Emma Barremyr

Veckans övning – sit ups

Tjohoo ♥

Hur går det med träningen för er? Tränar ni hemma? På gymmet? Ute? Berätta gärna eller dela härliga träningserfarenheter så vi kan peppa varandra!

Själv har jag för andra veckan sprungit tre löppass på en vecka nu, och det är så himla underbart att äntligen få njuta av endorfinerna från löpningen igen! Jag har varit väldigt försiktig med träningen efter höstens monsterförkylning som satt i över två månader. November har dock varit bättre och jag går faktiskt in på min sjätte träningsvecka nu. De första veckorna när jag körde igång var väldigt lugna med bara ett par träningspass, men försiktigt har jag ökat upp vecka för vecka och är nu uppe i 4-5 träningspass per vecka igen. Det är jag glad för – träningen är min egen fristad som alltid får mig att må bättre – både fysiskt och psykiskt. Jag har inga problem med vilodagar då och då, men det får ju vara någon måtta på det där med sjudomsvila 🙂 Hihi!

Nog om det, nu går vi över till veckans övning som är en simpel sit up där du bara behöver dig själv och din fantastiska kropp!

Heeeejjjjjaaaa!!!!

DSC_9574 DSC_9575

FotoCaroline Dahlén

Starta i liggande position på golvet/ marken (ett underlägg kan vara bra om du tränar ute) med fötterna i golvet och armarna ovanför huvudet. Jobba sedan upp med överkroppen genom att cruncha magen och för armarna mot fötterna, vänd om och rulla tillbaka genom att sänka ryggen mot golvet. Armarna förs bakåt tillsammans med överkroppen, händerna ska träffa golvet bakom huvudet innan du kommer tillbaka upp igen.

Tips:

– Kör den som en tabataintervall under löppasset/ promenaden
– Lägg in den i en cirkel tillsammans med andra övningar
– Jobba i t.ex. 1 min, vila 15 sek, upprepa 3-5 gånger
– Kör i superset med en annan magövning.

 

OBS – är du gravid eller nyligen fött barn är detta ingen bra övning. Är delningen mellan magmusklerna med än två fingrar i bredd (testa om du får ner) bör du inte göra sit ups och andra övningar som tränar raka bukmuskeln. 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Freja

    Tack så jättemycket för ditt tidigare svar till mig Emma!
    Jag får lite extra motivation av det, och av att läsa dina inlägg. Jag påbörjade min terapi för en månad sen för mina tidigare ätstörningar och det funkar superbra. Jag är som frisk, förutom att vissa fortfarande kallar mig underviktig. Jag vågar inte riktigt lita på hur hungrig jag är, utan lägger på som det ser bra ut på tallriken. Jag vill gå upp lite i vikt och jag äter 2 mellanmål av en macka eller yoghurt och müsli varje dag. Mellanmålen blir lite större ifall jag springer. Jag löptränar 3 ggr i veckan. Än så länge har jag gått upp 2 kg av att äta mellanmålen, men står nu stilla sen några veckor tillbaka. Ska man verkligen öka mängden mat även fast man inte är hungrig? Jag som ville lyssna på min hunger… Det kanske inte är så viktigt att väga 50 kg till 163 cm. Jag lever kanske fullt ut ändå 🙂

    Ha det super!

stats