emmabarremyr

Emma Barremyr

Tomatig tonfiskgryta med curry

Hej vänner ♥

Något som jag ofta försöker förmedla här i bloggen är att nyttig och hälsosam mat inte behöver vara varken krånglig eller ta lång tid att laga. Det finns nyttig snabbmat och här är ett nytt exempel på det. Det här tonfiskgrytan med pasta är klar inom en halvtimme och du har en god, mättande och näringsrik middag!

Testa!

IMG_4508 IMG_4512 IMG_4514

 

Ingredienser (4 personer):

 • 2 burkar tonfisk
 • 250 gram champinjoner
 • 1 broccolihuvud
 • 1 gul lök
 • 1 stor riven morot
 • 500 gram krossade tomater
 • 2 dl grädde
 • 1 tsk sambal oelek
 • 1 ekologisk fiskbuljong
 • 1 tsk curry
 • salt och peppar
 • riven parmesan

Hacka lök, broccoli och champinjoner och stek dem sedan i smör i en stor gryta. Tillsätt tonfisk, riven morot och krydda med curry. Tillsätt därefter krossade tomater, grädde, sambal oelek och fiskbuljong. Låt puttra ihop en stund och smaka sedan av med salt och peppar. Servera med (bön)pasta, riven parmesan och grönsaker. 

Hoppas det smakar!

 

Två andra goda och snabba tonfiskgrytor:

 

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Tack för svaret! 🙂
  Jag har varit frisk ca ett år kanske… Jag äter flera mål om dagen, men mitt problem är att jag inte kan äta “små” mål. Utan jag äter massa ändå! Det är som att det är ett stort hål i mig… Om jag inte äter så att jag är riktigt mätt varje gång jag skall äta så blir jag hungrig på typ 20min igen, eller i alla fall suktar efter mer. Men det är nog som du säger. Jag vänjer mig säkert snart! 🙂

  Ha det bra!
  Kram

  1. Johanna

   Hej Anna!

   Jag vet inte om du kommer att läsa det här men jag känner igen mig fullt ut! Det känns som om jag äter onormalt mycket mat för att vara så “liten”. Man känner sig jättekonstig och förundras samtidigt över hur “normala” människor klarar sig på så lite mat, när man själv tänker på det i princip hela tiden! Nu har det gått ca 4 månader sedan jag började äta igen, men har fortfarande obalans i kroppen… Mitt tips är att äta efter klockan, inte “kasta i sig” maten utan äta lugnt och koncentrera sig på ätandet! Inte kolla på mobilen eller läsa etc, för då är det lätt att man inte registrerar mättnaden. I övrigt så ska man ge kroppen den mat den behöver och äta mättande livsmedel – våga ge den fett! T.ex sedan jag har börjat toppa gröten med jordnötssmör så klarar jag mig att hålla mig mätt ett tag. Fett är väldigt ratat bland människor med ätstörningar, men kroppen behöver fett lika mycket som andra ämnen…

   Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig. Jag håller på att göra ett gymnasiearbete om ätstörningar, en “självhjälpssida” och skulle behöva lite hjälp med vad som skulle önskas hittas på denna sidan.

   I övrigt så älskar jag verkligen din blogg Emma, du verkar så mysig haha 😀

 2. Anna

  Hej!
  Älskar verkligen din blogg!! 🙂
  Jag har tidigare haft en ätstörning och var mycket smal. Nu skulle jag säga att jag är helt frisk. MEN!! Jag har svårt för att bli mätt, jag kanske blir nöjd, men jag vill alltid ha mer! Jag kan få för mig att äta två stora skålar med musli och kvarg/yoghurt och sex rostmackor med smör på, på kvällen och ändå är jag inte mätt… Till frukost skulle jag lätt kunna stoppa i mig tre portioner med havregrynsgröt och topping osv… Jag äter varierat, mycket proteiner, bra kolhydrater och fett…
  Det är som att jag överäter emellanåt och äter alltid massa mer än någon annan och framförallt min sambo… Även om jag är hemma och är sjuk och inte tränat på en vecka så är jag dunderhungrig/sugen hela tiden. Hur lär jag mig att äta normala portioner?

  Massa kramar

  1. Emma

   Hej Anna! vad roligt att du gillar bloggen, det värmer! Det är en svår fråga du ställer, men det är skönt att höra att du mår bättre och att du är frisk från dina ätstörningar. Många som haft ätstörningar upplever att de blir väldigt hungriga när de börjar äta igen, jag vet att jag också var det. Förbränningen i kroppen kommer igång igen och det gör att du blir väldigt hungrig. Själv vet jag att jag kunde vakna om nätterna och vara JÄTTEHUNGRIG och fick då gå upp och äta för att orka somna om igen. Som du skriver så äter du bra saker, men tänkt på att äta fler lite mindre mål om dagen är få stora. Frukost, lunch, middag och 3 mellanmål brukar vara lagom. Om du äter regelbundet och ger din kropp bra saker så kommer det säkert bli balanserat snart, det är ju inte meningen att du ska gå runt och vara hungrig! Kram på dig!

stats