Emma Barremyr

Attans förkylning!

God morgon ♥

Jag har inte varit sjuk eller förkyld sen innan jul förra året, men NU – typiskt nog – har det slagit till ordentligt! Jag undrar vad det finns för mening med det? Träningshelgen börjar ju imorgon… känns bara som värsta oturen! Egentligen känner jag mig inte så dålig, problemet är att jag har riktigt ont i halsen och att träna med halsont är BIG NO, så jag behöver strukturera om lite i planeringen så att jag undviker att få upp pulsen (medans tjejerna verkligen ska få upp pulsen). Det ska nog gå även om det känns sjukt tråkigt!

Men om en ska vara positiv hinner jag nog bli bättre till imorgon 🙂

Just nu gör jag allt för att kurera mig. Jag dricker Echinacea friggs, sprayar ColdZyme i halsen, äter massvis med ingefära och zink – sånt som brukar funka, men verkar totalt värdelöst just nu. Hehe! Har ni några andra tips?

Men jag ger inte upp såklart! Till frukost pressade jag en riktigt uppfriskande morotingefäragrapefuktjuice – sprängfylld med bra saker mot halsont! Till det en kesobägare med chokladkräm och mangosylt!

Matlusten är det inget fel på iallafall 🙂

IMG_3353

IMG_3349

 

Morotingefäragrapefuktjuice: 2 stora morötter, 1 stor grapefrukt och en rejäl bit ingefära i råsaftcentrifugen!

 

Kesobägare: mosa ihop 1 banan med 2 msk jordnötssmör och kakao efter smak. Varva med 250 gram keso och mangosylt. Toppade sen med chokladgranola och lite riven kokos!

 

IMG_3347

IMG_3351

 

Nu ska jag och mamma snart packa in oss i bilen, handla det sista och sen åka mot fjället! Jag hoppas att fjälluften gör susen!

 

Hoppas att ni mår bra och att ni får en underbar onsdag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna Gustavsson

  Hej,
  Bästa tipset är att använda just coldzyme, fast vid första symptom. Det är nämligen den enda behandlingen som verkar direkt mot orsaken till förkylningen, dvs mot förkylningsvirusen. Enligt deras hemsida och studier så bildas en barriär som absorberar förkylningsvirusen som sen deaktiveras av enzymerna – och det fungerar.

  Jag har använt coldzyme I ett 1,5 år och har I princip inte haft någon riktig förkylning sedan dess.

  Lycka till – men glom inte för bästa effekt – använd vid första symptom eller förebyggande

 2. Maria

  Ett tips mot halsont är att gurgla saltvatten, blanda salt i lite ljummet vatten så saltet smälter, sen gurgla så ofta och länge du orkar, men blir det bättre sluta inte för fort för då brukar det komma tillbaka, sen en annan grej som jag tycker är bra, är att sova i halsduk, låter knäppt, men direkt jag anar lite halsont så gurglar jag som en tok och sover med halsduk och oftast blir det inget av förkylningen……
  Men som sagt mitt bästa tips är gurgla saltvatten (jag brukar sätta ganska mycket salt i vatten sen får glaset stå framme så det finns till hands då jag går förbi)

  Hoppas du kryar på dig

  Din blogg är toppen!

  /Maria

stats