Emma Barremyr

Svar på läsarfrågor

Hej ♥

Vi börjar med några korta frågor och svar!

Är du blodgivare? Varför/varför inte?

Nej jag är inte blodgivare eftersom jag lider av långt blodtryck och har lätt för att svimma. Har också ofta dåliga blodvärden och måste jämt och ständigt äta järntabletter för att inte få för lågt blodvärde.

Har du körkort? När tog du det isf?

Yes, jag har körkort! När jag fyllde 18 var det första prioriteringen (det tog nästan ett halvår innan jag gick ut på krogen, hehe). Eftersom jag växt upp på landsbyggen ungefär 1/2 mil utanför samhället har mamma och pappa ständigt fått skjutsa mig och mina systrar till kompisar, träningar, skolan o.s.v. Det går ingen lokaltrafik ute i skogen och därför blev körkortet en otrolig frihet! Nu har jag snart haft körkortet i åtta år, helt otroligt!

DIGITAL CAMERA

Här kör jag premiärturen i bilen efter att jag fått körkort!

 

Hur ser du på genus (hon/han/hen/man/en osv)? Klasskillnader? 

Helt ärligt så är det en fråga som jag är väldigt dåligt insatt i, men självklart är det en viktig fråga. Jag tycker att det är tragiskt att män ofta får bättre betalt och anses som bättre än kvinnor, för på så vis ska det ju inte göras skillnad på kön. Hen är dock ett otroligt bra ord som jag använder mig av mer och mer när jag inte vet vilket kön det är jag pratar om!

Vill du ha barn? När, hur många?

Jag vill verkligen ha barn! Gärna två, men när det vet jag inte. I framtiden planerar vi att flytta till hus (gärna ute på landsbygden om jag får välja), men de närmsta åren planerar vi att bo kvar inne i stan, och kommer passa på att resa, spara pengar och njuta av varandra. Det är också en värdefull tid ♥

Vilket ämne hade du svårast för i skolan? Lättast?

Jag hade otroligt svårt för matte i skolan. Efter svårt och svårt, jag fick bra betyg i både a- och b-kursen och fixade c-kursen på gymnasiet, men jag fick slita hårt för det. Likaså med kemi och fysik. Det är inte logiskt för mig. Språk (speciellt grammatik) och geografi däremot är något jag alltid gillat och haft väldigt lätt för, även psykologi som jag läste under gymnasiet.

Vilken filmgenre ser du helst?

Jag gillar deckare, t.ex. Wallander, men ser gärna drama/ romantik och romantiska komedier också. Action och våld går helt bort!

Har du läst 50 nyanser-serien? 

Nej, inte läst dem än, men jag får kanske ge böckerna ett försök 🙂

Vad är vältränad för dig?

Att ha en pigg och stark kropp som mår bra fysisk som psykiskt och som klarar av en aktiv vardag utan skador och trötthet. En balans mellan smidighet, kondition, styrka, balans och spänst är viktigt, det får mig att känna mig vältränad och ger mig styrka att klara livets utmaningar! Vältränad har inget med utseende och göra iallafall.

IMG_4724

 

Svar på fler frågor kommer inom kort!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Är du rädd för någointing? Typ fobier för spindlar, höjder, flygplan, sjukdomar, osv, you get it – fobier av något slag? 😀

  2. annika

    Hej! Vill först säga att din blogg är en av mina favoriter, speciellt alla mumsiga recept ! 🙂 Det är såhär att jag ändra livstil och matvanor för några månader sedan. Trivs jätte bra med att äta hälsosamt och tränar även lite. Träna mer förr men har tappa lusten på träningen för tillfället. Gick ner 8 kg lite omedvetet pga av strikt diet i början då jag hade ett ideal om hur jag ville se ut. Men trodde inte jag skulle gå ner så mycket. Gick från 61 till 53 kg, och det jag undrar är ifall man fortfarande kan ha lågt bmi men få sin mens? För mensen försvann och jag har inte haft den på 2 månader nu. Kan erkänna att jag hamna lite i mat fixering och försöker jobba på de nut. Äter lite mer och har till och med börjat äta lite ”onyttigt” bara för att gå upp nått kg för att få tillbaka mensen. Det är den som fick mig att inse att kroppen inte riktigt är okej. Men tycker det är lite jobbigt att äta mer för ser hur magen svullnar upp och det tar emot lite för gillar egentligen hur jag ser ut. Mitt bmi är ca 17 nu. Har du något tips om hur man ökar i vikt utan att det ska synas direkt på magen och för att inte få ångest över det hela? Och vad anser du man ska göra vid utebliven mens? Har funderat på att gå till vc för att kolla värden osv. Oj nu blev det massa text haha, tack på förhand!

  3. Anonym

    Hej!
    Jag läste att du äter järntabletter emellanåt. Jag har också dåliga blodvärden, och undrar vad för tabletter du äter? Är de på recept så att man behöver ta prover för de?
    Tack 🙂

  4. Caroline

    Hej
    Jag skulle bara behöva ditt råd och ifall du skulle ha tid att svara skulle det betyda mycket.
    Förflutet inom ätstörning, är inte frisk och jag har träningsångest hela tiden.
    Jag tränar inte tillräckligt mycket, det har sjunkit ner till kanske 2 dagar i veckan och då är det ju svårt att förbättra sig.
    Men jag har ingen ork ex när jag springer börjar mina lår göra ont direkt, på typ träningsverk-sättet medan andningen inte hunnit bli jobbig alls.
    Jag känner mig äcklig och slö men springa är inte kul längre. Jag har helt förbjudit mig själv från att stanna och ibland börjar jag gråta ute på en runda fast jag får inte stanna så jag springer och gråter.
    Ibland känner jag mig för smal(är underviktig) fryser och känner mig allmänt ynklig, får blå läppar och händer och ibland känner jag mig jätte stor.
    Vet inte längre hur jag ska göra med träningen för att jag börjar få panik, jag måste ju träna!! Har regelbundna konditionstest i skolan som jag måste förbättra mig på och jag ska ju gilla att träna!!!
    Caroline

  5. Linn

    Hejsan!
    Först vill jag börja med och säga att du har en riktigt bra blogg!
    Jag har en fråga som har med ett skolarbete inom hälsopedagogiken att göra, är tacksam för svar på mail/inlägg eller så. Vi jobbar med hälsa och ska skriva en uppsats och intervjua personer om vi vill, men jag skulle vilja fråga dig ifall du har tid att svara. Vad är hälsa och livskvalitet för dig? Och hur får man det?
    Tack på förhand! Kraam <3

stats