Emma Barremyr

Muffins med äpple, morot och jordnöt

Hej vänner ♥

Trots att jag är sängliggande kunde jag inte riktigt hålla mig borta från köket. Jag blev sugen på lite eftermiddagsfika och har gått med ett muffinsrecept i bakhuvudet bra länge nu – så jag slängde snabbt ihop en smet och körde in i ugnen!

Resultatet blev luftiga, saftiga, smakrika, mättande och lagom söta muffins som funkar lika fint till fika som mellanmål eller frukost! Det är så himla gott att ha något att tugga på något till kaffekoppen samtidigt som det aldrig är fel med lite extra näring!

IMG_3665 IMG_3672

 

Ingredienser (12 muffins):

 • 4 äpplen
 • 2 dl morotspuré (kokta, pureade morötter)
 • 1 dl jordnötssmör
 • 1/2 dl kokosolja
 • 4 ägg
 • 2 msk kanel
 • 1/2 msk kardemumma
 • 1 tsk salt
 • 1/2 dl kokossocker
 • 2 tsk bakpulver
 • 3 dl havregryn
 • 1/2 dl havremjöl
 • 1/2 dl kokosmjöl
 • 1 msk fiberhusk

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv äpplen. Blanda sedan ihop med morotspuré, jordnötssmör, kokosolja, ägg, kanel, kardemumma, salt och kokossocker. Rör i bakpulver och tillsätt havregryn, havremjöl och kokosmjöl. Tillsätt sist fiberhusk, olja in botten på muffinsformarna och klicka i smeten. Grädda i 25-30 minuter tills muffinsarna får fin färg!

Njut av underbara, hälsosamma nybakade muffins!

 

IMG_3673 IMG_3667

 

Fler hälsosamma muffinsrecept:

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ida

  Hej Emma! Tack för en toppenblogg 🙂 Skulle inte du kunna göra en inlägg angående detox och tillhörande produkter? Finns så mycket reklam med bl.a. ”green coffee bean” och ”skinny tea” att det är svårt att veta vilka produkter som är bra och faktiskt fungerar? Krya på dig!

stats