Emma Barremyr

Quornfärssås

Hej vänner ♥

Under en månads tid har jag nu hunnit testa SÅ MÅNGA underbara vegetariska recept! Det har varit helt underbart, spännande och lärorikt! Att äta vegetariskt var ett mål jag hade under detoxen och jag kan säga att det är noga bara två gånger som jag faktiskt ätit kött under hela den här månaden, och det har varit när vi varit ute och ätit. Annars har alla mina måltider varit vegetariska/ veganska (med undantag för fisk och skaldjur) 🙂 Självklart kommer jag fortsätta utforska den vegetariska/ veganska maten, men målet var inte att bli vegetarian/ vegan på heltid. Frysen är ju full av älgkött från skogen och nötkött från svärföräldrarnas granngård. Ekologiskt kött från djur som mått bra och haft ett fint liv – sånt kött som jag vill äta! Ser fram emot en riktigt mustig höstgryta med älg just nu 🙂

Igår var sista dagen på detoxen och då slog jag till och gjorde en qornfärssås som serverades med zucchinipasta. Jag fick fyra zucchini av min vän Ellen, så zucchinipasta till quornfärssåsen blev perfekt!

IMG_3334 IMG_3341

 

Ingredienser (5-6 personer):

 • 600 gram quornfärs
 • 250 ml havegrädde
 • 1/2 dl pesto
 • 2 msk tomatpuré
 • 2 tsk sambal oelek
 • 1 burk körsbärstomater i tomatsås/ krossade tomater
 • 2 msk soja
 • 1 1/5 tsk örtsalt
 • 4 dl vatten
 • 2 nypor svartpeppar

Blanda ihop havregrädde, pesto, tomatpuré, sambal oelek, körsbärstomater, soja, örtsalt, vatten och svartpeppar. Häll i quornfärs och koka upp. Låt puttra på svag värme i 10-12 minuter. Servera sen med pasta av något slag!

 

IMG_3337

 

Både jag och Pelle åt för glatta livet! MUMS SÅ GOTT 😀

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Zeruda

  Hej!! (ser du kommentarer som skrivs i lite äldre inlägg eller borda jag lämna kommentaren i din senaste post?)

  Jag hinner inte titta in här så ofta som jag skulle vilja, men idag så har jag scrollat lite! Ska absolut pröva detta recept idag! 😀

stats