Emma Barremyr

Svar på läsarfrågor del 2

Är du rädd för någonting? Typ fobier för spindlar, höjder, flygplan, sjukdomar, osv, you get it – fobier av något slag? 😀

Vem gillar spindlar? Haha. Nej fy, småkryp över lag är något jag hatar och gärna skulle klara mig utan 🙂 Några riktiga fobier har jag nog inte, men däremot är jag extremt mörkrädd och har alltid varit. Mörker och ensamhet är den värsta kombinationen jag kan tänka mig. Även döden är något som skrämmer mig – kanske inte så mycket min egen, utan mest att förlora någon jag älskar.

 

Hej! Min mamma fyller år och jag vill baka en tårta eller kaka till henne. Därför undrar jag vilken är din absoluta favorit rawfood tårta/kaka? Tack för en fin blogg!

Åh, du måste testa banan- och jordnötscheesecake med intensiv chokladtopping eller jordgubbscheescake.

S Å  H I M L A  G O D A ! ! !

 

Hej Emma! Måste först och främst tacka för en GRYM blogg och du är en väldigt inspirerande person från min sida :) Min fråga är om du kommer ha fler sådana hälsoresor i framtiden? Blev så taggad på att åka iväg på något sådant efter alla dina inlägg om det!

Vad söt du är, dina ord glädjer mig, tack själv för att du kikar in och läser! Hälsoresor kommer det komma fler av, och ni som är intresserade ska hålla ögonen öppna den närmsta tiden. Jag har nämligen ett roligt samarbete på gång där jag kommer hålla en wellnesshelg i början på februari. Ni får snart veta mer!

 

När du läste till pt, fick ni lära er något om träningsvärk då? Vad jag förstår så är det ett fenomen som man inte vet så mycket om. Vet du något om detta?

Jag är inte speciellt insatt i forskningen när det kommer till träningsvärk, men vad jag vet det är väl egentligen ingen som riktigt vet varför vi får det. Jag kan heller inte minnas att det var något specifikt vi gick igenom under PT-utbildningen.

Här är dock ett ganska intressant inlägg om ämnet!

 

Hej! Först vill jag tacka för en grymt bra blogg. Inspirerande!!:) Min fråga är: vad är dina bästa tips för att bli av med sockerberoende?! Sista månaden har jag ätit någon sött varje dag, det är inte mycket men blir väldigt ledsen på mig själv. Tänker varje dag att idag ska jag vara duktig och hållt på i 3 månader med att försöka lyckas med sockerförbud men går inte:( Jag tränar väldigt mycket, har en vilodag i veckan och är ganska ordentlig gällande kosten, äter vegetariskt och inte mkt kolhydrater. Tack på förhand!

Men så roligt att höra! Tack själv 🙂 Mitt bästa tips för att hitta en balans i kosten är att inte vara för strikt och utesluta massa saker. Istället för att tänka att du inte får äta socker – fokusera på att lägga till andra bra saker i din kost, såsom mycket frukt och grönt, proteinrika mellanmål, bra frukost, lunch och middag. Se till allt gott du kan äta istället för att tänka på det du ”inte får” äta. Förbjud ingenting, planera kosten och njut av allt du äter, det blir så mycket roligare då 🙂

 

Vad är det bästa med ditt jobb? Varför valde du att utbilda dig till PT? Din blogg är en av mina favoritbloggar :)

Kul att få vara din favoritblogg 🙂 Jag valde att utbilda mig till personlig tränare för att jag älskar att jobba med människor. Jag älskar också träning och att kunna kombinera dessa två var en dröm för mig. Jag vill kunna inspirera andra till att leva hälsosamt, älska sig själva och tycka att träning och kost är något som är intressant och roligt – inte ett ont måste och strikta dieter. Till mina kunder försöker jag förmedla balans och livsglädje och det bästa är att se mina kunder växa i sig själva och utvecklas – det är helt fantastiskt!

 

Hej! Jag älskar allt som har med träning och hälsa att göra och tränar ca 6-10 ggr i veckan men har alltid 1-2 dagars vila under helgen. Och av dessa pass är inte alla stenhårda,promenader med hunden är inräknade! Jag tycker jag äter bra och mycket mat som kyckling,ris,potatis,fisk,kvarg,havregryn,frukt osv, går aldrig hungrig utan vet att mat är viktigt då jag tränar så pass mycket. Jag är 19 år och har aldrig haft problem med min mens men den är sedan mars försvunnen och nu börjar jag bli lite orolig, bör jag kolla upp detta och vart går jag då i så fall? Har aldrig ätit p-piller och vet att jag inte är gravid. Har den försvunnit pga för mycket träning, för lite mat, har jag brist på någonting? Förstår att det är svårt för dig att svara på men vill testa iallafall. Tack för en toppenblogg! :)

Det här är ett problem som många tjejer har idag och ofta kan det bero på låg fettprocent. Jag säger inte att det behöver vara så, men enligt det du skriver här ovan så verkar det inte som att du får i dig så mycket fett via kosten. Vi behöver fett på kroppen för att hormonerna ska fungera som de ska. Har vi för lite fett på kroppen rubbas hormonerna och mensen kan försvinna. Jag tycker självklart att du ska kolla upp det här. Du kan antingen gå till ungdomsmottagningen eller gynekologen, så hjälper de dig där. Har du aldrig varit där så kan jag säga att det inte är något farligt, de är snälla och hjälpsamma. Jag tycker även att du ska lägga till lite extra fett i kosten och se om mensen kommer tillbaka. Jordnötssmör, kokosolja, avokado, nötter och frön innehåller massa bra fetter och är kanon för kroppen 🙂 Lycka till!

IMG_2286
Galdhöpiggen – 2014

 

Fler svar kommer inom kort…

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Usch, hatar också spindlar. Gillar inte småkryp överlag, men det är någonting speciellt med just spindlar… Kan inte ens kolla om någon visar en bild/film på spindlar, får lite lätt panik och börjar gråta haha 🙁 kryper i hela mig bara jag tänker på en spindel, tillochmed nu när jag skriver ordet haha hatar dem!!

stats