jordnötssmör, banan och kakao + en hel drös med mosade jordgubbar!
MUMS!!!
För sex stora pannkakor:
- 3 ägg
- 3,5 dl havremjölk
- 1 dl majsmjöl
- 2 tsk fiberhusk
- 1 nypa vaniljpulver
- 1 nypa salt
- kokosolja till stekning
Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt majsmjöl, vaniljpulver och salt. Vispa sist i fiberhusk och låt smeten svälla en stund. Stek sedan pannkakorna i kokosolja på medelhög värme.
Chokladkräm till tre pannkakor: Mosa 1 banan och blanda ihop med 2 msk jordnötssmör och 1 msk kakao.
Hoppas det smakar lika gott för er som det gjorde för mig 😀
Kram / Emma.
Kan du inte lägga upp receptet på linsgrytan också? 🙂
Den hittar du här –> http://ptbyemma.se/blog/2014/04/kryddig-linsgryta-med-tomat-kokos-och-curry/ 🙂 Hoppas den smakar!
Smart chokladkräm! Får jag göra till mina pannkakor nästa gång.
Den är helt underbar, jordnötssmöret är toppen över i:et 😀 Hoppas du gillar den lika mycket som mig!
Åh vad underbart gott det ser ut! Receptet är bara för en person va? Kram 🙂
1-2 personer beroende på hur hungrig man är 😀