Kära ni ♥
Den här pizzan måste ni testa!
Tyvärr jag kan inte ta på mig äran för receptet till den här godbiten, men jag känner ändå att jag vill dela den med er. Receptet till botten kommer härifrån <– (klick), och receptet till fyllningen hittade jag här <– (klick).
Botten (2, pizzor á personer):
- 5 g jäst
- 2 dl kallt vatten
- 25 g rismjöl
- 10 g majsmjöl
- 45 g bovetemjöl
- 30 g maizena
- 1/2 tsk salt
- 8 g fiberhusk
- Majsmjöl till utbakning
Vispa ut jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en slät deg. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i 2 timmar. Kavla ut till 2 lika stora pizzor i rikligt med majsmjöl.
Fyllning (2 pizzor):
- 1/2 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk kronärtskocksbottnar
- 1/4 tsk salt
- 1 msk olivolja
- 2 dl riven parmesanost
- 4 fikon, skivade och färska
- 100 g chévre
- 1 näve valnötter
- Honung
- Svartpeppar
- Ruccola
Sätt ugnen på 225 grader. Stek lök och vitlök i olivolja, utan att det får färg. Mixa löken, kronärtskocksbottnar, salt och olivolja till en kräm. Bred över krämen på pizzorna och strö över parmesan, fikonskivor, bitar av chèvren och valnötterna. Grädda ca 15 min. Ta ut, ringla över honung och dra ett varv med pep- parkvarnen. Toppa med ruccola och servera direkt.
PS. För att kunna göra det här receptet var jag tvungen att åka och köpa mig en matvåg. Det är ofta det står i gram i bakrecept, vilket är otroligt frustrerande. Känns som om det tar evigheter att stå och väga allt. Ska försöka omvandla måtten vid nästa pizzabak och uppdatera det här receptet så att det blir enklare för er. DS.
Det får bli mitt fredagstips till er!
Kram / Emma.
Det där receptet har jag testat ett par gånger men det blev alldeles för blött. Jag hade svårt att hantera degen och lyckades inte alls få den så tunn som du.Tyckte du att mängden mjöl räckte? Vad hade du för jäst?
Jag tyckte att min botten blev jättebra! Kanske ska du tillsätta lite mer mjöl? Hade vanlig jäst som jag smulade sönder 🙂
Wow vilken härlig pizza! Den vill jag testa 🙂
Ja den var riktigt god! Hoppas du gillar den 🙂
Hei Emma! Jeg er en jente fra Norge, og lurer på om du ikke skal ha noen ”treningsweekend” i Norge i kommende fremtid? Hadde vært så kult å ha en trening/velvære weekend med deg! 🙂
Du er inspirerende!
Vad roligt att du vill att jag ska komma till Norge! Det är inget jag tänkt på inom närmsta tiden, men vi får se, i framtiden kanske 😀
Den här ska jag testa ikväll. Jag köpte en enkel digital våg o det e superenkelt. Sätt bara bunken på vågen o nollställ mellan varje ny ingrediens. Bunken behöver aldrig plockas av! Hoppas du har en härlig helg i Idre!
Hoppas att pizzan blev god! Och smidigt när du kan nollställa den för varje ingrediens, det borde funka på min med! Får göra det nästa gång 🙂
Anledningen till att det står gram i recept är för att man ska hälla upp mjöl och inte packa det i ett mått. Det blir mer luftigt då och brödet blir bättre 🙂
Ja det är klart! Får kanske vara värt lite extra besvär då 🙂